| 22-04-2018 | 10:41
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Vliegverbod voor zweefvliegclub EAC/KLUzc
RegionieuwsDe Eindhovense zweefvliegclub EAC/KLUzc zit hevig met de handen in het haar. De commandant luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal J. Jansen, heeft de vereniging met onmiddellijke ingang een vliegverbod opgelegd.

De zweefvliegclub, met 140 actieve leden, is sinds 77 jaar op het Eindhovense vliegveld gevestigd.

Volgens de commandant luchtstrijdkrachten (CLSK) is het zweefvliegen uit oogpunt van veiligheid niet langer meer verantwoord.

Voorzitter Ben Zwaga van de Eindhovense Aeroclub is met 'stomheid geslagen' over het besluit. "We zijn compleet verrast en overdonderd. Hier snappen we echt geen fluit van. In de afgelopen twee decennia is er helemaal nŪets gebeurd. Bovendien hebben we voor honderdduizenden euro's geÔnvesteerd in apparatuur om het zweefvliegen nog veiliger te maken."

De voorzitter is naar eigen zeggen 'buitengewoon hoopvol' over een gesprek volgende week donderdag met de luchtmacht. "Want we snŠppen het gewoon niet. Het kan toch niet zo zijn dat een club die al 77 jaar op dit vliegveld gevestigd is, en daarmee een van de allereerste gebruikers is, zijn aanwezigheid†ineens moet beŽindigen?"† bron: Eindhovens Dagblad
Deel dit nieuws met:

Reacties
#1 | Patrick Hoeve op 16-03-2009 17:54
Sterkte!
#2 | Dinant op 17-03-2009 00:05
Kan iemand wat achtergrond geven? Ik kan me niet voorstellen dat dit zomaar uit de lucht komt vallen? Heeft het iets te maken met een uitbreiding van commerciŽle luchtvaart in Eindhoven te maken?
#3 | JuliettBravo op 17-03-2009 00:52
quote van het EACzc intranet:
"Gebruik gerust deze e-mail om onderling met leden over deze materie van gedachte te wisselen, maar laat de communicatie hierover naar buiten de vereniging over aan het bestuur."

Lijkt me zeker in dit geval ook het beste, tzt komt er wel meer informatie..
#4 | Frits Urselmann op 18-03-2009 07:27
het lijkt wel of er overheden zijn die tegen de zweefsport zijn!

ik hoop dat de omliggende clubs hulp aan bieden
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.06 seconden