| 19-06-2018 | 01:06
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,156
· Nieuwste lid: veldhuizen
Verzekerings Certificaten 2018 (motor) zweefvliegtuigen
Aanvragen verzekeringscertificaten door zweefvliegclubs, privé personen en bedrijven (niet commercieel) 2018:

Eigenaren van zweefvliegtuigen (NL of buitenlands geregistreerd) én de zweefvliegclubs dienen sinds 2015 zelf jaarlijks de opgave te doen, via www.zweefportaal.nl/verzekering, om een nieuw verzekeringscertificaat te verkrijgen.

Wordt een zweefvliegtuig verkocht, verandering van adres, in- of uitschrijving in het Luchtvaartregister of wordt de vloot van een club uitgebreid, dan dient de (nieuwe) eigenaar c.q. club, zelf een nieuw of aangepast verzekeringscertificaat via www.zweefportaal.nl/verzekering aan te vragen.

Voor alle eigenaren en clubs geldt dat de aanvraag al vanaf december 2017 via het digitale formulier ingediend kan worden. Toesturen van het verzekeringscertificaat zal in de maand januari 2018 gebeuren.

Hierbij nog enkele belangrijke aandachtspunten:
● Vraag het verzekeringscertificaten tijdig aan.
● Het luchtvaartuig bezit een geldige BvL & ARC.
● De eigenaar en piloten van het luchtvaartuig moeten lid zijn van de KNVvL.
● Check na ontvangst van het certificaat de juistheid van de gegevens.
● Bij onjuistheden, contact opnemen met secretariaat.zweefvliegen@knvvl.nl
● Het vliegen zonder WA verzekeringscertificaat is strafbaar in Europa (dure bekeuring)

In 2017 is een aanpassing in de polis opgenomen voor de luchtvaartuigen die zijn ondergebracht in bijvoorbeeld een (Besloten) Vennootschap of stichting van in Nederland gevestigde bedrijven, die niet zijn gelieerd aan een zweefvliegvereniging. Vanaf 2017 vallenzij binnen de dekking vandeze verzekering. Het gaat om artikel 6, lid j.  Verzekerden van de WA polis van Driessen &Rappange: ‘In Nederland gevestigde bedrijven waarbij het Bewijs van Inschrijving van een (motor) zweefvliegtuig op naam van dat bedrijf staat, indien een of meerdere vliegers van het betreffende vliegtuig eigenaar zijn of er werkzaam zijn en mits het vliegtuig uitsluitend voor privé doeleinden wordt gebruikt en de vlieger(s) van het toestel lid is/zijn van de KNVvL afdeling Zweefvliegen. Elke vorm van commercieel gebruik van het vliegtuig is uitdrukkelijk uitgesloten.’


Klik HIER voor het digitaal aanvraagformulier. (kan al vanaf december 2017)


Deel dit artikel met:

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden