| 21-04-2018 | 04:09
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Eindhovense en Venlose zweefvliegclub besluiten tot fusie
Regionieuws
De leden van zowel de Eindhovense zweefvliegclub (EACzc) als de Venlose zweefvliegclub (VZC) hebben deze maand in hun bijzondere ledenvergaderingen met ruime meerderheid van stemmen groen licht gegeven voor een juridische fusie van beide clubs op vrijdag 30 december 2016.

Concreet betekent dit, dat de Eindhovense zweefvliegclub na 84 jaar ophoudt te bestaan. De leden, vliegtuigen, materialen en kapitaal worden ondergebracht bij de Venlose zweefvliegclub, die net zo oud is. Op genoemde datum worden vernieuwde statuten van kracht worden en zal de naam VZC uitgebreid worden met de letter E van Eindhoven. De nieuwe club heet dan voluit: Venlo Eindhoven ZweefvliegClub, afgekort VEZC.

Vanaf 2008 werd het voor de EACzc steeds duidelijker, dat er voor recreatieve luchtvaart op de Eindhovense militaire vliegbasis geen plaats meer is. Zeker niet voor de zweefvliegers. Het toenemende militaire en burgerluchtvaartverkeer op Eindhoven is de oorzaak van het vertrek. De laatste drie jaar is door de club geen enkele start meer vanaf de Eindhovense vliegbasis gemaakt.

In de veel besproken ‘Alderstafel’ werd met partijen afgesproken, dat gezamenlijk naar een passende oplossing gezocht zou worden. Veel overleg vond plaats tussen de zweefvliegclub, Defensie, Eindhoven Airport en provincie Noord-Brabant. Dat overleg leverde niet een voor alle partijen bevredigende uitkomst op.

De Eindhovense zweefvliegclub ging zelf ook op zoek naar alternatieven. Zo werden aansluitmogelijkheden besproken met omringende zweefvliegclubs. De zweefvliegclub bekeek de mogelijkheden voor de inrichting van een nieuw zweefvliegveld in andere Brabantse gemeenten en ook dat leverde niets op. Toen de Venlose zweefvliegclub in 2014 een ‘vrijage’ aanbood kwam een ‘huwelijk’ snel in zicht.

De Venlose zweefvliegclub kon wel wat nieuwe leden gebruiken en zag in de EACzc een prima fusiepartner. Beide clubs werken vanuit dezelfde basis en beschikken over uitstekende materialen, een prima vloot en een kundig opleidingskader.

Beide clubs draaien al een paar jaar proef op de Groote Heide in Venlo. En met succes gezien de ruime meerderheid van stemmers vóór de fusie.

Venlo Eindhoven Zweefvliegclub gaat zo’n 190 leden tellen, ruim 130 vliegende leden en meer dan 50 niet-vliegende en belangstellende leden. Samen met een moderne vloot is dat een stevige basis voor VEZC.

Nieuwe website: www.vezc.aero


Deel dit nieuws met:

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden