| 25-05-2018 | 22:44
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,156
· Nieuwste lid: veldhuizen
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
NL AirspaceAVOID - gratis bescherming tegen airspace infringements
webmaster
#1 Bericht afdrukken
Geplaatst op 14-05-2015 23:01
Avatar van gebruiker

Superbeheerder

Berichten: 2334
Sinds: 21.08.08

Lees: http://www.pocket...exNLAA.asp

Stichting PocketFMS presenteert met trots NL AirspaceAVOID (NLAA). Deze speciale, gratis verkrijgbare, Nederlandse versie van de populaire AirspaceAvoid-applicatie is tot stand gekomen door intensieve samenwerking met belangrijke partners in de Nederlandse kleine luchtvaart, waaronder LVNL,I&M, ILT, AOPA, NLR en natuurlijk de KNVvL.

Het gebruik van AirspaceAVOID tijdens de vlucht kan de situational awareness van de vlieger aanzienlijk verbeteren. Daarmee levert het een bewezen positieve bijdrage aan het verminderen van airspace infringements.

Om veilige en correcte vluchtuitvoering verder te stimuleren, is het ook mogelijk om met AirspaceAVOID voor de vlucht een NOTAM-briefing te genereren. Hiertoe dient simpelweg de geplande route in de applicatie te worden geladen. Hiermee verschaft AirspaceAVOID de vlieger alle NOTAMs die tijdens de route van belang kunnen zijn, gebundeld in een handig en printbaar document.
Vinger aan de pols

De nieuwste versies van AirspaceAVOID en PocketFMS EasyVFR zijn nu ook compatibel met moderne smartwatches! Waarschuwingen worden naast de gebruikelijke audiosignalen, die in een drukke cockpit nog wel eens verloren gaan, nu ook via de smartwatch onder uw aandacht gebracht. Op deze manier kunt u ontspannen het Nederlandse luchtruim doorkruisen, er op vertrouwend dat AirspaceAVOID de vinger aan de pols houdt!
Nu gratis in Nederland

Dankzij de samenwerking met LVNL, ILT, AOPA, KNVvL en het NLR is de speciale Nederlandse editie van AirspaceAVOID nu gratis verkrijgbaar in uw App store! De functionaliteit is beperkt tot het Nederlandse luchtruim (EHAA FIR) en een radius van dertig nautische mijlen daarbuiten. AirspaceAVOID is verkrijgbaar op uw iPhone, iPad en op alle telefoons en tablets met Android. Links en tutorials vindt u op www.airspaceavoid.com.


www.pocketfms.com/AirspaceAVOID/Graphics/NL/FeatureSheet_NLAA_v1.png


bron: http://www.knvvl....krijgbaar/
 
www.zweefportaal.nl
NicoB
#2 Bericht afdrukken
Geplaatst op 15-05-2015 09:50
Lid

Berichten: 352
Sinds: 28.03.13

Lol
SUPER!!!!!!!!!!!!!!!
Real-time NOTAM en AIRSPACE info!
Tup
 
Sieb
#3 Bericht afdrukken
Geplaatst op 15-05-2015 10:15
Lid

Berichten: 504
Sinds: 28.11.08

Ziet er bijna goed uit .....!

De SPL TMA 5 zit er alleen niet in! En dat is toch wel een infringement potentieel gevaarlijke TMA

Disregard: zit er wel in maar default staat het systeem op luchtruim tot 5000 ft.... ( dus even je instellingen aanpassen; niet echt handig om dit zo in te bouwen)
Gewijzigd door Sieb op 15-05-2015 10:18
 
www.acvz.nl
Zwevert
#4 Bericht afdrukken
Geplaatst op 27-05-2015 13:33
Lid

Berichten: 1
Sinds: 16.01.14

Sieb schreef:
Ziet er bijna goed uit .....!

De SPL TMA 5 zit er alleen niet in! En dat is toch wel een infringement potentieel gevaarlijke TMA

Disregard: zit er wel in maar default staat het systeem op luchtruim tot 5000 ft.... ( dus even je instellingen aanpassen; niet echt handig om dit zo in te bouwen)


Spijt me Sieb,

ik vind het ontzettend handig dat je bij de planning luchtruim wat je toch niet zult bereiken onzichtbaar kan maken. En als je aan het vliegen bent zal het programma automatisch de grens vanaf waar hij onderdrukt aanpassen aan de hoogte op dat moment, 1000 - 2000 voet hoger: ofwel, vlieg je op 5700 voet, dan zal de grens vanzelf op 7000 worden gezet. Je zult dus nooit zonder waarschuwing luchtruim invliegen dat niet wordt afgebeeld!

Overigens is mijn ervaring (11 jaar) met de betrouwbaarheid en compleetheid van de luchtruiminfo in AirpaceAvoid (gelijk aan EasyVFR / PocketFMS) zonder meer uitstekend te noemen!!
Gewijzigd door Zwevert op 27-05-2015 13:34
 
Deel onderwerp met:

Spring naar forum:
Verwerkingstijd: 0.07 seconden