| 21-04-2018 | 19:19
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Invoering 8,33 kHz radio's (update)
CLRInvoering 8,33 kHz kanaalafstand bij mondelinge communicatie in het Nederlandse luchtruim beneden FL 195

Onlangs heeft de Directie Luchtvaart van het Directoraat-Generaal Bereikbaarheid van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu medegedeeld dat de implementatie van de uitvoeringsverordening (EU) Nr. 1079/2012 over de gefaseerde invoering van 8,33 kHz kanaalafstand beneden FL 195 voor de kleine luchtvaart niet reeds per 1 januari 2014 zal ingaan. Een uitzondering vormen de luchtruimklassen A, B en C voor IFR, weliswaar onder voorbehoud. Deze kennisgeving aan de sector kleine luchtvaart is gedaan naar aanleiding van vragen gesteld in een KNVvL position paper dat samengesteld werd op initiatief van de afdeling zweefvliegen. De impact wordt voor de zweefvliegers het grootst geacht.

De verdere invulling van het implementatietraject voor de volgende jaren dient overigens nog te worden vastgesteld. Over de precieze effectuering volgt te zijner tijd nadere informatie.

Een ander belangrijk punt is dat binnen afzienbare tijd naar verwachting de militaire CTRís van luchtruim klasse C naar D worden omgezet. Dit zal, met het oog op de bovengenoemde uitvoeringsverordening, de kleine luchtvaart meer lucht zal geven. Met name voor de lokale zweefvliegclubs.

De KNVvL zal verdere ontwikkelingen met betrekking tot het implementatietraject van de uitvoeringsverordening nauwlettend volgen. In overleg met de Directie Luchtvaart zal getracht worden zo lang mogelijk uitstel te verkrijgen van deze -ons in feite opgedrongen- maatregel en input te leveren voor de gefaseerde invoering.

Lees ook dit eerdere nieuwsbericht op Zweefportaal over Invoering 8,33 kHz kanaalafstand.

bron: KNVvL

Deel dit nieuws met:

Reacties
#1 | Hageman op 16-10-2013 22:12
In Thermiek van oktober 2013 schreef ik dat die nieuwe radio's ons goud gaan kosten. Onnodig. Het artikel is ook te lezen op http://home.plane...%20kHz.htm. Reageer!
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.04 seconden