| 27-04-2017 | 22:47
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 5

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,099
· Nieuwste lid: Jan Hein Budel
Ook KNVvL kritisch over sluiting luchtruim wegens aswolk
Nieuws
Zie nieuwsbericht en column door Frits Paymans (KNVvL HB) op Luchtvaartnieuws.nl


Luchtruim gesloten (VFR luchtverkeer weer toegestaan)
CLRVliegverkeer onder zicht omstandigheden (VFR) wordt vanaf zondag 18 april, 14:30 u. weer toegestaan!! Op basis van de huidige condities en maatregelen, ook in onze buurlanden, is dit mogelijk. Er gold reeds een vrijstelling voor zeil-, scherm- en zweefvliegers en ballonvaarders. VFR is toegestaan onder de door IVW gecommuniceerde voorwaarden en op eigen risico van de vliegers. Een gelijksoortige vrijstelling is ook in de landen om ons heen van toepassing.

Van website IVW:
Klik op "Lees meer"
Online Contest 10 april
OLCAfgelopen zaterdag 10 april was eindelijk de eerste "fatsoenlijke" OLC-dag van vliegseizoen 2010. Er zijn inmiddels 53 vluchten voor deze dag aangemeld. De totaal gevlogen afstand is 12.788 km. (gemiddelde vluchtafstand 241 km)

Jeroen Kole, winnaar OLC 2009,  is met een vlucht van 539 km dagwinnaar geworden.

Steeds meer deelnemers geven bij het aanmelden van hun vlucht ook piloot-commentaar. Leuk om te lezen en dit geeft naast de normale OLC vluchtinformatie een completer beeld van de vlucht. Klik HIER voor een verzameld overzicht van deze dagcommentaren.
Countdown Nationale Kampioenschappen @Twente . . . .
WedstrijdenNog een maand en dan is het zover, op 13 mei a.s. gaan de Nationale Kapioenschappen 2010 @vliegveld Twente beginnen.

Inmiddels hebben zich 12 deelnemers in de club-klasse, 17 in de combi-klasse en 26 in de open-klasse ingeschreven.

Het NK organisatieteam is in de voorbereidende fase hard aan het werk geweest. Wedstrijdleider Max Bloch moest in het begin zelfs met 14 verschillende partijen onderhandelen.

Door Rietje zijn inmiddels de eerste "backstage" verhalen op de NK website geplaatst.

Twee weken geleden is een bezoek gebracht aan de Vliegbasis Twente om de laatste afspraken te synchroniseren. Met trots kunnen we vertellen dat alles keurig is verzorgd en we erg tevreden zijn met de door de Vliegbasis Twente geboden faciliteiten.

Omdat de NK dit jaar op een Militaire Vliegbasis wordt gehouden is het belangrijk met een aantal zaken rekening te houden alvorens u de reis naar Twente aanvangt. Klik HIER voor deze bijzonderheden en de laatste aanpassingen (tarieven) in de regelingen facilitaire zaken.
Instelling BVGs TFZ zweefvliegen in Nederland
CLRTer bescherming van het luchtverkeer ten opzichte van bepaalde soorten luchtverkeer of luchtverkeersactiviteiten, wordt met ingang van 25 maart 2010 als bijzonder luchtverkeersgebied (BVG) aangewezen de volgende gebieden op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur plaatselijke tijd:

Zie de beschikking IVW VENW/IVW-2010/3670, d.d. 24 maart 2010.

JS1 Revelation krijgt Type Certificaat
NieuwsOp 12 maart j.l. kreeg de JS1 Revelation een Type Certificaat van de South African Civil Aviation Authority (SA CAA).

Deze toekenning is een belangrijke historische gebeurtenis voor de JS1 Revelation, Jonker Sailplanes en de SA CAA omdat dit het eerste vliegtuig is dat in Zuid Afrika is ontworpen, geproduceerd en gecertificeerd volgens EASA standaarden, specifiek de laatste versie van de EASA CS22 Certificatie Standaard voor (gemotoriseerde) zweefvliegtuigen.  Klik op "Lees meer" update: Zie ook de JS nieuwsbrief maart 2010.

CAE NLS voor de komende 3 jaar hoofdsponsor van het NK
Wedstrijden

CAE NLS heeft met de organisatie van het NK zweefvliegen een sponsorovereenkomst van drie jaar gesloten en is daarmee hoofdsponsor van het NK. Door deze samenwerking kan de organisatie het evenement verder professionaliseren en de jeugd stimuleren deel te nemen aan deze geweldige wedstrijd.

 


Steven Lanting (NK-sponsoring) tekent samen met Gé Elbrink het sponsorcontract


Niet alleen zal CAE NLS financieel het evenement ondersteunen, maar ook zal in de organisatie verder samengewerkt worden om de Nederlandse kampioenschappen zweefvliegen, wederom tot een groot succes te maken. Ook afgelopen jaar was CAE NLS hoofdsponsor van het NK. Center manager Gé Elbrink: “Juist in deze moeilijke tijd voor de luchtvaart vinden wij het belangrijk om door middel van sponsoring van dit evenement, bij te dragen aan een positieve beleving van het vliegen”.

Transponders
Afdelings NieuwsBeste leden,

Vandaag 11 maart is het zover: de 3e en tevens laatste fase van de invoering van de transponders is een feit.

Dit is zonder twijfel het meest ingrijpende en meest besproken onderwerp dat ons de laatste 10 jaar heeft beziggehouden.

Het feit dat de maatregel vandaag ingaat en er op 9 maart een overeenkomst  is gesloten tussen de KNVvL en minister Eurlings, geeft aan dat er tot het laatste moment onderhandeld is.

Frits Brink, voorzitter van de KNVvL, heeft hier een cruciale rol in gespeeld, door via zijn informele contacten te kijken of er uitzonderingen mogelijk waren. Dit bleek gelukkig mogelijk, in de vorm van de nu afgesproken TFZ's.      klik op "Lees meer"
3e fase transponderverplichting
Afdelings NieuwsZie de speciale nieuwsberichten op de websites van KNVvL en IVW.

Er zijn enkele specifieke voorzieningen getroffen bij enkele zweefvlieglocaties. In de nabijheid van bijvoorbeeld Terlet, Lemelerveld, Hoogeveen, Twenthe en Soesterberg en mag nog wel op werkdagen boven 1200 ft AMSL zonder transponder worden gevlogen. Voor details zie AIC A 05/10. Een NOTAM  geeft deze TFZ’s aan in afwachting van een wijziging van de AIP.

Voor enkele andere zweefvlieglocaties wordt, in overleg met de KNVvL en de plaatselijke zweefvliegclubs, gewerkt aan maatwerk. De resultaten zullen worden voorgelegd aan de minister van verkeer en waterstaat en de minister van defensie.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden