| 20-04-2018 | 23:52
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 1
gvs

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Meteo voor GPL (uitgave december 2008 CIV)
CIVVoor de kennis voor het GPL theorie-examen meteo heeft de CIV een studieboek samengesteld. Dit studieboek is digitaal (pdf-bestand) op de website van de CIV te verkrijgen. (opleiding GPL -> kenniseisen voor het GPL theorie-examen -> Meteo voor GPL - uitgave december 2008 CIV)Inleiding: Voor een zweefvlieger is kennis van het weer onontbeerlijk. De prille solist zal, om boven te blijven, iets moeten weten van thermiek. De overlandvlieger zal zijn opdrachten zo plannen, dat hij zo goed mogelijk gebruik maakt van het weer. Voor de wedstrijdvlieger kan het juist interpreteren van de weerssituatie het winnen van een wedstrijd betekenen. Maar een zweefvlieger moet zich ook bewust zijn van de grillen van het weer dat zich in een korte tijd van een heel andere kant kan laten zien.

news: meteo.jpgOm het weer te begrijpen, is het belangrijk te weten dat aan de basis van de verschijnselen, die we weer noemen, slechts enkele natuurwetten liggen. Met voldoende basiskennis van deze wetten en actuele informatie via radio, televisie of Internet is het mogelijk om zelf een goed beeld van het weer te krijgen en zelfs een bescheiden verwachting van één of twee dagen te maken.

Er zijn talrijke boeken in de handel, waarin het weer beschreven is. Ieder boek heeft zijn eigen doelgroep. Voor de zweefvlieger is het belangrijk om inzicht te hebben in de algemene processen van het weer om de weerberichten te kunnen begrijpen. Daarnaast is extra kennis van thermiek en het ontstaan ervan een voorwaarde voor vele uren vliegplezier.
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden