| 02-08-2015 | 14:14
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 4

· Leden online: 3
andyvanhelden, dingetje, Olivier

· Totaal aantal leden: 1,940
· Nieuwste lid: JeroenT
Wereldkampioenschappen Kunstzweefvliegen 12 tm 17 juli
WedstrijdenVanaf 12 tm 17 juli vinden de wereldkampioenschappen kunstzweefvliegen in Tsjechie plaats. Nederland wordt vertegenwoordigd door Erik Houtman en Michel Holtkamp. Zij doen mee in een Fox. De competitie is te volgen op de website: http://www.wgac2009.com/

(klik op "Lees meer", update 18 juli)

Twente krijgt een nieuwe compacte luchthaven
RegionieuwsENSCHEDE - Twente krijgt een nieuwe, compacte luchthaven. Dat hebben de gemeente Enschede, de provincie Overijssel en het Rijk dinsdag (30 juni) bekendgemaakt. Volgens het samenwerkingsverband Vliegwiel Twente Maatschappij (VTM) biedt dit de beste kansen voor een economisch sterker en duurzamer Twente.
Klik op "Lees meer"
EK Zweefvliegen in 15m, 18m en openklasse is vandaag begonnnen!!
Wedstrijden


www.ekzweefvliegen.nl


Moedig onze mannen aan in de shoutbox van de website !!

General Aviation Safety Award 2008 voor Rik Moons
CIVDe Belgische ultra-light piloot, vlieginstructeur en examinator Rik Moons is de winnaar van de General Aviation Safety Award. De award werd op zaterdag 27 juni tijdens de Seppe Airshow uitgereikt door inspecteur-generaal Jenny Thunnissen en hoofdinspecteur Jos Wilbrink van de Inspectie Verkeer en Waterstaat.

Moons ontvangt de prijs voor zijn bijdrage aan de vliegveiligheid in de kleine luchtvaart. Zo gaf hij presentaties over vliegveiligheid in Nederland en BelgiŽ. Ook leverde hij waardevolle bijdragen aan verschillende publicaties, over het voorkomen van voorvallen.

De tweede plaats is voor de Commissie Instructie en Veiligheid van de afdeling Zweefvliegen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart. De Commissie was genomineerd vanwege haar activiteiten om de vliegveiligheid onder de aandacht te houden binnen de zweefvliegwereld.

De prijs wordt sinds 2004 jaarlijks uitgereikt door de Inspectie om personen of organisaties te belonen die een bijzondere bijdrage leveren aan de vliegveiligheid in de kleine luchtvaart. De inschrijving voor de Award van 2009 is inmiddels geopend.

Vandaag beginnen de Wereldkampioenschappen voor Junioren @Rayskala !!
Wedstrijden


www.junioren.wkzweefvliegen.nl


Moedig onze junioren aan in de shoutbox van de website !!

Vandaag 24 juni meteen stevige opdrachten:
531 km voor de clubklasse en 623 km voor de standaardklasse !!

Foto's van de openingsceremonie en de start staan inmiddels online.


Zweefvliegen doe je helemaal zelf
RegionieuwsAfgelopen weekend vierde zweefvliegclub de Noordoostpolder haar 50 jarig jubileum. Zie dit artikel in de Stentor.
Commissie Instructie en Veiligheid genomineerd voor General Aviation Safety Award
CIVDe Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) maakt dit jaar de winnaar van de General Aviation Safety Award 2008 bekend tijdens de Airshow op zaterdag 27 juni 2009 op Seppe Airport. Deze prijs wordt sinds 2004 jaarlijks uitgereikt om personen of organisaties te belonen die een bijzondere bijdrage leveren aan de vliegveiligheid in de kleine luchtvaart.

Dit jaar zijn er twee genomineerden. De Commissie Instructie en Veiligheid van de afdeling Zweefvliegen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart is genomineerd vanwege haar activiteiten om de vliegveiligheid onder de aandacht te houden binnen de zweefvliegwereld. Rik Moons is genomineerd wegens zijn presentaties over vliegveiligheid in Nederland en BelgiŽ.

De jury bestaat dit jaar uit Bart de Vries (winnaar 2007), Charles Jacobs (exploitant Seppe Airport), Dick Nederlof (inspecteur IVW) en Jos Wilbrink (Hoofdinspecteur Luchthavens en Luchtruim bij de IVW, tevens voorzitter).
EK 15-meter, 18-meter en open @Nitra (Slowakije)
WedstrijdenVan 27 juni tm 11 juli 2009 worden op Nitra (Slowakije) de Europese Kampioenschappen Zweefvliegen gehouden in de klasses: 15-meter, 18-meter en open. Op de website van het Nederlandse Team stel het team zich voor. Verder zullen er tijdens deze wedstrijd verslagen en foto's op de website worden geplaatst.

Gaat Ronald Termaat zijn Europese titel in de 18-meter klasse prolongeren ???

750 km Joost Veltkamp
OLCOp 13 juni 2009 heeft Joost Veltkamp (NIJAC) vanaf Malden 750km gevlogen. Een fantastische prestatie. De vlucht van Joost is toch wel heel speciaal. Na een aantal mislukte pogingen zag het weer op de voorlopig laatste vliegdag van Joost er niet super uit. Volhoudend als Joost is ging hij relatief laat toch op pad. Liet zich niet hinderen door het warmtefront waar hij doorheen moest en zigzagde in de hem bekende Eifel zijn kilometers bij elkaar. Eindelijk was er om 20.30 u. (!!) weer radiocontact, hij zat op final glide en had het gehaald, zonder motorgebruik! Na een fraaie finish en de daarop volgende landing zagen we Joost weer terug met een lach van oor tot oor! (HW)

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's Soaring Clubhouse
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden