| 20-04-2018 | 07:15
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Patstelling zakelijk conflict Terlet
Afdelings NieuwsKort na mijn aantreden als voorzitter† werd ik op de hoogte gesteld van een zakelijk conflict tussen twee partijen die op het voor ons belangrijke zweefvliegcentrum Terlet een belangrijke rol vervullen. De SNZT, de stichting die in het verlengde van de verantwoordelijkheid die de KNVvL ooit droeg voor Terlet nu de rol vervult van overkoepelende beheersstichting, en de SZT, de grootste gebruiker van het veld, bleken vergaande verschillen van mening te hebben over onder andere financiŽle verplichtingen over en weer. Naar de wijze van zien van het hoofdbestuur van de KNVvL, en het afdelingsbestuur Zweefvliegen, leek het van belang voor de continuÔteit van het zweefvliegcentrum om te proberen door bemiddeling het zakelijk conflict op te lossen. In de afgelopen maanden zijn vele gesprekken gevoerd met de betrokkenen. Van de zijde van de KNVvL ben ik terzijde gestaan door de vice-voorzitter, de voorzitter van de afdeling zweefvliegen en de directeur. Op mijn verzoek is een onafhankelijk persoon, de heer Fledderus, oud-directeur NOC*NSF, om advies gevraagd. Hij is bij een aantal gesprekken betrokken geweest en naar aanleiding daarvan is er een convenant tussen beide partijen voorgesteld.

Ook is financiŽle expertise ingezet om duidelijkheid te krijgen over de betwiste vorderingen en de financiŽle situatie bij beide stichtingen. Na een klein jaar moet ik nu helaas vaststellen dat het moeilijk lijkt het geschil op te lossen zonder een gang naar de rechter. Ik betreur dat in hoge mate. Niet alleen vanwege de hoge kosten die hiermede gepaard gaan, maar vooral ook het gevaar dat door een langdurige rechtsgang een oplossing op zich laat wachten, en de aktiviteiten op Terlet op termijn ernstig in gevaar kunnen komen. Met andere woorden: de toekomst van ons paradepaardje het Nationaal Zweefvliegcentrum lijkt ten onder te gaan aan conflicten die naar mijn mening in redelijk overleg oplosbaar zijn!

Van de zijde van de SNZT heb ik uitvoerige documentatie ontvangen die een goed beeld geeft van de financiŽle situatie van het veld. Helaas is de van SZT ontvangen financiŽle documentatie zo beperkt dat† het moeilijk is tot een spoedige oplossing te komen. Door SZT wordt als reden aangevoerd dat het verschaffen van uitvoerige documentatie niet mogelijk is zolang "de zaak onder de rechter is". Mijn inzet was echter deze rechtsgang te voorkomen, daartoe had ik namens de KNVvL gesteld dat volledige inzage in de financiŽn van beide partijen diende te worden gegeven en dat de bereidheid diende te bestaan voor de toekomst een eventuele andere en wellicht betere bestuurlijke structuur voor Terlet te overwegen. Het zakelijk conflict staat een verdere ontwikkeling van het Nationaal Zweefvliegcentrum ernstig in de weg.

Op dit moment lijkt een onverkwikkelijke patstelling te bestaan. Dat is niet in het belang van zweefvliegend Nederland. En zeker ook niet in het belang van de overige gebruikers van Terlet. Met de voorzitter van SZT heb ik afgesproken nog een keer op korte termijn aan tafel te zitten. Ik hoop nog steeds dat we een redelijk begaanbaar pad kunnen vinden om de reuring op Terlet te kunnen omzetten in een positieve energie die we hard nodig zullen hebben om een toekomstvast centrum te kunnen ontwikkelen. Graag zou ik u daarover spoedig willen berichten.

Frits Brink
Voorzitter KNVvL
Deel dit nieuws met:

Reacties
#11 | Otto Foelkel op 21-07-2010 00:19
Ik adviseer iedereen, om deze discussie op de besloten ledenrubriek voort te zetten, eenvoudigweg, omdat het geen reacties meer betreffen op de brief van Frits Brink.
#12 | Ruud Holswilder op 21-07-2010 12:47
Een nieuwe discussie n.a.v.. dit nieuwsbericht is geopend door Otto Foelkel in de besloten leden rubriek van het forum op zweefportaal.
Als je nog geen lid bent van zweefportaal, dan kan je je via deze link op eenvoudige wijze kostenloos aanmelden
#13 | webmaster op 22-07-2010 13:19
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Uitmuntend! Uitmuntend! 100% [8 stemmen]
Zeer goed Zeer goed 0% [Geen stemmen]
Goed Goed 0% [Geen stemmen]
Matig Matig 0% [Geen stemmen]
Slecht Slecht 0% [Geen stemmen]
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.05 seconden