| 23-01-2018 | 18:46
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 1
Piet Flens

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Het Nationaal Eindfeest - Zaterdag 5 November in "de Thermiekbel"Meer informatie + aanmelden: KLIK
Sluiting zweefvliegstrip Teuge
RegionieuwsVanaf dinsdag 20 september wordt de zweefvliegstrip op Teuge grondig verbeterd. Er wordt drainage aangelegd, het veld wordt geëgaliseerd en vervolgens ingezaaid.

Tot ten minste begin juni 2017 zal het grasveld op Teuge dus niet gebruikt kunnen worden. De hele strip kan dus ook niet als buitenlandingsveld gebruikt worden omdat er dan onnodige schade aan het veld wordt aangebracht. Tevens is er geen mogelijkheid om van Teuge te starten, omdat het slepen vanaf de harde baan niet wordt toegestaan.


Door de Luchthaven Teuge zullen er NOTAMS worden uitgebracht over het werk wat er plaats gaat vinden en dat er niet geland mag worden op de gras strip.

In deze periode zal de zweefvliegclub Teuge een beperkt vliegbedrijf voortzetten op Terlet en zullen de meer ervaren vliegers hun (overland)geluk elders vinden.

Bedankt voor uw medewerking !!
Antwoordsleutel GPL Examen
CIVDe voorlopige antwoord sleutel van het GPL examen van 24 september is gepubliceerd op:

www.brevet.aero/zweefvliegen/antwoorden-examen

Taboe-dagen 2016 / 2017
De Taboe-dagen winterseizoen 2016 / 2017 zijn bekend. Locatie: Bij de ACvZ op Soesterberg.

- Zaterdag 29 oktober

- Zaterdag 26 november

- Zaterdag 28 januari

Aanmelden kan vanaf nu op www.taboe.zweefportaal.nl

Eindklassement OLC NL 2016
OLCWe feliciteren Mark, Robin en Gert met de podiumplaatsen in het NL OLC overall klassement.

Binnenkort een overzicht van de deelklassementen + statistiek.

Nationale Kampioenschappen 2017: woensdag 24 mei t/m vrijdag 2 juni
WedstrijdenNadat in 2016 de Open Benelux Gliding Championships (OBGC) op Terlet hebben plaatsgevonden is het evenement en het samenwerkingsverband  geëvalueerd. Resultaat van de evaluatie is dat aan de samenwerking geen vervolg wordt gegeven.

Het Nederlands Kampioenschap zal dan ook van woensdag 24 mei t/m vrijdag 2 juni 2017 worden gehouden op Terlet, georganiseerd door de Gelderse Zweefvlieg Club.


Algemene Ledenvergadering van de Afdeling Zweefvliegen
Afdelings NieuwsDe Algemene Ledenvergadering van de Afdeling Zweefvliegen wordt gehouden op dinsdag 20 september 2016 aanvang 20:00 u. in het van der Valk Hotel, Amsterdamseweg 505, 6816 VK Arnhem.
Vaststelling Nationale Ladder 2016
WedstrijdenJaarlijks wordt na afloop van het wedstrijdseizoen de Nationale Ladder vastgesteld. Vanaf nu is deze te vinden op www.zweefvliegwedstrijden.nl Op deze ranglijst kunnen alle piloten die deelnemen aan wedstrijden zien hoe ze gepresteerd hebben ten opzichte van elkaar. Met de Nationale Ladder als basis wordt de kernploeg voor het daaropvolgende seizoen vastgesteld.

Kwaliteit  boven kwantiteit - CW&S heeft bij het opstellen van de Nationale Ladder eens kritisch naar de procedure gekeken.  Een van de effecten die in de oude procedure zat is dat het aantal gevlogen wedstrijden dominant kan zijn aan de kwaliteit van de ladder. Daarop hebben we gemeend om dit aan te moeten passen bij het opstellen van de Nationale Ladder 2016. Naar onze mening gaat het om kwaliteit en niet om kwantiteit.  Goede vliegers die om wat voor reden dan ook minder wedstrijden kunnen vliegen maken hiermee meer kans op een goede plek op de Nationale Ladder.

Kort gezegd komt de aanpassing van de procedure erop neer dat in plaats van naar de beste drie naar de beste twee wedstrijden (waarvan minimaal één NK) in de laatste twee jaar gekeken wordt. Op basis van de gevlogen wordt een gemiddelde bepaald van de beste NK resultaat (A-score) en andere grote wedstrijd (B-score).  Dit gemiddelde bepaald de plek op de ladder. Zie HIER voor de details.

De uiteindelijke kernploegen worden samengesteld op basis van de Nationale Ladder en daarvoor geldende procedure in het Top Sport Beleidsplan bijlage F. Hierdoor kan de uiteindelijke volgorde in de kernploegen afwijken van de Nationale Ladder.

Update 16-09-2016: Helaas zat er een storende fout in de berekening van de ladder. Tegen eerdere afspraken in zijn de resultaten van de Belgische deelnemers aan de OBGC’16 meegenomen. De berekening van de ladder is nu aangepast en definitief.
Kunstvliegcursus Terlet - 5 tm 9 en 26 tm 30 september 2016
In de periodes van maandag 5 september t/m vrijdag 9 september en 26 t/m 30 september a.s. heeft de Commissie Kunstzweefvliegen (CKZ) het voornemen een kunstvliegcursus te organiseren op Terlet. De cursus sluit aan op de eisen die zijn vastgesteld door EASA voor het behalen van de aerobatic rating.

Deelname aan deze cursus kan voor één of twee weken zijn.
  • Week 1: 5 september t/m 9 september
  • Week 2: 26 september t/m 30 september
Voor de instructie wordt een ASK-21 gebruikt. Wanneer deelnemers solo vluchten willen uitvoeren is dit alleen mogelijk wanneer zij zelf een geschikt zweefvliegtuig meenemen.

Ook wordt de mogelijkheid geboden om in deze periode, buiten de cursus, individuele solo trainingsstarts te maken en indien gewenst met begeleiding.

Opgave uiterlijk vóór 29 augustus a.s. via deze link.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden