| 24-11-2014 | 18:29
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 5

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,849
· Nieuwste lid: Peter Creyghton
Agenda Zweefvliegen
Wegens success geprolongeerd
NieuwsKlik op foto voor vergrotingKapitein-vlieger Ralph ĎSheikí Aarts van 313 Squadron op Volkel is nu voor het derde opeenvolgende jaar piloot van het KLu F-16 solodisplay team. Aarts meldde zich in 1997, toen hij van de Havo kwam, bij de KLu. Vliegen deed hij al vanaf zijn veertiende, bij de zweefvliegcombinatie van de Eindhovense Aeroclub. De deelname aan zoín dertig airshows in een seizoen, de meeste in het buitenland, is zo intensief, dat hij voorlopig niet aan zweefvliegen toekomt. Later wel weer. Normaal blijft een demoteam bij de Klu twee jaar aan. Vanwege hun success blijven Aarts, twee coaches, zeven technisch specialisten en twee adviseurs, allemaal afkomstig van 313 en 311 Squadron op Volkel, een extra jaar aan. Alleen de demo F-16 werd opgevolgd door een ander exemplaar met een spectaculair nieuw kleurenschema. Op 2 april vloog Aarts dit toestel over van Woensdrecht naar Volkel voor de officiŽle presentatie aan de Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Jac Jansen, overige KLu officials, luchtvaartpers en -fotografen. (FS) Fotoís: Henk Tito. Meer op www.protito.com en www.f16demoteam.nl

Klik op foto voor vergroting
Luchtruim Schiphol weer vrij
Afdelings NieuwsDe KNVvL is zeer verheugd u te kunnen mededelen dat het Goede Vrijdag akkoord uiteindelijk verwerkt is in een wijziging van het AIP.

De minister heeft ingestemd met de voorgestelde maatregelen, waarbij de kaders en de criteria die in het overleg zijn overeengekomen op een juiste wijze zijn overgenomen. Klik HIER voor het volledige nieuwsbericht op de KNVvL website.
EASA slaat de plank volledig mis
Afdelings NieuwsZie dit nieuwsbericht op de KNVvL website over de EASA voorstellen m.b.t. vliegscholen en opleidingen.
Eerste vlucht ASH31 Mi
NieuwsDe nieuwe ASH31 Mi van Alexander Schleicher heeft op 21 april 2009 de eerste proefvlucht gemaakt. Zie HIER voor een kort verslag en HIER foto's op de website van de fabrikant.


9 mei 2009: Nationale Vrouwen Vlieg Dag
NieuwsOp 9 mei alweer de 7e vrouwenvliegdag, dit jaar georganiseerd door de Gooise Zweefvliegclub op vliegveld Hilversum!

De avond wordt afgesloten met een spetterend hangaarfeest om de officiŽle opening van de GoZC nieuwbouw te vieren.

Als het weer onverhoopt vliegen onmogelijk maakt, willen we een alternatief programma regelen voor de† middag. Het eten en feest, waarbij alle Nederlandse zweefvliegers welkom zijn, gaat altijd door!

Voor meer informatie en inschrijven zie de speciale NVVD website: www.nvvd.nl

Pribina Cub 2009: Wim Akkermans 2e plaats in de clubklasse
WedstrijdenDe Pribinacup 2009 is weer afgesloten. Dit is de eerste echt grote internationale wedstrijd in het zweefvliegseizoen! Wedstrijdperiode: 10 - 19 april 2009; Locatie: Nitra, Slowakije, +/- 75km oost-zuidoost van Bratislava. In de clubklasse (45 deelnemers) is Wim Akkermans na 7 wedstrijddagen op een prima 2e plaats geeindigd. Voor de complete klassementen, foto's, video's en nieuwsverslagen zie de Pribinacup website.

Zweefvliegverbod zweefvliegclub EAC/KLUzc opgeheven
RegionieuwsVandaag heeft er overleg plaatsgevonden tussen Commando Lucht strijdkrachten, zweefvliegclub Eindhovense Aeroclub/KLUzc en de KNVvL. N.a.v. het NLR-rapport is gebleken dat het zweefvliegen onder bepaalde voorwaarden hervat kan worden. Vandaag zal er door de Commando Luchtstrijdkrachten een brief aan de zweefvliegvereniging verstuurd worden waarin zal staan, dat met inachtneming van een aantal bepalingen het zweefvliegen kan worden hervat. Deze bepalingen hebben te maken met:
  • communicatie tussen de zweefvliegtuigen en de verkeersleiding;
  • afstemming vliegverkeer, enerzijds civiel & militair vliegverkeer en anderszijds zweefvliegverkeer.
Met deze bepalingen is de veiligheid voldoende gewaarborgd. Het zweefvliegen zal binnenkort weer van start gaan op vliegbasis Eindhoven. (bron: KNVvL)
Goede Vrijdag Akkoord
Afdelings NieuwsVandaag 10 april heeft de KNVvL samen met de Sectorpartijen van de Stuurgroep General Aviation, in een gezamenlijk werkoverleg met de luchtruimexperts van Verkeer en Waterstaat† en Luchtverkeersleiding Nederland, op basis van de beschikbare analyses, gewerkt aan het ontwikkelen van alternatieve veiligheidsmaatregelen voor het luchtruim onder de SPL/TMA 1, met het oogmerk de negatieve effecten voor de General Aviation zo veel als mogelijk te beperken. Klik HIER voor het volledige nieuwsbericht op de KNVvL website.
Kleine doorbraak Luchtruim SPL/TMA 1
Afdelings NieuwsDe KNVvL heeft gezamenlijk met de Sectorpartijen AOPA, NACA en Vereniging Nederlandse Luchthavens van de Stuurgroep General Aviation in een gezamenlijk overleg, onder leiding van DGLM, op constructieve wijze overeenstemming bereikt over de bereidheid tot wijziging van de beschikking die op 3 april jl. als een eenzijdige ministeriele maatregel heeft geleid tot sluiting van grote delen van het luchtruim onder de SPL/TMA 1 voor de General Aviation. Klik HIER voor het volledige nieuwsbericht op de KNVvL website.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Google +1
            
Foto's Soaring Clubhouse
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden