| 23-10-2014 | 06:28
Navigatie
Evenementen
<< okt 2014 >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
15-11: Taboe-dag
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,840
· Nieuwste lid: AK Frydlant
Eerste vlucht ASH31 Mi
NieuwsDe nieuwe ASH31 Mi van Alexander Schleicher heeft op 21 april 2009 de eerste proefvlucht gemaakt. Zie HIER voor een kort verslag en HIER foto's op de website van de fabrikant.


9 mei 2009: Nationale Vrouwen Vlieg Dag
NieuwsOp 9 mei alweer de 7e vrouwenvliegdag, dit jaar georganiseerd door de Gooise Zweefvliegclub op vliegveld Hilversum!

De avond wordt afgesloten met een spetterend hangaarfeest om de officiële opening van de GoZC nieuwbouw te vieren.

Als het weer onverhoopt vliegen onmogelijk maakt, willen we een alternatief programma regelen voor de  middag. Het eten en feest, waarbij alle Nederlandse zweefvliegers welkom zijn, gaat altijd door!

Voor meer informatie en inschrijven zie de speciale NVVD website: www.nvvd.nl

Pribina Cub 2009: Wim Akkermans 2e plaats in de clubklasse
WedstrijdenDe Pribinacup 2009 is weer afgesloten. Dit is de eerste echt grote internationale wedstrijd in het zweefvliegseizoen! Wedstrijdperiode: 10 - 19 april 2009; Locatie: Nitra, Slowakije, +/- 75km oost-zuidoost van Bratislava. In de clubklasse (45 deelnemers) is Wim Akkermans na 7 wedstrijddagen op een prima 2e plaats geeindigd. Voor de complete klassementen, foto's, video's en nieuwsverslagen zie de Pribinacup website.

Zweefvliegverbod zweefvliegclub EAC/KLUzc opgeheven
RegionieuwsVandaag heeft er overleg plaatsgevonden tussen Commando Lucht strijdkrachten, zweefvliegclub Eindhovense Aeroclub/KLUzc en de KNVvL. N.a.v. het NLR-rapport is gebleken dat het zweefvliegen onder bepaalde voorwaarden hervat kan worden. Vandaag zal er door de Commando Luchtstrijdkrachten een brief aan de zweefvliegvereniging verstuurd worden waarin zal staan, dat met inachtneming van een aantal bepalingen het zweefvliegen kan worden hervat. Deze bepalingen hebben te maken met:
  • communicatie tussen de zweefvliegtuigen en de verkeersleiding;
  • afstemming vliegverkeer, enerzijds civiel & militair vliegverkeer en anderszijds zweefvliegverkeer.
Met deze bepalingen is de veiligheid voldoende gewaarborgd. Het zweefvliegen zal binnenkort weer van start gaan op vliegbasis Eindhoven. (bron: KNVvL)
Goede Vrijdag Akkoord
Afdelings NieuwsVandaag 10 april heeft de KNVvL samen met de Sectorpartijen van de Stuurgroep General Aviation, in een gezamenlijk werkoverleg met de luchtruimexperts van Verkeer en Waterstaat  en Luchtverkeersleiding Nederland, op basis van de beschikbare analyses, gewerkt aan het ontwikkelen van alternatieve veiligheidsmaatregelen voor het luchtruim onder de SPL/TMA 1, met het oogmerk de negatieve effecten voor de General Aviation zo veel als mogelijk te beperken. Klik HIER voor het volledige nieuwsbericht op de KNVvL website.
Kleine doorbraak Luchtruim SPL/TMA 1
Afdelings NieuwsDe KNVvL heeft gezamenlijk met de Sectorpartijen AOPA, NACA en Vereniging Nederlandse Luchthavens van de Stuurgroep General Aviation in een gezamenlijk overleg, onder leiding van DGLM, op constructieve wijze overeenstemming bereikt over de bereidheid tot wijziging van de beschikking die op 3 april jl. als een eenzijdige ministeriele maatregel heeft geleid tot sluiting van grote delen van het luchtruim onder de SPL/TMA 1 voor de General Aviation. Klik HIER voor het volledige nieuwsbericht op de KNVvL website.
Overleg met LVNL ivm sluiting luchtruim Schiphol
Afdelings NieuwsNaar aanleiding van de beschikking van de minister aangaande een drietal bijzondere verkeersgebieden onder de Schiphol TMA 1 ingaande per 4 april 2009 heeft op 7 april op uitnodiging van de LVNL een technisch overleg plaatsgevonden waar bij aanwezig waren de vertegenwoordigers van AOPA NL, KNVvL en NACA en ambtenaren van DGLM en IVW.
Klik HIER voor het nieuwsbericht ivm dit overleg op de KNVvL website.
Persbericht KNVvL: Kleine Luchtvaart geschoffeerd
Afdelings NieuwsKlik HIER voor de reactie  van de KNVvL in een persbericht over het verlammen van het recreatieve- en les vliegverkeer in het westen van ons land.
VFR Traffic Restricted Around Schiphol
CLRThis AIP Supplement introduces the special rules zones Schiphol and Hilversum. These SRZs are created as a result of the radar clutter due to the increased number of VFR flights with activated mode S transponder under the Schiphol TMA1. The radar clutter is increased to such an extent that Schiphol Approach cannot properly provide air traffic control. This radar clutter is a safety problem and is, therefore, not acceptable.

Dutch aviation authorities have therefore decided to clear the area around Schiphol, including Lelystad and Hilversum, from traffic with activated transponder. For Lelystad and Hilversum, a ‘transponder prohibited zone’ is created. Around Schiphol, a special rules zone (SRZ) is created. Aircraft with a mandatory mode S transponder are not allowed in this SRZ (exemptions are listed below).

To be perfectly clear: the mandatory carriage of a mode S transponder is not changed.

At this moment, it is hard to assess how long the measures shall be effective. ATC the Netherlands and CAA the Netherlands search for a solution for the problem. As soon as the solution is found and implemented, these measures will be cancelled.

news: aip_sup_0409_04_apr_09_kl.jpg
Klik op kaartje voor handige samenvatting van deze AIP SUPLees HIER (pdf) de complete AIP SUP 04/09 04 APR 09.

En lees nieuwsberichten over dit onderwerp in NOS-Nieuws, Nieuws.nl en Google Nieuws.

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Google +1
            
Instagram
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden