| 18-06-2018 | 13:50
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,156
· Nieuwste lid: veldhuizen
Nijac bouwt nieuwe hangar
RegionieuwsKomende week begint de vervanging van de twee oude hangars op het zweefvliegveld in Malden. Daarvoor in de plaats komt nieuwbouw van 24 bij 48 meter met extra brede rolpoorten, waardoor de toestellen makkelij­ker naar binnen en naar buiten kunnen.

De huidige bunkers - met daarin tevens sterk verouderde werk- en kantoorruimten - zijn veertig jaar oud, te smal voor moderne toestel­len en niet warm te stoken. Daar­om heeft de Nijac, de Nijmeegse Aero Club, al een hele poos gele­den vergunning gevraagd en uitein­delijk ook gekregen om nieuw­bouw te realiseren die past binnen de contouren van het beschermdenatuurgebied. De nieuwe hangar reikt niet hoger dan de bomen die het Maldens Vlak omzomen. Voor de nieuwbouw is jarenlang ge­spaard door de honderd leden van de Nijac.

„Voor de vervanging is lang en uit­voerig overleg gevoerd met instan­ties zoals de gemeenten Heumen en Nijmegen en de provincie Gel­derland”, aldus Niels Oerlemans, voorzitter van de bouwcommissie binnen de Nijac.

Komende week wordt het terrein alvast bouwrijp gemaakt. Enkele bomen rondom de huidige hangars moeten wijken, daarna volgt de sloop van de oudbouw. Een erkend asbest verwerkend be­drijf voert die klus uit, omdat dit inmiddels verboden materiaal ver­werkt zit in de bunkers. Mannen in witte pakken zullen daarom twee dagen lang actief zijn om het asbest vakkundig te verwijderen. Daarna gaat de schop de grond in en rijden er heel wat vrachtwa­gens door de kom van Malden om grond en materialen aan en af te voeren.

Het bouwverkeer krijgt een apar­te, tijdelijke uitrit. De Zweef- Inn, uitvalsbasis voor de zweefvliegers en populaire tussenstop voor wan­delaars, ruiters, fietsers, hondenuit­­laters en andere recreanten, blijft de gehele bouwperiode goed be­reikbaar. Ook het terras blijft geo­pend en het zweefvliegen zelf gaat eveneens gewoon door.


Artist impression van de nieuwe hangar op het zweefvliegveld in Malden

Deel dit nieuws met:

Reacties
#1 | frans op 09-03-2011 17:53
Dat is nog eens mooi nieuws!!
NIJAC: proficiat, enne, moge het vóór de Zomerwedstrijden klaar zijn!
#2 | Frank Hiemstra op 09-03-2011 19:12
Prachtig! Smile
#3 | Sikko Vermeer op 09-03-2011 21:12
Dat ziet er echt goed uit
Veel succes met de bouw
#4 | Frits Urselmann op 09-03-2011 22:31
echt heeeeeeeel mooi , een echte aanwinst !Clap
#5 | Bas op 10-03-2011 13:57
Kunnen ze op Terlet nog wat van leren! Cool
#6 | Neander op 14-03-2011 18:40
Ziet er zeer gaaf uit! Maar blijven die mannen in witte pakken steeds rondlopen?Hmm
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.08 seconden