| 17-03-2018 | 21:32
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
In memoriam Nemy de Vin
Op 9 februari 2015 is op 88-jarige leeftijd onverwachts overleden Nemy de Vin. Nemy, in zijn werkzame leven dierenarts, was tot voor een aantal jaren actief vlieger; vroeger zowel motor- als ook zweefvlieger.

De laatste 15 jaar richtte hij zich samen met kleinzoon Dirk Nieuwenhout op de verhuur van motor- zweefvliegtuigen met het vliegbedrijf DŤvinair te Hoogeveen. Ook was Nemy importeur Benelux namens fabrikant Stemme GmBH.

Nemy heeft veel voor de zweefvliegerij betekend. Als instructeur, sleepvlieger maar ook als frequent Aosta-ganger. In Aosta (ItaliŽ) heeft hij vele Nederlandse en Duitse zweefvliegers begeleid bij het behalen van hun gouden of diamanten hoogtewinst.

Later werd Aosta verruild voor Keiheuvel (BelgiŽ) , waar hij samen met zijn vrouw Tine kon genieten van de sfeer en gezelligheid tijdens een van de vele Benelux-wedstrijden.

Nemy behoorde tot de eerste zweefvliegers die over een prestatie-tweezitter (Janus PH-595) beschikte. Zijn grootste plezier was om ook andere zweefvliegers hiervan te laten meegenieten.

Nemy, bedankt dat je je voor de zweefvliegerij hebt ingezet. We zullen je enthousiasme, je inzet, je karakteristieke humor en vooral je vriendschap niet vergeten.

Ton de Bruine
Deel dit nieuws met:

Reacties
#1 | frans op 30-03-2015 18:32
Hoor ik nu pas....
Rust zacht Nemy.
Je was, en bent een stuk leuker dan Jan Jaap van der Wal ;-) !!!
En, als iemand dat mag zeggen: Dan ben ik dat!
#2 | wimver op 14-04-2015 19:33
Wens de familie een altijd blije herinnering aan een man van stavast vol humor en ook samen met Paolo en kei van een organisator op Aosta. Zijn " d' accordo il traino " na vele heftige starts staat in mijn geheugen gegrift. Wim Vermeulen
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.04 seconden