| 26-05-2018 | 13:51
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,156
· Nieuwste lid: veldhuizen
Festival Cinematographique des Planeurs 2010
MultimediaOftewel het zweefvliegfilmfestival!

2de edite van het Zweefvlieg Film Festival. Het tonen van beeldmateriaal is een stukje herbeleving van het plezier dat we in onze sport hebben. Aan de bar worden vaak mooie avonturen verteld, ondersteund met de nodige (mobiele telefoon) filmpjes. Daarom nu de uitdaging aan zweefvliegend Nederland om met prachtig beeldmateriaal het vliegplezier vast te leggen. Bij succes hopen we dat het een jaarlijks terugkerend item wordt op de NZD! De inzendingen voor het filmfestival zullen tijdens de komende NZD doorlopend vertoond worden in één van de lokalen van hangaar 1.

Hoe doe je mee?
Meld je zo snel mogelijk aan door te mailen naar film@nzd2010.nl. Vermeld hierbij wie er gaan meewerken aan het filmpje, en welke zweefvliegclub. De filmpjes graag uiterlijk een week voor de NZD voltooien en opsturen.

Klik op "Lees meer"
Zweefvliegclub Flevo op omroep Flevoland
RegionieuwsEnkele weken geleden was er een camera ploeg van omroep Flevoland te gast op vliegveld Biddinghuizen. Hiervan heeft omroep Flevoland een reportage gemaakt en deze is vandaag uitgezonden.

Klik HIER voor de online uitzending.update 2 september: Zweefvliegclub Flevo timmert aardig aan de weg. Vandaag ook een artikel in BHZ-Net over bezoek burgemeester en wethouders gemeente Dronten aan deze club.
Regionieuws n.a.v. WK's 2010
WedstrijdenN.a.v. de WK's in Slowakije (non-flaps) en Hongarij (flaps) zijn er in regionale kranten een aantal artikels verschenen:C. Eurlings en J. Fukken bezoeken Terlet
Afdelings NieuwsWoensdag 25 augustus brachten Minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings en Jeroen Fukken, Directeur Luchthavens van het zelfde ministerie, zijn grootvader was een bekend instructeur op Terlet) een informeel bezoek aan Terlet. Met KNVvL directeur Ronald Termaat (bril) maakten ze elk twee starts in een Duo Discus van de Gelderse Zweefvliegclub. Aanwezig waren verder o.a. KNVvL voorzitter Frits Brink en Afdelingsvoorzitter Robert Jungblut.


Camiel Eurlings


Jeroen Fukken

Foto’s: Frits Snijder

Stand van zaken conflict SNZT en SZT (door voorzitter KNVvL)
Afdelings NieuwsVanuit het Hoofdbestuur van de KNVvL ben ik nu al vele maanden betrokken bij het oplossen van het conflict tussen de SNZT en SZT. Nog steeds ben ik ervan overtuigd dat het in het belang van alle partijen  -en dus ook van de KNVvL- is tot een oplossing te komen in goed overleg. Juridische procedures zie ik slechts als het opgeven van pogingen om met gezond verstand en in alle redelijkheid het probleem op te lossen.

Klik op "Lees meer"
Winnaars Nationale Junioren Wedstrijd 2010
WedstrijdenKlik HIER voor het eindklassement na 3 wedstrijddagen. Bij de opdracht op de laatste wedstrijddag hebben een groot aantal deelnemers voor de eerste keer hun FAI 300km afstand gevlogen. Veel vrolijke gezichten dus bij de afsluiting van deze educatieve wedstrijd.


Floris Meinster
Thijs Pare Jan-Willem van Doorn

Juniorenwedstrijd 2010 is begonnen
WedstrijdenOp 31 juli jl is de Nationale Juniorenwedstrijd 2010 begonnen. Tm 7 augustus zijn op de website njw.zweefportaal.nl de verrichtingen van de deelnemers te volgen. Uitslagen en foto's van de eerste wedstrijddag 3 augustus zijn inmiddels geplaatst.

Visie SNZT omtrent conflict Terlet
NieuwsNu de SZT voor de zoveelste maal de nederlandse zweefvliegers eenzijdig, onvolledig en onjuist informeert, is het moment daar gekomen om met de werkelijke feiten omtrent het conflict SZT vs. SNZT naar buiten te treden.

Klik op "Lees meer"
Transponder Alert 3!
CLREvenals het weekend van 26, 27 juni en 3, 4 juli zal er a.s. weekend, 31 juli en 1 augustus of zoveel korter als mogelijk, het transpondergebruik voor VFR verkeer onder de TMZ B, C en E, tijdens UDP, tijdelijk worden beperkt.

Klik op "Lees meer"
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden