| 23-04-2018 | 15:32
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 4

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Transponder Alert 3!
CLREvenals het weekend van 26, 27 juni en 3, 4 juli zal er a.s. weekend, 31 juli en 1 augustus of zoveel korter als mogelijk, het transpondergebruik voor VFR verkeer onder de TMZ B, C en E, tijdens UDP, tijdelijk worden beperkt.

Onderstaand bericht heeft de KNVvL op 29 juli ontvangen:

Het MilATCC maakt voor haar dienstverlening gebruik van twee LVL systemen. Beide systemen worden nu nog op verschillende wijze voorzien van radardata. Het Area control systeem wordt gevoed door nationale- en internationale radars via een ďATC Radar Tracker and ServerĒ (ARTAS). Het Military Approach Surveillance Systeem (MASS) wordt gevoed door een netwerk met 5 vliegveldradars. Met de huidige software kan MASS niet primair op ARTAS worden aangesloten.

Eind 2010 wordt de Approach taak van Maritiem Vliegkamp De Kooy op het MilATCC gecentraliseerd. De radardata van De Kooy radar dient dan beschikbaar te zijn in MASS. Om dit mogelijk te maken dient MASS geschikt te worden gemaakt voor de verwerking van ARTAS data waarin de radardata van De Kooij is opgenomen. Hiervoor dient nieuwe software te worden geÔnstalleerd. In het weekeind van 31 juli en 1 augustus wordt deze nieuwe software geÔnstalleerd en getest.

MASS is gedurende het weekeind niet operationeel beschikbaar voor de approachtaken en alle werkzaamheden zullen vanaf het Area Control systeem worden uitgevoerd. MASS is ook niet beschikbaar als contingency voor het Area Control systeem. Het Area Control systeem is enige tijd geleden uitgevallen door een overflow aan codes waarbij het MASS systeem gebruikt is als contingency. Hoewel het Area Control systeem inmiddels is aangepast, is het noodzakelijk het risico uit te sluiten dat het Area Control systeem nogmaals uitvalt door een mogelijke overflow aan te verwerken (VFR) codes bij goede VMC omstandigheden terwijl niet kan worden teruggevallen op MASS.

Derhalve zal middels NOTAM† nogmaals het transpondergebruik voor VFR verkeer onder de TMZ B, C en E, tijdens UDP, op 31 juli en 1 augustus of zoveel korter als mogelijk, tijdelijk worden beperkt zoals reeds eerder is toegepast. Zodra de invoering van de nieuwe software is geŽffectueerd zal de NOTAM worden ingetrokken. Naast het versturen van de NOTAM zullen ook de diverse havenmeesters telefonisch worden geÔnformeerd. De KNVvL wordt gevraagd deze informatie onder de aandacht te brengen door hiervan melding te maken op haar website.

NOTAM Tekst (concept)
Due to a temporary system degradation at MilATCC Nieuw Milligen transponder use below TMZ B within the lateral limitations of the TMA B, TMZ C and TMZ E is prohibited on 31 jul and 1 aug SR/SS for all VFR tfc. Mil tfc is excluded. IFR tfc will be redirected of mentioned areas as far as practical.

bron: KNVvL
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden