| 22-04-2018 | 04:59
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Invoering Part M uitgesteld: 4 nieuwe decrees
CTZDe kleine luchtvaart in Nederland heeft van de Inspectie Verkeer en Waterstaat uitstel gekregen op de Europese regelgeving voor onder meer vliegtuigonderhoud (part M) die per 28 september 2008 is ingegaan. Gebleken is dat er meer tijd nodig is om de regelgeving te kunnen implementeren. In Brussel wordt tegen het einde van dit jaar besloten over de mogelijkheid van verder uitstel.

Het Europese Parlement beslist voor 18 december 2008 over uitstel van de verplichte invoering van Part M voor de algemene luchtvaart. De oorspronkelijke implementatietermijn tot aan 28 september 2008 bleek te kort. Om te voorkomen dat er juridisch problemen ontstaan in de periode tussen 28 september en de nieuwe einddatum, heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat vier decrees uitgegeven.

1. Decree nummer: VenW/IVW/2008-13469
Dit decree geeft uitstel tot de nieuwe einddatum voor de eisen van Part M voor luchtvaartuigen, die niet worden gebruikt voor commercieel luchttransport onder een AOC, en de eigenaren daarvan.

2. Decree nummer: VenW/IVW/2008-13470
Dit decree geeft onder voorwaarden uitstel op de eis dat al het personeel dat vliegtuigonderhoud vrijgeeft in het bezit moet zijn van een Part 66 AML. Voorwaarden zijn dat het toestel niet wordt gebruikt voor commercieel luchttransport onder een AOC en dat het een MTOW heeft van minder dan 5700 kg.

3. Decree nummer: VenW/IVW/2008-13471
Dit decree stelt dat CAMOís onder bepaalde voorwaarden niet alleen zelf afgegeven Airworthiness Review Certificats (ARCís) twee maal mogen verlengen, maar ook ARCís die zijn uitgegeven door de Nationale Autoriteit

4. Decree nummer: VenW/IVW/2008-13472
Dit decree houdt in dat de minister van VenW de huidige overgangsregelingen voor de afgifte van een oneindig BvL en een ARC op basis van een BvL-V inspectierapport kan blijven gebruiken.

Meer informatie: (pdf files)

bron: website IVW
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden