| 20-03-2018 | 16:24
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Grootste CAMO van Nederland
CTZDe afdeling Zweefvliegen van de KNVvL is sinds 2009 in bezit van een EASA CAMO erkenning. Met deze erkenning kan de afdeling Zweefvliegen Airworthiness Review Certificaten (luchtwaardigheidscertificaten) uitgeven en onderhoudsprogramma’s goedkeuren. Verder mag de CAMO BvL-V inspecties uitvoeren op Annex II vliegtuigen.

Grootste CAMO van Nederland
De CAMO beheert ongeveer 20 procent van de in Nederland geregistreerde vliegtuigen. In 2013 heeft de CAMO 461 Airworthiness Review Certificaten uitgegeven en 209 onderhoudsprogramma’s goedgekeurd. Hiermee is de CAMO van de afdeling Zweefvliegen van KNVvL de grootste CAMO van Nederland.

Vrijwillige basis
De CAMO heeft 70 inspecteurs die, op vrijwillige basis, de CAMO werkzaamheden uitvoeren binnen de zweefvliegclubs. Deze vrijwilligers hebben een lange staat van dienst op het gebied van het onderhouden van zweefvliegtuigen. De inspecteurs zijn allemaal geaccepteerd door ILT en bevoegd de CAMO werkzaamheden uit te voeren.

Gratis voor leden
Voor de leden van de afdeling Zweefvliegen en de aangesloten zweefvliegclubs zijn geen kosten verbonden aan het goedkeuren van de onderhoudsprogramma’s en het uitvoeren van de Airworthiness Review inspecties door de CAMO.

Meer informatie over de KNVvL AZ CAMO: KLIK

bron: KNvVL
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden