| 24-04-2018 | 06:45
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
AIC-A over Schiphol TMA 1
CLRPer 12 maart a.s. wordt het verplicht om ook onder de Schiphol TMA 1 boven de 1200 ft AMSL actief een mode S transponder te voeren. Dit is te lezen in bijgevoegd AIC-A 01-09.

Voor gemotoriseerde VFR-vluchten (dus ook MLA en TMG) geldt momenteel dat de mode S transponder in de gehele Amsterdam FIR verplicht is, behoudens in luchtklasse G beneden de 1200 ft AMSL (Noordzeegebied uitgezonderd). Is er een mode S transponder aan boord, dan moet deze altijd aan, ook in luchtklasse G beneden de 1200 ft AMSL.

Luchtvaartuigen die niet zijn uitgerust met een transponder dienen het vliegen te beperken tot klasse G met een plafond van 1200 ft AMSL. De mode A/C transponder is niet langer toegestaan en dient uitgeschakeld te blijven.

Voor ongemotoriseerde luchtvaart (zweef-, zeil, schermvliegers maar ook ballonvaarders) is het gebruik van de mode SSR Mode S transponder verplicht binnen de Amsterdam FIR voor VFR-vluchten in de TMZ.

In de AIC-A 01-09 wordt nog eens duidelijk gemaakt om niet te dicht in de buurt van de grenzen van de Schiphol CTR(Ďs) en TMAís te vliegen i.v.m. het ongeoorloofd binnenvliegen van de gebieden en het mogelijk veroorzaken van ACAS waarschuwingen. bron: KNVvL
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden