| 16-12-2017 | 02:32
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,120
· Nieuwste lid: TomOtterspeer
Zweefvliegen geeft een apart gevoel
RegionieuwsHonderd jaar luchtvaart komt zaterdag 18 september op de Ginkelse Heide letterlijk overvliegen tijdens een groots opgezette luchtshow ter ere van Jan Hilgers. Hij maakte op 29 juli 1910 als eerste Nederlander een motorvlucht boven de kruising Zonneoordlaan/Hessenweg. In aanloop naar het evenement, waar tussen de 50.000 en 100.000 toeschouwers worden verwacht, brengt Nieuwsblad Ede Stad een serie artikelen over de Jan Hilgers Memorial Airshow Ede. Vierde in de reeks is Sape Miedema uit Bennekom. Een fervent zweefvlieger van de MDM-1 Fox PH -1091. Miedema zal tijdens de Memorial Airshow zijn opwachting maken met de 'ASK - 21 tweezitter' om een spectaculaire maar veilige demonstratie kunstzweefvliegen te verzorgen.

Klik HIER voor het volledige nieuwsartikel in EdeStad.nl
Thermiek 2010 - nr 2
Afdelings Nieuws

news: thermiek2010_2.jpgThermiek 2010 - nr 2

Met de post in huis rond weekend
7/8 augustus, maar
digitale versie nu al online !!

downloaden

bekijken
Reactie Afdelingsbestuur Zweefvliegen conflict Terlet
Afdelings NieuwsHet Afdelingsbestuur Zweefvliegen heeft afgelopen maanden nauwlettend de bemiddeling door de KNVvL inzake het conflict tussen SNZT en SZT gevolgd. Omwille van het proces en in de hoop op een goede afloop is het ABZ tot nu toe terughoudend geweest in haar reacties. Daar onze voorzitter Frits Brink nu melding maakt van een patstelling is het tijd om ook onzerzijds duidelijkheid te verschaffen.

Klik op "Lees meer"
WK Zweefvliegen 15m-, 18m- en open-klasse is vandaag begonnen !!
WedstrijdenVan 25 juli tm 6 augustus worden in Szeged (Hongarije) de Wereld Kampioenschappen Zweefvliegen gehouden in de 15m-, 18m- en open-klasse. Nederland zal vertegenwoordigd zijn in de 15m klasse door Maurits Dortu & Mark Leeuwenburgh, in de 18m klasse door Ronald Termaat & Rien Bastiaanse en in de open klasse door Peter Batenburg & Francois Jeremiasse. Dagverslagen, uitslagen en foto's op de speciale NL Team @Szeged website.
Zomerwedstrijden 2010 - Malden
WedstrijdenDe zomerwedstrijden 2010 zijn op 18 juli van start gegaan en de laatste wedstrijddag is zaterdag 24 juli. Opdrachten, uitslagen, verslagen en foto's op de website van de zomerwedstrijden:† www.zomerwedstrijden.zweefportaal.nl

Patstelling zakelijk conflict Terlet
Afdelings NieuwsKort na mijn aantreden als voorzitter† werd ik op de hoogte gesteld van een zakelijk conflict tussen twee partijen die op het voor ons belangrijke zweefvliegcentrum Terlet een belangrijke rol vervullen. De SNZT, de stichting die in het verlengde van de verantwoordelijkheid die de KNVvL ooit droeg voor Terlet nu de rol vervult van overkoepelende beheersstichting, en de SZT, de grootste gebruiker van het veld, bleken vergaande verschillen van mening te hebben over onder andere financiŽle verplichtingen over en weer. Naar de wijze van zien van het hoofdbestuur van de KNVvL, en het afdelingsbestuur Zweefvliegen, leek het van belang voor de continuÔteit van het zweefvliegcentrum om te proberen door bemiddeling het zakelijk conflict op te lossen. In de afgelopen maanden zijn vele gesprekken gevoerd met de betrokkenen. Van de zijde van de KNVvL ben ik terzijde gestaan door de vice-voorzitter, de voorzitter van de afdeling zweefvliegen en de directeur. Op mijn verzoek is een onafhankelijk persoon, de heer Fledderus, oud-directeur NOC*NSF, om advies gevraagd. Hij is bij een aantal gesprekken betrokken geweest en naar aanleiding daarvan is er een convenant tussen beide partijen voorgesteld.

Klik op "Lees meer"
Transponder Alert!
CLROp zaterdagmiddag 26 juni is er op het MilATCC Nieuw Milligen een systeemcrash geweest. Pas laat in de middag kon het probleem deels verholpen worden. Het systeem draait momenteel goed zij het met een operationele beperking. Deze beperking houdt in dat minder radardata verwerkt kan worden en dat, als gevolg hiervan, er bij teveel inkomende radardata willekeurig radartracks niet voor de verkeersleider zichtbaar zijn. Er wordt aan een oplossing gewerkt maar tot die tijd zal de maatregel van kracht zijn welke het gebruik van de transponder verbied beneden de TMZ B (binnen de laterale begrenzing van de TMA B), de TMZ C en de TMZ E. Verwacht wordt dat de inkomende datastroom dusdanig wordt verminderd dat genoemde problemen uitblijven. Deze maatregel zal verwoord worden in een NOTAM welke vanaf zondag 27 juni 2010 0600z van geldig zal zijn.

Nieuwe NOTAM:
DUE TO A TEMPORARY SYSTEM DEGRATION AT THE MILATCC NIEUW MILLIGEN TRANSPONDER USE IN THE TMA B AND BELOW THE TMZ C AND TMZ E IS PROHIBITED FOR ALL VFR TFC.
MIL TFC IS EXCLUDED. IFR TFC WILL BE KEPT CLEAR OF MENTIONED AREAS AS FAR AS PRACTICAL.

M0993/10
FROM: 27 JUN 2010 08:06 TO: 27 JUN 2010 22:00

In normaal Nederlands:
de transponder niet gebruiken:
- IN de TMA B (dus van 1500 ft tot FL65)
- ONDER de TMZ C (dus van de grond tot FL65)
- ONDER de TMZ E (dus van de grond tot FL95(FL95 omdat het weekend is) )
Uitslagen Salland Twee Daagse (S2D) 26 en 27 juni 2010
Wedstrijden
http://www.soaringspot.com/s2d_2010/results/


Foto's: Oedske
Euroglide 2010, zweefvliegrace over 2.300 kilometer
WedstrijdenVandaag, maandag 21 juni, begin van de Euroglide 2010, een zweefvliegrace over 2.300 km dwars door Europa. Ruim 55 teams uit binnen- en buitenland doen mee. Wie als eerste in Nederland terugkeert, vůůr of uiterlijk op zaterdag 3 juli, is de winnaar. Kijk onder www.euroglide.nl voor route, deelnemers en dagverslagen.

Elk team trekt dagelijks zijn eigen plan om zo ver mogelijk te komen. Waar zal de vlucht, afhankelijk van de weerscondities, eindigen? Over de weg volgt de grondploeg met trailer, voor als een buitenlanding de enige optie is. De kist moet voor de volgende dag naar het dichtstbijzijnde vliegveld met startfaciliteit voor zweefvliegtuigen. Wordt het slapen in een hotelletje, of† in de tent? Niemand weet het van tevoren.

Van Eindhoven gaat het via het Duitse Ruhrgebiet naar Bronkow tussen Leipzig en de Poolse grens. Dan naar Montricher in het noorden van Zwitserland aan het meer van GenŤve. Daarna vliegen de wedstrijddeelnemers naar Falaise in het Franse NormandiŽ. Tenslotte richting de finish, op zweefvliegveld Axel in Zeeuws-Vlaanderen. De race moet binnen dertien dagen zijn volbracht. Dit is de tiende Euroglide. Organsiatie: EACzc.

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden