| 23-03-2018 | 13:36
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Werkafspraken met overheid omzetting naar Europese brevetten
KNVvLAOPA, KNVvL en NACA zijn in gesprek met de overheid op welke wijze de nationale brevetten worden omgezet Europese. De bestaande regelgeving en beleid van alle Europese overheden op het gebied van brevetten en medicals wordt per 8 april 2012 vervangen door de nieuwe Europese EASA-FCL regelgeving.† Enerzijds gaat het hier over de technische omzetting van nationale naar Europese brevetten, anderzijds waar organisaties aan moeten voldoen (o.a. opleidingsorganisaties, de overheid en het KEI). Daartoe heeft de GA een gezamenlijke position paper opgesteld en aangeboden aan de staatssecretaris. Hierop heeft het ministerie positief gereageerd. Een kleine delegatie van de sector partijen heeft de start gemaakt voor het overleg met het ministerie over de EASA Part FCL. Dit overleg stond vooral in het teken van werk- en procesafspraken.

Het ministerie nodigde ons uit naar aanleiding van de aanbieding van de position paper aan de directeur luchtvaart van Directoraat-generaal Bereikbaareid (DGB) .

Duidelijk werd dat Inspectie Leefbaarheid Transport (ILT) de implementatie van de EASA regels voor zijn rekening zal nemen en daar een conversieschema voor opstelt. Op de punten waar de conversie niet naadloos kan worden geÔmplementeerd zal de beleidsinbreng van DGB nodig zijn. Dit gaat zeker over de medicals, LAPL en de opleidingen. De sectorpartijen worden hierbij betrokken om zoveel mogelijk praktijk gebaseerde oplossingen te vinden.

De sector partijen zijn positief over de opening die de overheid aan ons† biedt en zullen zich inspannen om de overgang zo acceptabel mogelijk te maken. Er zijn beperkingen vanuit de EASA regels maar er is vertrouwen dat we in Nederland een systeem krijgen dat goed aansluit op de Europese harmonisatie van de regels voor de luchtvaart. De ervaringen van de landen die op ons voorlopen, Engeland en Zwitserland, zullen zeker worden meegenomen.

Parallel hieraan wordt er gesproken over de wijze waarop brevetuitgifte gedaan zal worden door het KEI.

bron: knvvl
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden