| 21-10-2017 | 23:26
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 4

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,120
· Nieuwste lid: TomOtterspeer
Zomerwedstrijden 2010 - Malden
WedstrijdenDe zomerwedstrijden 2010 zijn op 18 juli van start gegaan en de laatste wedstrijddag is zaterdag 24 juli. Opdrachten, uitslagen, verslagen en foto's op de website van de zomerwedstrijden:† www.zomerwedstrijden.zweefportaal.nl

Patstelling zakelijk conflict Terlet
Afdelings NieuwsKort na mijn aantreden als voorzitter† werd ik op de hoogte gesteld van een zakelijk conflict tussen twee partijen die op het voor ons belangrijke zweefvliegcentrum Terlet een belangrijke rol vervullen. De SNZT, de stichting die in het verlengde van de verantwoordelijkheid die de KNVvL ooit droeg voor Terlet nu de rol vervult van overkoepelende beheersstichting, en de SZT, de grootste gebruiker van het veld, bleken vergaande verschillen van mening te hebben over onder andere financiŽle verplichtingen over en weer. Naar de wijze van zien van het hoofdbestuur van de KNVvL, en het afdelingsbestuur Zweefvliegen, leek het van belang voor de continuÔteit van het zweefvliegcentrum om te proberen door bemiddeling het zakelijk conflict op te lossen. In de afgelopen maanden zijn vele gesprekken gevoerd met de betrokkenen. Van de zijde van de KNVvL ben ik terzijde gestaan door de vice-voorzitter, de voorzitter van de afdeling zweefvliegen en de directeur. Op mijn verzoek is een onafhankelijk persoon, de heer Fledderus, oud-directeur NOC*NSF, om advies gevraagd. Hij is bij een aantal gesprekken betrokken geweest en naar aanleiding daarvan is er een convenant tussen beide partijen voorgesteld.

Klik op "Lees meer"
Transponder Alert!
CLROp zaterdagmiddag 26 juni is er op het MilATCC Nieuw Milligen een systeemcrash geweest. Pas laat in de middag kon het probleem deels verholpen worden. Het systeem draait momenteel goed zij het met een operationele beperking. Deze beperking houdt in dat minder radardata verwerkt kan worden en dat, als gevolg hiervan, er bij teveel inkomende radardata willekeurig radartracks niet voor de verkeersleider zichtbaar zijn. Er wordt aan een oplossing gewerkt maar tot die tijd zal de maatregel van kracht zijn welke het gebruik van de transponder verbied beneden de TMZ B (binnen de laterale begrenzing van de TMA B), de TMZ C en de TMZ E. Verwacht wordt dat de inkomende datastroom dusdanig wordt verminderd dat genoemde problemen uitblijven. Deze maatregel zal verwoord worden in een NOTAM welke vanaf zondag 27 juni 2010 0600z van geldig zal zijn.

Nieuwe NOTAM:
DUE TO A TEMPORARY SYSTEM DEGRATION AT THE MILATCC NIEUW MILLIGEN TRANSPONDER USE IN THE TMA B AND BELOW THE TMZ C AND TMZ E IS PROHIBITED FOR ALL VFR TFC.
MIL TFC IS EXCLUDED. IFR TFC WILL BE KEPT CLEAR OF MENTIONED AREAS AS FAR AS PRACTICAL.

M0993/10
FROM: 27 JUN 2010 08:06 TO: 27 JUN 2010 22:00

In normaal Nederlands:
de transponder niet gebruiken:
- IN de TMA B (dus van 1500 ft tot FL65)
- ONDER de TMZ C (dus van de grond tot FL65)
- ONDER de TMZ E (dus van de grond tot FL95(FL95 omdat het weekend is) )
Uitslagen Salland Twee Daagse (S2D) 26 en 27 juni 2010
Wedstrijden
http://www.soaringspot.com/s2d_2010/results/


Foto's: Oedske
Euroglide 2010, zweefvliegrace over 2.300 kilometer
WedstrijdenVandaag, maandag 21 juni, begin van de Euroglide 2010, een zweefvliegrace over 2.300 km dwars door Europa. Ruim 55 teams uit binnen- en buitenland doen mee. Wie als eerste in Nederland terugkeert, vůůr of uiterlijk op zaterdag 3 juli, is de winnaar. Kijk onder www.euroglide.nl voor route, deelnemers en dagverslagen.

Elk team trekt dagelijks zijn eigen plan om zo ver mogelijk te komen. Waar zal de vlucht, afhankelijk van de weerscondities, eindigen? Over de weg volgt de grondploeg met trailer, voor als een buitenlanding de enige optie is. De kist moet voor de volgende dag naar het dichtstbijzijnde vliegveld met startfaciliteit voor zweefvliegtuigen. Wordt het slapen in een hotelletje, of† in de tent? Niemand weet het van tevoren.

Van Eindhoven gaat het via het Duitse Ruhrgebiet naar Bronkow tussen Leipzig en de Poolse grens. Dan naar Montricher in het noorden van Zwitserland aan het meer van GenŤve. Daarna vliegen de wedstrijddeelnemers naar Falaise in het Franse NormandiŽ. Tenslotte richting de finish, op zweefvliegveld Axel in Zeeuws-Vlaanderen. De race moet binnen dertien dagen zijn volbracht. Dit is de tiende Euroglide. Organsiatie: EACzc.

Wereldkampioenschappen Zweefvliegen 2010
WedstrijdenVan 4 tm 17 juli worden in Prievidza (Slowakije) de Wereld Kampioenschappen Zweefvliegen gehouden in de club-, standaard- en wereld- (PW5) klasse. Nederland zal vertegenwoordigd zijn in de standaardklasse door Steven Raimond & Bas Seijffert en in de clubklasse door Frank Hiemstra & Tim Kuijpers. Website NL Team @Prievidza.Van 25 juli tm 6 augustus worden in Szeged (Hongarije) de Wereld Kampioenschappen Zweefvliegen gehouden in de 15m-, 18m- en open-klasse. Nederland zal vertegenwoordigd zijn in de 15m klasse door Maurits Dortu & Mark Leeuwenburgh, in de 18m klasse door Ronald Termaat & Rien Bastiaanse en in de open klasse door Peter Batenburg & Francois Jeremiasse. Website NL Team @Szeged.
Juniorenwedstrijd 2010 Nieuw! Meevliegen in de tweezitterklasse 2 - 7 augustus
WedstrijdenWil je nog niet zelfstandig deelnemen aan de Nationale Junioren Wedstrijd, maar wil je wel veel leren? Schrijf je dan, samen met een vvo-instructeur of ervaren overlandvlieger van je eigen club, in voor de tweezitterklasse.

Net als de deelnemers aan de ťťnzitterklasse ontvang je ís ochtends een uitgebreide briefing, wordt de te vliegen opdracht door ervaren wedstrijdvliegers (scouts) toegelicht en vlieg je de opdracht waarbij je tijdens de vlucht wordt begeleidt door de eerdergenoemde scouts.†

De puntentelling wordt per toestel bijgehouden, zodat je jouw prestaties kunt vergelijken met die van de overige deelnemers,† maar telt niet mee voor de officiŽle classificatie. De deelname aan de tweezitterklasse is dan ook bedoeld als voorbereiding op bijvoorbeeld een zelfstandige deelname aan de volgende editie van de Nationale Junioren Wedstrijd.

Als je meedoet ben je natuurlijk ook welkom om de lezing(en) bij te wonen die tijdens de NJW worden georganiseerd,† mee te smullen tijdens de altijd gezellige BBQ en mee te feesten tijdens het spetterende eindfeest!

Om de belasting voor clubs zo laag mogelijk te houden, in verband met het meegeven van een tweezitter, is de eerste vliegdag van deze klasse maandag 2 augustus. De laatste vliegdag is zaterdag 7 augustus. Het aantal dagen dat je mee wilt vliegen bepaal je zelf!

Meer info + inschrijven op: njw.zweefportaal.nl

Provincie en gemeente nemen terrein Luchthaven Twente over
RegionieuwsHet terrein van Luchthaven Twente wordt voor 29,8 miljoen euro gekocht door provincie Overijssel en gemeente Enschede van de rijksoverheid. De bedoeling hiervan is om de voormalige vliegbasis als burgerluchthaven Twente een doorstart te geven. In het gebied van 482 hectare komt ook ruimte voor bedrijven, woningen en natuur, meldde de provincie Overijssel vrijdag (11 juni).

Klik HIER voor het volledige bericht op luchtvaartnieuws.nlUpdate 17-06-2010: Provincie Overijssel voor doorstart luchthaven Twente

Een meerderheid van Provinciale Staten van Overijssel heeft woensdagavond (16 juni) ingestemd met een doorstart van luchthaven Twente. De luchthaven is sinds 2008 gesloten, omdat het ministerie van Defensie het vliegveld niet meer gebruikt voor militaire doeleinden. Eerder ging de gemeente Enschede al akkoord met een doorstart.

CDA, VVD en een deel van de PvdA-fractie stemden voor, de andere fracties blijven tegen. De provincie stelt 15,6 miljoen euro beschikbaar. Dat geld is met name bedoeld voor natuurontwikkeling rond luchthaven Twente. Er kan nu gestart worden met het opstellen van een gebiedsontwikkelingsplan.

De exploitatie van de luchthaven zelf is nog niet geregeld. Dat moet door een commerciŽle partij worden gedaan. Dagblad Twentsche Courant meldde dat een Turkse investeerder onder voorwaarden bereid is 200 miljoen euro te steken in het vliegveld. (bron: luchtvaartnieuws.nl)
Zweefportaal nu ook op Facebook
Nieuws


Ga naar: www.facebook.com/pages/Zweefportaal/106818456012140
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden