| 19-06-2018 | 12:24
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,156
· Nieuwste lid: veldhuizen
Instelling BVG Eindhoven tot en met 30 juni 2013
CLR De Minister van Defensie neemt in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu een tijdelijke maatregel in het kader van artikel 8 van het Luchtverkeersreglement. Daarbij wordt een bijzonder luchtverkeersgebied (BVG) ingesteld met als voornaamste doel het waarborgen van de veiligheid van het luchtverkeer in het naderingsgebied van Eindhoven. Hiermee worden de luchtverkeersregels in het deel van het luchtruim, waarin de naderingsluchtverkeersleiding het luchtverkeer van en naar Eindhoven begeleidt, veranderd van ICAO-classificatie E naar classificatie D. Dit betekent onder meer dat niet alleen het IFR-luchtverkeer, maar nu ook het VFR-luchtverkeer in het BVG gecontroleerd wordt afgehandeld. Al het luchtverkeer moet een vliegplan indienen, een klaring van de luchtverkeersleiding vragen en voortdurend tweezijdig radiocontact hebben met de militaire naderingsluchtverkeersleiding. Met deze maatregel kan op een gecontroleerde wijze een scheiding worden aangebracht tussen VFR- en IFR-luchtverkeer. Daarmee wordt, vooruitlopend op de voorgenomen herindeling van het luchtruim, de acute problematiek beter beheerst. De in de beschikking genoemde vervaldatum (30†juni 2013) hangt samen met het moment waarop de voorgenomen herindeling van het luchtruim wordt geŽffectueerd.

Om de volledige publicatie van deze BVG in de Staatscourant te lezen klik HIER.
Deel dit nieuws met:

Reacties
#1 | Bart op 27-02-2013 09:25
Waarom nou weer een vliegplan nodig? Feitelijk maak je het voor zweefvliegers dus een klasse A luchtruim. We vliegen nooit met vliegplan. Dat ga ik van het voorjaar dus maar dagelijks doen...
#2 | Jochem van Koppen op 27-02-2013 14:12
Voor zweefvliegers is er al jaren een gedoogbeleid m.b.t. tot de vliegplan-verplichting voor gecontroleerd luchtruim en voor internationale vluchten. Ervaring leert dat het voor een zweefvlieger geen punt is om zonder vliegplan een klaring te krijgen voor de Eindhoven SRZ.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.04 seconden