| 31-08-2015 | 17:14
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 4

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,947
· Nieuwste lid: DeltaKilo1
Zweefvlieger Millenaar sporter van het jaar in Hoogeveen
RegionieuwsHoogeveen – Zweefvlieger Peter Millenaar is gekozen tot Sportman van het jaar 2009. Dit jaar werd hij Nederlands Kampioen in de combiklasse. Peter is met zijn 20 jaar de jongste Nederlands Kampioen zweefvliegen. Helaas kon hij de prijs niet zelf in ontvangst nemen, dat deed een delegatie van jonge enthousiaste leden van de vliegclub. Die daarmee wilde aangeven dat zweefvliegen ook is weggelegd voor jongeren.

Zie verder dit nieuwsbericht.
Top overlanddag zaterdag 22 augustus 2009 !!
OLCWe zien op deze dag bij de uitslagen van de OLC maar liefst drie vluchten met een OLC scoring afstand van tenminste 800 kilometer. Ongekend voor Nederlandse begrippen. De gemiddelde snelheid bij de vlucht van Mark Leeuwenburgh bedroeg 112.9 km/u.

Mark Leeuwenburgh schrijft bij zijn 820 km vlucht: Gaaf, 333,3km vanaf Soesterberg. 900km out en return was mogelijk geweest :-)

Maarten Baltussen schrijft bij zijn 852 km vlucht: Co-Pilot Etienne van Dillen. Goede samenwerking brengt dit fantastische resultaat, een super vlucht. 308km uit geweest van Terlet.

Frank van Empelen schrijft bij zijn 800 km vlucht: Moest helaas nog monteren. Start om 10.30u was mogelijk geweest.

Ronald Termaat wordt nieuwe directeur KNVvL
Afdelings NieuwsPer 1 september a.s. zal Ronald Termaat beginnen als directeur van de KNVvL. Hiermee volgt hij Mathieu Daalder op die vijf maanden directeur ad interim was. Ronald is vice Wereld Kampioen en oud Europees Kampioen zweefvliegen.

Ronald zal zich bezig gaan houden met het voortzetten van de nieuwe fase die is ingegaan sinds de verhuizing van de KNVvL naar Woerden. Het opbouwen van een stabiele organisatie met de drijfkracht om de luchtsport beter en verder op de kaart te zetten binnen Nederland behoren tot zijn kerntaken.

Zie verder dit nieuwsbericht op de website van de KNVvL.
Uitslagen Junioren Wedstrijd 2009 Venlo
Wedstrijdenwebsite: www.venlosezweefvliegclub.nl/njw2009/

foto's: album 1, album 2, album 3
Nederlander Rene de Dreu is Europees Kampioen Zweefvliegen 2009
WedstrijdenVandaag is René de Dreu uit Emmeloord officieel Europees Kampioen Zweefvliegen in de clubklasse geworden. Tim Kuijpers uit Molenhoek heeft de welverdiende tweede plaats ingenomen.

Het is voor het eerst dat Nederland zowel een nummer 1 als een nummer 2 positie behaalt in dit belangrijke Europese kampioenschap, een uitstekende prestatie voor de Nederlanders met een zeer welverdiend resultaat.

Sjaak Selen uit Eindhoven bemachtigde de 12e plaats en David Muller de 20ste plaats in de standaard klasse.

De Europese Kampioenschappen Zweefvliegen werden dit jaar georganiseerd van 21 juli tot en met 9 augustus op het Litouwse vliegveld Pociunai.

U kunt de Nederlanders feliciteren via de shoutbox van de EK website.Prijsuitreiking Europese Kampioenschappen 2009


Rene de Dreu (1)
Tim Kuijpers (2) Helge Liebertz (3)
Het is spannend in de EK clubklasse !!!
WedstrijdenMorgen zaterdag 8 augustus is de laatste wedstrijddag van de Europese Kampioenschappen Zweefvliegen in Pociuna (Litouwen). Op de voorlaatste wedstrijddag worden in het totaalklassement van de clubklasse de plaatsen 1 en 2 nog steeds bezet door de Nederlanders Rene de Dreu en Tim Kuijpers. Moedig ze morgen op de laatste wedstrijddag aan in de shoutbox van onze EK-website !!

Hebben we morgen een Europees kampioen ??? Aan het eind van zaterdagmiddag 8 augustus zullen we het weten.

Zweverige puber
Regionieuws
TEUGE Ze is nog maar zestien jaar maar heeft nu al haar zweefvliegbrevet op zak. En daarmee is Marlynn Vellinga uit Neede de jongste brevethoudster van ons land. "Het is eigenlijk best gek, want ik mag nog niet eens een auto besturen maar ze vertrouwen me wel een vliegtuig toe!" lacht Marlynn.

Lees het volledige artikel in de Telegraaf.
Nieuwe eigenaar AVI Benelux !
NieuwsPer 01-08-2009 zijn de handelsnaam en activiteiten van AVI Benelux (m.u.v. DG/LS Flugzeugbau) overgenomen door Maurits Dortu.

De activiteiten, waaronder de vertegenwoordiging van LX Navigation en de verkoop van o.a. vluchtcomputers, transponders, radio’s, ELT’s, parachutes, instrumenten, systemen, onderdelen en software, zullen onder de handelsnamen Glider Pilot Shop en AVI Benelux worden voortgezet.

Dit met een nieuwe lay-out, een nieuwe stijl . . . . en dus ook een nieuwe website: www.GliderPilotShop.nl (.be/.com/.eu) Op deze LINK staat een introductie-brief. (pdf)

Vliegen met de Arcus
NieuwsHet nieuwste renpaard van Schempp-Hirth komt naar Nederland, de Arcus. Het is mogelijk deze tweezitter zelf te proberen op Terlet op zondag 16, donderdag 20, vrijdag 21 of zaterdag 22 augustus a.s.

Voor meer informatie mail naar Francois Jeremiasse Nimbus4XM@Gmail.com

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden