| 23-03-2018 | 07:52
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 1
Henk de Waard

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Sikko Vermeer op Jonker JS1 deelnemer aan Duitse NK

Van 1 tm 14 juli 2011 gaat Sikko Vermeer op een Jonker JS1 de strijd aan met het sterke duitse deelnemersveld in de 18-meter klasse bij de "Deutsche Segelflug Meisterschaft" gehouden op het vliegveld Lusse (D).

Op de trainingsdag van 1 juli is door Sikko de opdracht van 289km rondgevlogen met een snelheid van 104 km/u!

Volgens berichten op zijn facebook voldoet de JS1 van Maurits Dortu goed. Sikko schrijft o.a: "Vliegtuig vliegt goed, ben erg verrast en zie nu hoe gemakkelijk Ronald en Maurits het hebben gehad tijdens de NK".

Weblinks: Website DM2011 /† Opdrachten en Uitslagen / Jonker Sailplanes


8e wedstrijddag 12 juli
Vandaag 539 km 4 hoek rond Berlijn.
Gestart om 12.14 eerste been van 120km het eerste stuk geen goede bellen, maar ook niet echt gedraaid. 50km voor kp de eerste goede bel. Basishoogte was in het noorden inmiddels een stuk lager geworden. Na het eerste kp richting het oosten aangesloten bij een groepje die ca 10 - 15 min eerder vertrokken waren. Bij tweede kp gelost en toen werd het wat lastiger. Ter hoogte van frankfurt a/d Oder beetje laag moeten uitgraven maar vanaf daar liep het echt super. tot het 3e kp. Vanaf het 3e kp tot huis 150km slechts een enkele keer gedraaid en voor de rest alleen gegleden. Goed voor een 3e plaats (tja had ik maar ........)


7e wedstrijddag
Speedtask over 395 km met 3 keerpunten. Na de start zat de wolkenbasis op zo'n 800m. Tegen 2 uur me een beetje bij startlijn gepositioneerd. Op dat moment vlogen velen al af. Gewacht tot 14.06 met starten. En op het eerste been veel wolkenstraten gevlogen. 2e kp lag in een slecht gebied ten zuiden van de Elbe. Hier heb ik het verschil kunnen maken met de grote groep die voor me vertrokken was. Zij bleven een wolkenstraat volgen ca 50 graden van koers en ik ben toen met rechtstreeks richting het 2e kp gegaan (35km) en vlak daarvoor toch een goede bel van 2 m gepakt

Op dat moment was Holger Back en SW nog mee. Daarna veel te voorzichtig achteraf het 3e en 4e been naar huis gevlogen. Al met al een nette 3e dagplaats.


6e wedstrijddag
AAT van 2:30 later op de dag verkort na 2:00 uur
Start was er lastig, stijgen slechts een kleine meter. Op 1150 af gevlogen, eerste bellen wat voorzichtig gedaan, daarna wet het al rap beter. Omdat de min afstand 210km was niet ver de eerste sector ingevlogen, bel van ruim 2.5 gepakt en gekeerd. Richting 2e sector zag het er blauw uit. Oplossende wolkenstraat gevolgd die ca 10km west van de sector was en toen eringevlogen.
Uitstekende terugvlucht gemaakt waarbij 1 maal op 500m een 2.5m aangevlogen en daarna op final glide. Als eerste van de 18m geland op een vrijwel leeg veld. Resultaat 13 e plek met 98,5km/u. Niet ontevreden.


5e wedstrijddag
AAT van 3:00 uur. Alles ging zo'n beetje fout vandaag. Te lang getracht in de golf omhoog te komen (Een hele groep was nl langs de wolken omhooggegaan en zijn op 2900m afgevlogen) Vervolgens op vertrokken op ca 1600m en toch een goede straat gevolgd de eerste sector in. Echter deze te zuidelijk genomen waardoor richting de 2e sector zuid van de Elbe gevlogen moest worden, en dit ging dus echt niet, laag gezeten, ritme eruit, water geloosd en uiteindelijk toch nog rond gekomen met slecht 93km/u wat goed was voor een trieste 35e plaats vandaag.
Sikko eerste op de 4e wedstrijddag!!! zie uitslagen.

Donderdag 7 juli 3e wedstrijddag De B opdracht was 285km. Het starten begon om 13.45. De 18 m klasse starte als laatste en ik was in mijn klasse een van de laatsten aan de beurt en toen viel me ineens op dat er vliegtuigen wel heel erg hoog zaten. Ik zag diversen afvliegen ruim boven de 2000m (achteraf hoorde ik 2300 met een beetje golf)† Uiteindelijk zelf afgevlogen om 15.30 op 1600. Opdracht daarna zonder problemen en lekker kunnen doorvliegen. Vlak voor 2e kp een goede beslissing genomen door rechtstreeks na het kp te vliegen en niet via een wolk die er wel goed uitleek te zien maar† om was. Dit leverde een goede tijdwinst op waardoor ik toch ca 7 min eerder dan de groep waarin ik zat kon finishen. Toch al met al een leuke dag maar 126km/u was toch niet hard genoeg.
Woensdag 6 juli 2e wedstrijd dag
499km vierhoek via Klix en een keerpunt in polen via Brand weer terug
Liep eigenlijk lekker, wat later vertrokken dan de meeste en de eerste pulk al te pakken bij de eerste bel. Tot aan het 2e kp liep het goed. Dacht als een van de eerste te ronden (ook nog hoog) maar daarna beetje lopen rommelen om goed stijgen te vinden. Wat me uiteindelijk een hoge klassering koste. Toch een leuke dag en gelukkig niet teveel punten toegegeven.
Vanavond tijdens de bbq verrast door een buienlijntje wat redelijk heftig was. Luifel van de buurman gered en mijn eigen uiteindelijk ook
Nou tot morgen

Dinsdag 5 juli 1e wedstrijddag
AAT met 2 uur vandaag, vanacht nog veel regen gehad. Vanochtend tijdens opstaan was het nog behoorlijk nevelig. Voor de Briefing kwam er nog een motor kist landen in de nevel. Vanwege het vele water mochten de vliegtuigen pas vanaf 11.45 lt naar de grid. Na de briefing trok het langzaam open. Om 13.15 openklasse als eerste de lucht in, LSJ de oude kist van Francois die kwam niet los en moest aan het einde van de baan de start afbreken en werd even later vanaf de andere zijde opgesleept. Toen ik starte zat de basis inmiddels op 1000m. Om 15.13 afgevlogen op 1200m en de eerste bellen waren goed, basis steeg na 1500m. In de tweede sector werd het rap minder, De zuidkant aangetikt en toen gauw weer richting het westen, Eerste stukje wat moeizaam maar het werd weer langzaam beter. Echter toch een minuutje te vroeg binnen met 118km/u en een 8e dagplaats met 40 punten afstand tot no 1.


Woensdag avond rond 23.00 aangekomen op LŁsse. Do ochtend eerst de JS1 voor de technische inspectie (papierwerk, max gewicht, dus vol water gedaan en erin gaan zitten)
Vrijdag eerste trainingsdag voor mij en eerste vlucht op de JS-1 van Maurits Dortu. Toch nog derde dagplaats, veel buitenlandingen en motorstarts op het laatste stuk maar zelf rond met 104km/u snelste 106 km/u
Zaterdag en zondag regen regen regen regen
Zondag met Leo Junkers museum bezocht in Desau. Erg interresante man met een ruime visie
Vanavond met de Theisinger broers het vlieggebied nogmaals goed doorgenomen zodat ik ook een beetje op de hoogte ben van het gebied
Hoop dat het morgen wat beter gaat worden, maar voorlopig ziet het er nog niet geweldig uit

Deel dit nieuws met:

Reacties
#1 | Bas op 13-07-2011 09:46
Op de laatste dag toch nog bij de eerste 10 geŽindigd!Clap
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden