| 27-10-2016 | 08:48
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 5

· Leden online: 1
Erik van der Heul

· Totaal aantal leden: 2,051
· Nieuwste lid: pgoemans
SNZT en de SZT
Afdelings NieuwsIn de afgelopen maanden zijn door de voorzitter van de KNVvL, de directeur van de KNVvL en de voorzitter van de afdeling zweefvliegen diverse gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de SNZT en de SZT over de problemen die tussen de beide stichtingen zijn gerezen.

Naar het oordeel van de KNVvL zijn de standpunten zodanig verhard dat een oplossing niet direct voorhanden lijkt. Omdat hierdoor de positie van ons nationaal zweefviegcentrum gevaar loopt wil de KNVvL een bemiddelende rol op zich te nemen om uit de impasse te komen.

Met beide partijen is overeengekomen dat allereerst met inschakeling van een financieel deskundige zicht dient te worden verkregen op de financiele situatie. Welke partij heeft welke verplichtingen t.o.v. de ander en waarop zijn deze gebaseerd.

Pas als die duidelijkheid is verkregen kan worden gewerkt aan fase twee: het schetsen van een zodanige bestuurlijke structuur die voor de nationale functie van Terlet een veilige toekomst biedt en een duidelijke definitie van deze nationale functie en op welke wijze deze ingevuld gaat worden.

Met beide partijen is afgesproken dat de huidige bestuurlijke verhoudingen daarbij niet als vaststaand vertrekpunt behoeven te gelden. Ook met de overige gebruikers van het veld zal in die fase worden gesproken. Van de zijde van de KNVvL zal ook de vice-voorzitter Frits Paymans worden ingezet om voor de toekomst een vliegzeker Terlet te kunnen garanderen.
Service Center Terlet ook CAMO (EASA NL.MG.8002)
NieuwsVanaf 29 januari 2010 is het Service Center Terlet erkend CAMO bedrijf. Nadat in Juli 2009 de Subpart F erkenning (voor onderhoud aan EASA geregistreerde vliegtuigen) was verkregen is afgelopen vrijdag de Subpart G erkenning uitgereikt.


Dit betekent dat naast de Nederlandse vloot, alle andere EASA geregistreerde vliegtuigen (bv D-, OO- etc) kunnen worden onderhouden, ARC (voorheen BVL) kunnen worden verlengd en onderhoudsprogramma's kunnen worden goedgekeurd (Onderhoudsprogrammas alleen voor NL- geregistreerde (motor)zweefvliegtuigen).
KNVvL-dag sport
WedstrijdenOp zaterdag 13 februari a.s. zal de tweede KNVvL-dag, Sport, plaats vinden. Deze dag is bestemd voor coaches, selecties, aankomende talenten van de afdelingen Ballon, Model, Zeil, Scherm, Para en Zweef. KLIK
Ronald Termaat vliegt JS1 Revelation bij NK Zweefvliegen 2010
WedstrijdenRonald Termaat gaat op een JS1 Revelation meedoen bij de Nationale Kampioenschappen Zweefvliegen 2010. Dit is bekend gemaakt tijdens de kernploeg bijeenkomst van afgelopen zaterdag. Ronald is voormalig Europees Kampioen 18 m klasse (2007), was 2e bij de Wereldkampioenschappen 2008 en de winnaar van de Nationale Kampioenschappen 2009. De Nationale Kampioenschappen 2010 zijn van 13 tm 23 mei. bron: facebook
Transponder
Afdelings NieuwsHet Ministerie van Verkeer&Waterstaat heeft een ontvangstbevestiging gestuurd van het gekwalificeerde advies aangaande de evaluatie van fase 1 en 2 van de transponderverplichting voor ongemotoriseerde luchtvaartuigen. In afstemming met het Ministerie van Defensie en na overleg met de KNVvL zal bezien worden of het advies aanleiding geeft voor aanpassingen aan de derde fase.

De derde fase zal conform een eerder advies van de KNVvL gelijktijdig met de wijzigingen van de TMAs, afwijkend van AIC-V 04/08, worden ingevoerd op 11 maart 2010.

Het Ministerie meldt dat het publicatietraject reeds is ingezet, waardoor het niet mogelijk is nog wijzigingen aan te brengen. Met AIC A 07/08 zal op 28 januari de inhoud van de wijzigingen bekend worden gesteld. Indien naar aanleiding van het advies en na het overleg met de KNVvL reden zijn voor aanpassingen van de 3de fase dan zal dat in een aparte publicatie vr 11 maart 2010 bekend worden gemaakt.

De vrijstelling van de transponderverplichting voor zeil- en schermvliegers die op basis van het advies zal worden gegeven, wordt in elk geval in een aparte publicatie bekend gemaakt. bron: website KNVvL
Brief EGU over Service Agreement with owners of DG and LS sailplanes
EGUDe EGU (European Gliding Union) heeft een brief geschreven aan DG Flugzeugbau GmbH over de door DGF opgelegde "Service Agreement" voor eigenaren van DG and LS zweefvliegtuigen. KLIK
Uitwisselingprogramma IACE
Afdelings Nieuws

IACE website

Grijp je kans! Want zoals je wellicht weet organiseert de KNVvL jaarlijks samen met de Koninklijke Luchtmacht een internationaal uitwisseling evenement voor luchtvaart jongeren (m/v 18-21jaar)


Op 20 juli 2010 vertrekken ruim 30 Nederlandse jongeren naar 12 verschillende landen en zijn 16 dagen te gast van buitenlandse zusterorganisaties van de KNVvL.

Klik op "Lees meer"
Sportman Rene de Dreu in Australie
WedstrijdenKlik op "Lees meer" voor krantenbericht op 14 januari 2010 in weekblad "de Noordoostpolder".
Nieuwjaarsbericht Afdeling Zweefvliegen
Afdelings NieuwsBeste Leden,

Allereerst namens de Afdeling Zweefvliegen een voorspoedig en thermiekrijk 2010 zonder al te veel belemmeringen!

In het kader van het gebruik maken van meerdere communicatiekanalen ontvangen jullie hierbij een eerste bericht van de voorzitter van het ABZ over een aantal actuele onderwerpen die voor 2010 op de agenda staan. Hiermee wil het ABZ duidelijk maken welke acties jullie mogen verwachten, maar het is daarnaast ook een oproep om te kijken welke competenties er binnen de clubs aanwezig zijn

Het ABZ is beperkte club mensen, waarvan de meeste leden naast hun bestuursfunctie een betaalde baan hebben, hulp en ideen vanuit de clubs zijn daarbij zeer welkom. Veel van het werk is natuurlijk al geregeld dankzij de 8 commissies waar al zon 60 leden in actief zijn, dit heb ik zelf mogen ervaren door bij een aantal commissie vergaderingen aanwezig te zijn. Door gebruik te maken van aanwezige kennis bij de clubs, zullen we soms beter in staat zijn om sneller tot resultaten te komen. Tegelijkertijd creren we hiermee ook breder draagvlak voor het te voeren beleid en te nemen acties.

Klik op "Lees meer".
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden