| 17-03-2018 | 21:32
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 1
Arjan H

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Overtredingen in het luchtruim
KNVvL
KNVvL, AOPA en NACA werken met de overheid samen om het aantal luchtruimschendingen terug te dringen. Een informatiecampagne maakt hier deel van uit. †Ook wordt er gestreefd naar volledige en goed toegankelijke informatie ten behoeve van de vluchtvoorbereiding. †

Op dinsdag 17 januari jl. is er een bijeenkomst geweest waarbij gesproken is over het afstemmen van maatregelen die genomen kunnen worden om †luchtruimschendingen terug te dringen. Hierbij was een breed gezelschap aanwezig vanuit †KNVvL, AOPA, NACA, ILT (voorheen IVW), NLR, KNMI, en LVNL. Tevens werd het concept-factsheet gepresenteerd over de airspace infringements die geconstateerd zijn in 2011.

Lees verder in deze bijlage. (pdf)

bron: KNVvL
Deel dit nieuws met:

Reacties
#1 | Sieb op 19-01-2012 20:28
nou kom maar op met het concept factsheet. Ik stoor me er nu al weer aan dat "thermiek" (en daarmee meteen de zweefvliegerij bedoelend) oorzaak is van infringements!?? (althans dit wordt er even uitlgelicht in de KNVVL publicatie over het overleg. Graag de feiten (facts) nu op tafel want onder GA valt heel heel heel veel luchtvaart.

dit is ook een leuke (feiten) site http://www.airspa...gement.nl/ waar ik net tegenaan liep.....
#2 | Ruud Holswilder op 20-01-2012 14:59
Ik denk dat Sieb deze passage bedoelt?
Vooral voor piloten die gebruik maken van thermiek en dus niet vliegen volgens een strikt vliegplan, is het lastig op ieder moment van de vlucht op de hoogte te zijn van de geldende BVG's en NOTAMS in de omringende lucht.

Ik vind dit ook een bijzonder vreemde zin.Helpless
Het is mijn ervaring dat zweefvliegers wel degelijk de NOTAM's checken en zich op de hoogte stellen van BVG's. Daarnaast hoor je ook regelmatig zweefvliegers op Dutch Mill om informatie vragen. Hetzelfde geldt voor vluchten over de landsgrens.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.04 seconden