| 20-04-2018 | 01:24
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Onderhoudsprogramma's worden niet door IVW goedgekeurd
CTZVrijdag 24 april 2009 heeft een overleg met IVW plaatsgevonden, waarbij met† name onderhoudsprogramma's en de CAMO-vergunning het onderwerp waren. Het standpunt en resultaat van het overleg is de volgende:
  1. IVW wil binnen twee maanden de KNVvL de CAMO-vergunning verlenen;
  2. IVW keurt geen onderhoudsprogramma's meer goed maar stuurt deze terug naar de afzender zodat de KNVvL-CAMO de onderhoudsprogramma's kan goedkeuren.
Voor de CTZ betekent dit dat wij onze CAMO als volgt gaan aanpassen, opzetten en inrichten: De CAMO keurt Onderhoudsprogramma's goed en geeft ARC-en af. Wij kiezen in principe voor een ongecontroleerde omgeving, de KNVvL-CAMO draagt geen verantwoordelijkheid voor het management van het vliegtuig. Dat blijft bij de eigenaar. Gevolg is dat elk jaar een ARC opnieuw moet worden afgegeven. Het systeem lijkt dan heel veel op het PrŁfer-systeem zoals Duitsland dat kent.

Wij roepen daarom iedere vliegtuigeigenaar (en EZT) mede namens IVW op geen onderhoudsprogramma's meer ter goedkeuring te sturen aan IVW.

Op zich is een bijzondere situatie ontstaan, want het enige bevoegde (overheids)orgaan dat onderhoudsprogramma's voor Nederlands geregistreerde zweefvliegtuigen kan goedkeuren weigert zijn taak uit te voeren! Eigenlijk kan dit niet. Maar beter duidelijkheid, dan maar wachten op een goedkeuring van een onderhoudsprogramma dat er nooit komt.

Wij verzoeken vliegtuigeigenaren en EZT's die in problemen komen contact op te nemen met de CTZ.† ( bron: website CTZ )

Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden