| 21-04-2018 | 19:08
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
EZT-ers blijven bevoegd na 28 september
Rob Kleijn
#1 Bericht afdrukken
Geplaatst op 23-09-2008 22:27
Lid

Berichten: 72
Sinds: 04.09.08

Zoals vaste lezers van dit forum bekend is treedt de europese regelgeving voor onderhoud aan (zweef)vliegtuigen, Part M, in werking op 28 september.
Part M is echter aangepast, en het lukt niet om de verlichte Part M tijdig in werking te laten treden. Tevens zijn wij in Nederland en in vele andere landen in de EU nog niet klaar voor de inwerkingtreding. De CTZ heeft hierover uiteraard regelmatig contact met IVW.

IVW heeft ons verzocht om de volgende mail te publiceren, die met name is gericht aan de EZT-ers:

Laatste nieuws:

Het Europese parlement is voornemens de zaak op 26 september te behandelen. Of daarmee voor 28 sept de publicatie ook komt, is maar de vraag.

Desniettemin heeft IVW i.o.m. Juridische afdeling en DGLM, generieke excemptions te publiceren, o.a. overgangsmaatregelen. Deze worden op 24 sept bij de Raad voorgelegd. Als het nodig is (geen Europese publicatie op 28 sept) dan worden die excemptions van kracht verklaard.

Wordt vervolgd. Ik hou jullie op de hoogte.

In elk geval kunnen alle EZT-ers ervan uitgaan dat zij na 28-sept a.s. alle bevoegdheden blijven houden die op hun EZT erkenning staan. Ook als er voor die datum geen brief van IVW in hun brievenbus gevonden wordt. Het is mogelijk dat wij het algemeen publiceren. Mocht het op 28 sept de implementatietermijn voor ELA1 naar 2009 of 2010 verschuift, dan wordt dat in de nieuwe erkenning meegenomen.

Mag ik jullie vragen alle EZT-ers hierover te informeren en hiervan opmerkzaam te maken.Met vriendelijke groet,J.H. (Hok) Goei

InspecteurInspectie Verkeer en Waterstaat

Toezichteenheid Luchtvaart Technische Bedrijven

Unit Inspectie
 
www.zweefvliegtechniek.nl
Deel onderwerp met:

Spring naar forum:
Verwerkingstijd: 0.03 seconden