| 23-03-2018 | 08:06
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Overleg KNVvL met luchtverkeerscommissie
KNVvL

Op 15 november vond er een overleg plaats van de luchtverkeerscommissie (LVC). Hierbij zijn o.a. de volgende onderwerpen ter sprake gekomen:

1.    CTR Beek

Zoals eerder aangekondigd, wordt de CTR Beek gewijzigd. Omdat dit meer tijd kost dan voorzien is op dit moment nog geen implementatiedatum bekend.

2.    Luchtruimvisie
De luchtruimvisie is op 10 september jl. aangeboden aan de Minister van Infrastructuur en Milieu. De visie wordt 19 december besproken in de vaste kamercommissie I en M van de Tweede kamer. In de volgende fase gaat er invulling gegeven worden aan de luchtruimvisie en de beleidsagenda Luchtruim. Over de werkwijze zijn nog geen definitieve afspraken gemaakt. Uitgangspunt hierbij is het continueren van de werkwijze die gehanteerd is bij het opstellen van de Luchtruimvisie, waarbij de GA ook betrokken is geweest.

3.    Teuge
Voor de korte termijn is een oplossing in zicht voor de coördinatieproblemen tussen civiele en militaire luchtverkeersleiding betreffende parachutespringen. Helaas is dit een oplossing die niet voor de lange termijn stand kan houden. De betrokken partijen streven ernaar ruim voor het nieuwe seizoen (maart 2013) de gewenste oplossing te hebben uitgewerkt en geïmplementeerd. Zodra meer bekend is wordt de LVC geïnformeerd.

4.    8.33 kHz gesepareerde kanalen
De Europese Commissie schrijft voor dat per 2014 25% van de radiofrequenties bij vliegverkeer omgezet moet zijn naar 8.33 kHz. Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zal naar verwachting voldoen aan deze eis. Per 1 januari 2018 moet de omzetting volledig gerealiseerd zijn. De LVC verwacht geen problemen met het halen van deze deadline.

5.    Airspace infringements
In opdracht van de LVC is er een projectgroep opgezet, waar de General Aviation (GA) ook in participeert, met als doel het aantal luchtruimschendingen te reduceren. Uit de cijfers van het Analysebureau Luchtvaartvoorvallen (ABL) blijkt dat de inspanningen van dit jaar nog geen resultaat hebben gehad.

6.    Frysian Flag 2013
Frysian Flag, een grote militaire oefening waar de marine, land- en luchtmacht aan deelnemen, staat het komende jaar gepland voor de weken 16 en 17 in april. Binnenkort vindt er een overleg plaats over de mogelijke gevolgen van de oefening voor de overige luchtvarenden.

bron: KNVvL

Deel dit nieuws met:

Reacties
#1 | Hageman op 20-10-2013 12:00
8.33 kHz gesepareerde kanalen:
Zie ook mijn artikel in Thermiek van oktober 2013:
http://home.plane...%20kHz.htm
en reageer.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden