| 21-04-2018 | 19:00
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 4

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Provincie en gemeente nemen terrein Luchthaven Twente over
RegionieuwsHet terrein van Luchthaven Twente wordt voor 29,8 miljoen euro gekocht door provincie Overijssel en gemeente Enschede van de rijksoverheid. De bedoeling hiervan is om de voormalige vliegbasis als burgerluchthaven Twente een doorstart te geven. In het gebied van 482 hectare komt ook ruimte voor bedrijven, woningen en natuur, meldde de provincie Overijssel vrijdag (11 juni).

Klik HIER voor het volledige bericht op luchtvaartnieuws.nlUpdate 17-06-2010: Provincie Overijssel voor doorstart luchthaven Twente

Een meerderheid van Provinciale Staten van Overijssel heeft woensdagavond (16 juni) ingestemd met een doorstart van luchthaven Twente. De luchthaven is sinds 2008 gesloten, omdat het ministerie van Defensie het vliegveld niet meer gebruikt voor militaire doeleinden. Eerder ging de gemeente Enschede al akkoord met een doorstart.

CDA, VVD en een deel van de PvdA-fractie stemden voor, de andere fracties blijven tegen. De provincie stelt 15,6 miljoen euro beschikbaar. Dat geld is met name bedoeld voor natuurontwikkeling rond luchthaven Twente. Er kan nu gestart worden met het opstellen van een gebiedsontwikkelingsplan.

De exploitatie van de luchthaven zelf is nog niet geregeld. Dat moet door een commerciŽle partij worden gedaan. Dagblad Twentsche Courant meldde dat een Turkse investeerder onder voorwaarden bereid is 200 miljoen euro te steken in het vliegveld. (bron: luchtvaartnieuws.nl)
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden