| 21-04-2018 | 00:15
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 5

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Audits zweefvliegclubs
CIVNa de invoering van de EU regelgeving, uitgevoerd door EASA, moeten ATO's elke twee jaar worden geaudit. Straks zal elke zweefvliegclub een ATO moeten zijn om opleidingen te mogen doen die tot EASA erkende brevetten leiden.

Sinds een aantal jaren worden er al audits uitgevoerd door onder andere LCO'ers en zijn er ook al herhalings audits geweest. Het doel van auditeren is† dat er bij alle clubs een frisse blik wordt geworpen door auditeurs naar het reilen en zeilen binnen, en dan met een zwaar accent op veiligheid. Daarnaast kan worden vastgesteld of de betrokken club de opleidingen doet volgens het convenant met de KNVvL. Conformatie hieraan geeft clubs het recht om tot GPL op te leiden. Tijdens het EASA regime is een periodiek audit een vast onderdeel van het erkend blijven als ATO. De (herhalings-) audits die tot nu toe gedaan zijn en nog gedaan worden voor de invoering van EASA kunnen worden gebruikt voor de ATO erkenning die straks verplicht zal zijn.

Om te voorkomen dat er tegen de tijd dat EASA ingevoerd gaat worden er clubs zijn die nog geen audit hebben gehad, of een audit hebben gehad langer dan drie jaar geleden en dan ook geen opleidingen meer mogen doen, heeft het ABZ, in overleg met de CIV, een uiterlijke datum vastgesteld van 1 januari 2014. Voor die tijd zal elke club die ATO wil worden een audit gehad moeten hebben in de drie jaar, voorafgaand aan 1 januari 2014. Dit alles om een zo soepel mogelijke overgang naar EASA te bewerkstelligen.

Voor de duidelijkheid: Vůůr de invoering van de EU regelgeving is de periode voor audits drie jaar, na de invoering is het twee jaar. Hoe de invulling van de plicht tot audits na de invoering er uit gaat zien wordt nog nader bepaald.

Indien u als club vragen heeft of afspraken wilt maken, dan kunt u zich melden bij de secretaris van de CIV.

Het Afdelingsbestuur Zweefvliegen.
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden