| 07-12-2016 | 09:33
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,070
· Nieuwste lid: Lars van Breemen
Verslag bijeenkomst AMRUFRA
CLRKlik op "Lees meer" voor een kort verslag van deze bijeenkomst afgelopen donderdag @EHHO. (update 08-03-2010: nu met de presentatie van DuchMil)
Bijeenkomst uitleg AMRUFRA
Afdelings NieuwsOp korte termijn zal er veel veranderen in het Nederlandse luchtruim. Deze veranderingen gaan onder de projectnaam AMRUFRA (Amsterdam Ruhrgebied Frankfurt). Mogelijk dat bij enkele onder u het project reeds bekend is.

Klik HIER voor meer informatie en opgave voor de informatiebijeenkomsten te Hoogeveen, Lelystad en Budel.   bron: KNVvL
Provincie Overijssel kiest voor luchthaven Twente
RegionieuwsEen ruime meerderheid van de Provinciale Staten heeft woensdagavond (10 februari) ingestemd met een doorstart van een luchthaven in Twente. De coalitie PvdA/VVD/CDA heeft daar wel strengere voorwaarden aan gesteld dan het in vorige plan van Gedeputeerde Staten (GS) voor de ontwikkeling van het gebied van de voormalige militaire vliegbasis Twenthe. KLIK bron: luchtvaartnieuws.nl
Website Nationale Kampioenschappen Zweefvliegen 2010 Twente nu live !
WedstrijdenGa naar: www.nkzweefvliegen.nl


SNZT en de SZT
Afdelings NieuwsIn de afgelopen maanden zijn door de voorzitter van de KNVvL, de directeur van de KNVvL en de voorzitter van de afdeling zweefvliegen diverse gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de SNZT en de SZT over de problemen die tussen de beide stichtingen zijn gerezen.

Naar het oordeel van de KNVvL zijn de standpunten zodanig verhard dat een oplossing niet direct voorhanden lijkt. Omdat hierdoor de positie van ons nationaal zweefviegcentrum gevaar loopt wil de KNVvL een bemiddelende rol op zich te nemen om uit de impasse te komen.

Met beide partijen is overeengekomen dat allereerst met inschakeling van een financieel deskundige zicht dient te worden verkregen op de financiele situatie. Welke partij heeft welke verplichtingen t.o.v. de ander en waarop zijn deze gebaseerd.

Pas als die duidelijkheid is verkregen kan worden gewerkt aan fase twee: het schetsen van een zodanige bestuurlijke structuur die voor de nationale functie van Terlet een veilige toekomst biedt en een duidelijke definitie van deze nationale functie en op welke wijze deze ingevuld gaat worden.

Met beide partijen is afgesproken dat de huidige bestuurlijke verhoudingen daarbij niet als vaststaand vertrekpunt behoeven te gelden. Ook met de overige gebruikers van het veld zal in die fase worden gesproken. Van de zijde van de KNVvL zal ook de vice-voorzitter Frits Paymans worden ingezet om voor de toekomst een vliegzeker Terlet te kunnen garanderen.
Service Center Terlet ook CAMO (EASA NL.MG.8002)
NieuwsVanaf 29 januari 2010 is het Service Center Terlet erkend CAMO bedrijf. Nadat in Juli 2009 de Subpart F erkenning (voor onderhoud aan EASA geregistreerde vliegtuigen) was verkregen is afgelopen vrijdag de Subpart G erkenning uitgereikt.


Dit betekent dat naast de Nederlandse vloot, alle andere EASA geregistreerde vliegtuigen (bv D-, OO- etc) kunnen worden onderhouden, ARC (voorheen BVL) kunnen worden verlengd en onderhoudsprogramma's kunnen worden goedgekeurd (Onderhoudsprogramma’s alleen voor NL- geregistreerde (motor)zweefvliegtuigen).
KNVvL-dag sport
WedstrijdenOp zaterdag 13 februari a.s. zal de tweede KNVvL-dag, Sport, plaats vinden. Deze dag is bestemd voor coaches, selecties, aankomende talenten van de afdelingen Ballon, Model, Zeil, Scherm, Para en Zweef. KLIK
Ronald Termaat vliegt JS1 Revelation bij NK Zweefvliegen 2010
WedstrijdenRonald Termaat gaat op een JS1 Revelation meedoen bij de Nationale Kampioenschappen Zweefvliegen 2010. Dit is bekend gemaakt tijdens de kernploeg bijeenkomst van afgelopen zaterdag. Ronald is voormalig Europees Kampioen 18 m klasse (2007), was 2e bij de Wereldkampioenschappen 2008 en de winnaar van de Nationale Kampioenschappen 2009. De Nationale Kampioenschappen 2010 zijn van 13 tm 23 mei.   bron: facebook
Transponder
Afdelings NieuwsHet Ministerie van Verkeer&Waterstaat heeft een ontvangstbevestiging gestuurd van het gekwalificeerde advies aangaande de evaluatie van fase 1 en 2 van de transponderverplichting voor ongemotoriseerde luchtvaartuigen. In afstemming met het Ministerie van Defensie en na overleg met de KNVvL zal bezien worden of het advies aanleiding geeft voor aanpassingen aan de derde fase.

De derde fase zal conform een eerder advies van de KNVvL gelijktijdig met de wijzigingen van de TMA’s, afwijkend van AIC-V 04/08, worden ingevoerd op 11 maart 2010.

Het Ministerie meldt dat het publicatietraject reeds is ingezet, waardoor het niet mogelijk is nog wijzigingen aan te brengen. Met AIC A 07/08 zal op 28 januari de inhoud van de wijzigingen bekend worden gesteld. Indien naar aanleiding van het advies en na het overleg met de KNVvL  reden zijn voor aanpassingen van de 3de fase dan zal dat in een aparte publicatie vóór 11 maart 2010 bekend worden gemaakt.

De vrijstelling van de transponderverplichting voor zeil- en schermvliegers die op basis van het advies zal worden gegeven, wordt in elk geval in een aparte publicatie bekend gemaakt.   bron: website KNVvL
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden