| 23-04-2018 | 15:27
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 1
flyer1900

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
GliderTracking
NieuwsZweefvliegen is een prachtige sport, maar erg moeilijk uit te leggen aan familie en kennissen. Je ziet zweefvliegtuigen bij wedstrijden alleen opstijgen en na zo’n 5 uren weer terug komen op het vliegveld. Waar hangen alle wedstrijdvliegers uit? Hebben ze nog voldoende hoogte? Wat zijn de gemiddelde snelheden? Hoe ver moeten ze nog? Met de laatste technologische ontwikkelingen is het mogelijk om alle zweefvliegtuigen (uitgerust met een Mode-S transponder) tijdens een wedstrijd te volgen.

De wens bestaat om de sport zweefvliegen zichtbaar te maken voor het grote publiek. Live tracking is daarvoor uitermate geschikt. Publiek kan thuis en op locatie de wedstrijd volgen, alsof je er middenin zit. Op GliderTracking.com wordt een beta online tracking systeem gelanceerd tijdens de Nederlandse Kampioenschappen 2011, gehouden op vliegveld Terlet.
De huidige mogelijkheden op het gebied van live tracking zijn beperkt en werken meestal op basis van dure satelliet verbindingen. Tegenwoordig hebben alle wedstrijdvliegers een Mode-S transponder aan boord en is ADS-B tracking mogelijk.

De GliderTracking website is een 'teaser' voor o.a. de aankomende NK. Er worden simpele en goedkope oplossingen getoond om een ADS-B verbinding te realiseren. Er is zoveel mogelijk onderzoek gedaan als mogelijk en dat samengevat op de website.
Deel dit nieuws met:

Reacties
#1 | webmaster op 04-02-2011 22:15
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.04 seconden