| 16-12-2017 | 02:16
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,120
· Nieuwste lid: TomOtterspeer
NK2017 na 7 wedstrijddagen afgesloten en het overzicht van de podiumplaatsen
Na 7 spannende wedstrijddagen met prima vliegweer zijn op 2 juni de Nationale Kampioenschappen zweefvliegen afgesloten.

Hieronder een foto van de deelnemers met podiumplaatsen (1 tm 3)† in de klassementen: club, open, 18m en combi.24 mei tm 2 juni: Nederlandse Kampioenschappen Zweefvliegen 2017
WedstrijdenVan 24 mei tm 2 juni worden op Terlet de Nederlandse Kampioenschappen Zweefvliegen gehouden. In vier klassen (club, combi, open en 18m klasse wordt gestreden voor de titel van Nationaal kampioen.

Website / uitslagen / blog: www.nkzweefvliegen.nl


Op 22 mei een dagoverwinning voor Annemiek Koers !!

21 mei tm 3 juni: WK Zweefvliegen Vrouwen 2017 - Zbraslavice - TsjechiŽ
Van 21 mei tm 3 juni 2017 worden in Zbraslavice (TsjechiŽ) de Wereld Kampioenschappen Zweefvliegen voor Vrouwen georganiseerd. Voor Nederland komen uit:

Clubklasse:
- Annemiek Koers
- Lilian de Bruijn

Standaard klasse:
- Doortje Grunder-Bleeker
Team Captain:
- Harry Huiskes

Vliegtechnisch Coach:
- Ferdi Kuijpers

website: www.vrouwen.wkzweefvliegen.nl


Kunstvliegcursus Terlet
NieuwsTussen 24 en 28 april vond op Terlet het eerste deel van de twee weken durende kunstvliegcursusplaats. Met twee ASK-21's, de YY van de VEzc en de NZ (privť bezit en in gebruik bij de NijAC) en de Super Dimona van de stichting motorzweven Hoogeveen als sleepkist werden zo'n 45 sleepstarts naar 1200 meter gemaakt.

Klik op "Lees meer" voor een verslag / video.

Uitnodiging (oud)leden ZC Deelen voor jubileum 65 jaar

Zweefvliegclub Deelen, al 65 jaar op de mooiste, en thermisch beste plek van Nederland. Dit jubileumjaar willen wij vieren, samen met al onze oud leden, op zaterdag 23 September 2017. (uitwijk op zondag 24 September).

Bij deze dan ook een uitnodiging voor alle oud leden van de ZC Deelen.

Indien het weer het toelaat en afhankelijk van de opkomst, is er de mogelijkheid om een start te maken (misschien wel op onze onlangs aangeschafte Duo Discus XLT) en het oude vlieggevoel nog eens te beleven.

Na het vliegen zal er gelegenheid zijn voor een hapje en een drankje.

I.v.m. de organisatie graag vooraf aanmelden en aangeven met hoeveel personen u komt, of u een start wilt maken en of u na het vliegen blijft voor een hapje en drankje.† Meer informatie volgt ook op facebook en onze website www.zcdeelen.nl

ALV Afdeling Zweefvliegen dinsdag 9 mei 2017 om 20:00 u.
Afdelings NieuwsVooraankondiging: De Algemene Ledenvergadering van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen staat gepland op dinsdag 9 mei a.s. om 20.00 uur.

Locatie: De Thermiekbel, Apeldoornseweg 203, 6816 SM Arnhem
Vliegsafari 26 tm 30 april 2017 door Mark en Alfred: 3570 km in 5 dagen
Nieuw: GPS AeroData

Ondanks dat de druk op het luchtruim vanuit de grote commercie en defensie alleen maar groter wordt en ďflexible use of airspaceĒ steeds dichterbij komt, blijven de officiŽle publicaties en met name de NOTAMs zeer onvriendelijk in het gebruik. Het lezen van tientallen paginaís aan codes in telex-stijl is bijzonder tijdrovend en zeer gevoelig voor fouten. Een groot deel van de NOTAMs is niet van toepassing op de geplande vlucht, maar kan slechts zeer beperkt gefilterd worden. Het gebruik van coŲrdinaten in plaats van afbeeldingen of kaartextracten leidt ertoe dat er geen natuurlijke triggers aanwezig zijn en het systeem niet intuÔtief werkt.

Klik op "Lees meer" om verder over GPS AeroData te lezen.

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden