| 20-03-2018 | 16:32
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Luchtruim beperkingen bij Volkel Open Dagen 2013
CLROp 14 en 15 juni 2013 worden op Vliegbasis Volkel de Luchtmachtdagen van het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) gehouden. Naar verwachting ligt het aantal bezoekers gedurende deze dagen rond de 250.000.

De week voorafgaande aan deze dagen zullen alle bezoekende vliegtuigen arriveren op de vliegbasis. Ook zullen er gedurende deze week trainingsmogelijkheden voor de demonstratievliegtuigen gehouden worden. Zondag 16 en maandag 17 juni verlaten de bezoekende vliegtuigen de vliegbasis weer.† Een en ander houdt in dat rondom de Luchtmachtdagen het vliegverkeer, in de TMA D in het algemeen en rondom de vliegbasis Volkel in het bijzonder, intensiever zal zijn dan tijdens "normale dagen".

Voor de dagen dat de Luchtmachtdagen daadwerkelijk plaatsvinden, de vrijdag en zaterdag, en de week voorafgaand, is er reeds een Bijzonder Verkeers Gebied (BVG) aangevraagd om de veiligheid van het vliegverkeer te kunnen waarborgen.

Daar de verkeersintensiteit in het luchtruim rondom de vliegbasis Volkel hoger is dan anders en wij als Koninklijke Luchtmacht de veiligheid in het luchtruim hoog in het vaandel dragen, zijn er geen vliegbewegingen van andere dan deelnemende luchtvaartuigen toegestaan in de BVG op dagen dat deze van kracht is.

Tevens zijn er beperkingen te verwachten op de dagen voorafgaand en na de Luchtmachtdagen voor ander dan deelnemend luchtverkeer in de Control Zone van Vliegbasis Volkel.

Luchtvarenden zullen via de gebruikelijke en voorgeschreven wijze op de hoogte worden gebracht middels de nodige luchtverkeersberichtgeving, zoals NOTAMS en de Staatscourant.

bron: brief KLu aan KNVvL
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden