| 27-05-2018 | 11:56
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 5

· Leden online: 1
Matthias Boerman

· Totaal aantal leden: 2,156
· Nieuwste lid: veldhuizen
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Zorgen over voortbestaan zweefvliegveld Lemelerveld, roep om actie
webmaster
#1 Bericht afdrukken
Geplaatst op 31-03-2016 20:58
Avatar van gebruiker

Superbeheerder

Berichten: 2334
Sinds: 21.08.08

Lees artikel in RTV Oost: http://www.rtvoos...nid=241254

D66 maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van zweefvliegveld Lemelerveld. De partij vraagt daarom de provincie om onmiddellijk in actie te komen.

De oproep kwam woensdagavond van D66-statenlid Gerrit van Hofwegen. De problemen bij het zweefvliegveld worden veroorzaakt door aangekondigde wijzigingen van de aanvliegroute van vliegveld Lelystad. “Die lijkt namelijk over Dalfsen komen te liggen.”


img.rtvoost.nl/T3/271363.jpg
 
www.zweefportaal.nl
webmaster
#2 Bericht afdrukken
Geplaatst op 04-04-2016 00:11
Avatar van gebruiker

Superbeheerder

Berichten: 2334
Sinds: 21.08.08

Zorgen voor Aero Club Salland: aanvliegroute Lelystad komt boven zweefvliegveld Lemelerveld

Lees & Kijk: http://www.rtvoos...nid=241415

Grote zorgen voor Aero Club Salland, de zweefvliegclub in Lemelerveld. De luchthaven in Lelystad mag uitbreiden en de nieuwe aanvliegroute van het vliegveld in de polder, komt recht boven het zweefvliegveld aan de Langsweg te liggen.

Nu mogen de zweefvliegers nog tot 2 kilometer hoogte de lucht in, maar de kans is groot dat dat straks nog maar 750 meter is.

"De gevolgen daarvan zijn dat wij als vliegers geen wedstrijden meer kunnen houden, ons eigen vliegplezier wordt een stuk minder en daardoor wordt de club ook minder aantrekkelijk voor nieuwe leden", zegt Seine Ruiterkamp van de club.

Verkassen
"Het kan zijn dat we hier op termijn misschien moeten overwegen om te verkassen, dat we ergens anders heen moeten", aldus Ruiterkamp. "We hopen echt dat er een goede oplossing komt voor ons probleem."

Voldoende ruimte
"De oplossing zou volgens ons kunnen zijn dat de hoogtes waarop gevlogen wordt, om die een beetje in verticale richting te verhogen. Dan is er voor Schiphol, Luchthaven Lelystad en voor ons voldoende ruimte om goed te kunnen vliegen", stelt het bestuurslid van de zweefvliegclub.

De provincie heeft inmiddels contact met Aero Club Salland opgenomen en beloofd om zich te verdiepen in de problematiek.
 
www.zweefportaal.nl
Deel onderwerp met:

Spring naar forum:
Verwerkingstijd: 0.05 seconden