| 19-06-2018 | 02:56
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,156
· Nieuwste lid: veldhuizen
Voortgang omzetting naar Europese brevetten
KNVvL

De GA sectorpartijen hebben de krachten gebundeld om ervoor te zorgen dat de omzetting naar Europese brevetten vloeiend verloopt. Hiertoe is een sector-brede werkgroep opgezet waarmee eerder dit jaar een position paper is opgesteld door de sector. Hierin staan voorziene knelpunten en zienswijze hoe bestaande brevetten omgezet zouden moeten worden naar Europese beschreven. Dit heeft de basis gevormd met de gesprekken met de overheid.

De inspectie heeft een overzicht gemaakt van de verschillen tussen de huidige situatie en die onder Europese wetgeving, en op 22 november een samenvatting hiervan gepresenteerd. De presentatie blijkt nog onvoldoende detail te geven om tot voorstellen en oplossingen te komen. Het gaat meer over het interne proces, de communicatie tussen de taakhouders en de ICT ondersteuning. Een verdere uitwerking †op het niveau van de brevetten is nog niet gereed.

Door de werkgroep wordt er gewerkt aan een nieuwe versie van de position paper, waarbij oplossingen worden aangedragen voor de problemen die voorzien worden door de asynchrone invoering van de verschillende delen van de regelgeving. Voorbeelden zijn de ratings; opleidingen voor ballonvaren; de onvoldoende lange overgangstermijn ten gevolge van de opt out regelingen.

Op 26 november vond er een informatiebijeenkomst plaats voor alle betrokkenen. Zie bijlage 'Overgang naar Europese brevetten' voor een samenvatting en de ondersteunende presentaties.

bron: KNVvL


GPL wordt straks LAPL(s) of SPL

Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden