| 22-04-2018 | 04:52
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Regio-Zuid Theoriecursus voor a.s. Instructeurs & Technici
RegionieuwsDe Regio-Zuid Theoriecursus voor a.s. Instructeurs en a.s Technici 2010-2011 start op zaterdag 13 november a.s.

Dank zij de gastvrijheid van de ZVC Volkel kan - net als in de twee voorafgaande jaren- de Regio-Zuid Theoriecursus voor a.s. Instructeurs en a.s. Technici 2010-2011 weer worden gegeven in het leslokaal van de Zweefvliegclub Volkel op de Vliegbasis Volkel. Doordat de ZVC Volkel op 6 november a.s. ook als gastheer optreedt voor de Nationale Zweefvlieg Dag begint de cursus dit jaar eerst op zaterdag 13 november en loopt daarna door tot zaterdag 5 februari 2011.

Deze theoriecursus die al meer dan 25 jaar wordt gegeven - tot voor drie jaar in Tilburg en de laatste twee jaar in het leslokaal van de Zweefvliegclub Volkel op de Vliegbasis Volkel -is een initiatief van de Regio Zuid. De cursus bestaat dit jaar uit 9 lesdagen met telkens 2 lesonderdelen van ieder 2 uur op de zaterdagen. De lessen beginnen om 10.00 uur en eindigen om 15.00 uur. De cursus voor a.s. instructeurs wordt op 5 februari afgesloten met een proefexamen om de kandidaten indruk te laten krijgen van wat men kan verwachten bij het examen.

De cursus bestaat uit lesonderdelen voor ieder van de verschillende examenonderdelen: Meteorologie, Human Factors, Theorie van het Vliegen, Constructie (incl. Dagelijks Toezicht en Startmiddelen) , Instrumenten (incl. Vluchtoptimalisatie) en Voorschriften voor a.s. Instructeurs, en daarnaast Voorschriften, Elektrische Installaties, Materialen en Avionics voor a.s.Technici

Ter dekking van de  kosten betalen leden van een club die behoort bij de Regio Zuid voor de gehele (helaas niet meer gesubsidieerde) cursus € 75,-, leden van clubs buiten de regio betalen € 95,-. Het is ook mogelijk deel te nemen aan een beperkt aantal lesdagen. De kosten daarvoor zijn resp. € 15.- en € 20.- per dag. Deze kosten zijn exclusief het cursusmateriaal (waarvan het grootste deel kan worden gedownload) en examengeld. Het verschuldigde bedrag van de cursus moet betaald zijn voor aanvang van de cursus. Na inschrijving ontvangt men een lesrooster met de data en de tijden waarop elk vak wordt gegeven.

Verdere inlichtingen  over de cursus en de inschrijving ervoor kunnen worden verkregen bij de cursuscoördinator: Jan de Jong,  [e-mail: jldejong@win.tue.nl en/of telefoon: 06-10906735 of 040-2472979]

Omdat de datum van de eerste les zeer nabij is en het regelen van toegang op de Vliegbasis enkele dagen kost is het van het grootste belang dat de daarvoor nodige persoonlijke gegevens van de cursisten (Achternaam, Voornaam, Huisadres, Geboortedatum en Geboorteplaats) zo snel mogelijk worden doorgegeven aan de cursus coördinator.

Deel dit nieuws met:

Reacties
#1 | Jan Grundemann op 21-10-2010 17:58
Wat houdt de theoriecursus voor technicus in?
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden