| 23-04-2018 | 15:42
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Medische keuringen zweefvliegen vanaf 2015
KNVvLVanaf 8 april 2015 zullen voor zweefvliegen en ballonvaren Europese brevetten worden uitgegeven. Dit heeft ook enige gevolgen voor de medische keuringen voor het zweefvliegbewijs.

Voor het zweefvliegen zijn er straks het SPL (Sailplane Pilot Licence) en het LAPL-S (Light Aircraft Pilot Licence - Sailplane). Het SPL is een internationaal vliegbrevet dat ook voor commerciele doeleinden gebruikt kan worden. Hiervoor is een EASA classe 2 medische keuring benodigd. Het LAPL-S is alleen geldig binnen Europa, op Europees geregistreerde kisten. De medische keuring voor een LAPL is vergelijkbaar met de huidige KNVvL zweefvliegkeuringen.

De afgifte van de LAPL medische verklaringen vindt geleidelijk plaats vanaf 8 april 2015. De huidige medische verklaringen die voor deze datum zijn afgegeven blijven uiterlijk geldig tot 8 april 2017. Vanaf deze datum moet iedereen over een EU medische verklaring beschikken (LAPL, kl. 1 of kl. 2). Dit betekent dat een LAPL in deze overgangsperiode samen met een KNVvL medical gebruikt KAN worden.

De KNVvL en de Commissie Medische Zaken onderzoeken momenteel nog de geldigheid van een LAPL medical in combinatie met een KNVvL brevet.

Update 27-02-2014: De KNVvL heeft heeft besloten dat dit LAPL medical ook een geldig medical is voor een KNVvL brevet voor zweefvliegen (GPL) tot aan de conversie van deze brevetten naar een LAPL(S) op 8 april 2015. Lees dit bericht.

bron: KNVvL
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden