| 27-05-2018 | 23:36
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 1
Henk de Waard

· Totaal aantal leden: 2,156
· Nieuwste lid: veldhuizen
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Samen bij recordvliegen
kpt9
#1 Bericht afdrukken
Geplaatst op 05-03-2016 15:48
Lid

Berichten: 124
Sinds: 02.09.08

Sinds enkele dagen is het mogelijk gezamenlijk Nederlandse Recordvluchten uit te voeren, dit in navolging van hoe het nu bij de FAI in de Code Sportif is geregeld. De NL-regel geldt voor het vliegen van gezamenlijke afstands- en snelheidsrecords. Bekijk deze nieuwe mogelijkheid in http://www.csz.zw...apper_id=2 aan het eind van de eerste pagina bij: "Recordvluchten moeten uit sportiviteitsoverwegingen etc."

Overigens kan de wijze waarop het recordvliegen in NL is geregeld bekeken worden via de overzichtspagina http://home.wxs.n...ecords.htm

Ik wens de gegeven en de nieuwe NL-recordvliegers weer veel succes toe bij het behalen van nieuwe records gevlogen in NL of in het buitenland. Deze kunnen dan ook vermeld worden in de lijst met records bij http://www.csz.zw...apper_id=8

De hierboven genoemde "wrapper" URL's verwijzen naar pagina's op de homepage van de Commissie Sportzaken die beheerd wordt door Ben Hiemstra: http://www.csz.zw...n/news.php

Karel Termaat
vz CSZ
Gewijzigd door kpt9 op 05-03-2016 18:08
 
http://home.planet.nl/~kpt9
Jan Ritsma
#2 Bericht afdrukken
Geplaatst op 10-03-2016 09:30
Avatar van gebruiker

Lid

Berichten: 1554
Sinds: 09.09.08

Samen een record vliegen was verboden in Nederland, maar na mijn bericht van 5 februari heeft de Karel kennelijk dusdanig veel kritiek gekregen dat hij de regels heeft veranderd. Verandering van de regels moet echter van te voren worden aangekondigd en die regels moeten voor ze in werking treden al enige tijd op internet te vinden zijn met hun toekomstige datum van in werking treding. Bovendien moeten de oude regels ook te vinden blijven in het archief. Jammer dat de CSZ dat nog steeds niet begrijpt.

De regels luiden nu:
Recordvluchten moeten uit sportiviteitsoverwegingen zonder hulp van derden worden uitgevoerd. Samen een record vliegen is toegestaan wanneer door ieder van de deelnemende vliegers een ongeveer gelijke bijdrage aan de prestatie wordt geleverd. Gemiddelde resultaten kunnen als gemeenschappelijke prestatie in de lijst met NL-records worden opgenomen in de klasse van het toestel met de grootste spanwijdte.


Ik sta sympathiek tegenover de pogingen van Karel om het achter Klaus Ohlman aanvliegen langs de Andes te voorkomen. Een prestatie vliegen moet je zelf doen en niet een ander voor je laten doen. Echter:

1) Deze regels die nu gepubliceerd zijn, zijn oncontroleerbaar. Geen regel is veel beter dan een niet te controleren regel. Nu worden alleen de goedwillende mensen beperkt en de kwaad willenden niet.
2) De regel is subjectief en dan komt willekeur vanzelf. Wat is "een ongeveer gelijke bijdrage"? Zo'n phrase betekent niet voor iedereen het zelfde.

Verder staat in de procedures voor NL recordvluchten dat daarvoor de Nederlandse regels bepalend zijn. Toch verwijst Karel, als je voor een rechter staat, uitdrukkelijk naar Amerikaanse en internationale regels zoals de code sportif.

Het is en blijft een chaos bij de CSZ.

Waarom niet gewoon de code sportif bepalend maken, met een puntsgewijs lijstje van uitzonderingen voor Nederlandse records? Dan is alles gedekt en kan er geen verwarring ontstaan.
Jan Ritsma

 
http://home.planet.nl/~ritsm076/
Deel onderwerp met:

Spring naar forum:
Verwerkingstijd: 0.06 seconden