| 24-05-2016 | 07:57
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 2
mgrim, lennartgooijert

· Totaal aantal leden: 2,025
· Nieuwste lid: Koolman
Nota Regeling Veilig Gebruik Luchthavens en andere Terreinen
Afdelings NieuwsOp 24 november heeft met de directeur luchtvaart DGLM, een gesprek plaatsgevonden naar aanleiding van onze brief inzake de RVGLT aan de minister van V&W, waarbij een uitwisseling van standpunten en visies heeft plaatsgevonden. Alle knelpunten en bezwaren van de KNVvL zijn getafeld. Van overheidszijde is getracht een en ander te weerleggen of van een nadere uitleg te voorzien. Op enkele punten is toegezegd ‘dat er naar gekeken zal worden’. De KNVvL heeft toegezegd naar aanleiding van het overleg een Nota te produceren, waarin gemotiveerd de bezwaren zullen worden opgenomen. KLIK
Presentatie Roland Stuck: "Die EASA-Regeln"
NieuwsOp 21 november 2009 heeft de ere-voorzitter van de EGU tijdens de Zwitserse Zweefvliegdag een presentatie gegeven over de komende nieuwe EASA regels: Ärgernis oder Chance für den Segelflug? KLIK (vanaf sheet 14 over de nieuwe EASA vliegbrevetten)
Benno Baksteen: Vliegen is natuurlijk
NieuwsDe wetenschap dat natuur en luchtvaart prima naast elkaar kunnen bestaan is nog niet overal doorgedrongen. Zo zijn begin november in Lelystad twee vliegers veroordeeld na een vlucht boven het natuurgebied ‘de Oostvaardersplassen’ met hun eenmotorige sportvliegtuigje. Volgens de politierechter hebben ze daarbij het ter plaatse aanwezige wild verstoord. De rechter baseerde zijn uitspraak op een verklaring van twee boswachters. Klik HIER voor het volledige artikel op luchtvaartnieuws.nl
Gliders Philippines
NieuwsOftewel hoe een K7 en een K8 vanaf Volkel naar de Filipijnen verhuizen.

Lees HIER het verhaal.
Natura 2000 dreigt kleine luchtvaart in Nederland te verdringen
NieuwsDe luchtsporten in Nederland dreigt de das om te worden gedaan omdat Nederland op natuurgebied het beste jongetje van de Europese klas wil zijn. Dat vindt vicevoorzitter Frits Paymans van de Koninklijke Nederlands Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). In een interview met Luchtvaartnieuws.nl noemt Paymans de manier waarop Nederland gestalte geeft aan het Europese natuurbeschermingsprogramma Natura 2000 ‘een politieke dwaling’. 

Zie verder het betreffende nieuwsbericht op de website van Luchtvaartnieuws.nl
Stand van zaken transponder
Afdelings NieuwsSinds oktober 1999 heeft de KNVvL zich altijd verzet tegen de algemene invoering van de transponder. Hierbij heeft de KNVvL zich altijd gehouden aan de aanbevelingen van ICAO, zie hiervoor art. 6.13). Daar waar nut en noodzaak van de transponder aangetoond kan worden en daar waar sprake is van een mix van ACAS en NON-ACAS verkeer. Desalniettemin werd in Nederland de algemene transponderplicht in de wetgeving vastgelegd.

Zie verder dit nieuwsbericht op de website van de KNVvL.
Stand van zaken Natura 2000
Afdelings NieuwsDe KNVvL operations spant zich in om de gedragscodes General Aviation in de beheerplannen opgenomen te krijgen. Dit om het ten einde het  overvliegen van Natura 2000 gebieden veilig te stellen. Daarnaast werkt operations hard aan het veilig stellen van het gebruik van luchtvaartterreinen in of nabij Natura 2000 gebieden.

Zie verder dit nieuwsbericht op de website van de KNVvL.
Winnende foto's Thermiek fotowedstrijd 2009
Multimedia


Klik op "Lees meer"

Winnende filmpjes NZD videowedstrijd 2009!
MultimediaAlle inzendingen zijn tijdens de NZD vertoond aan het grote publiek. De jury heeft elk filmpje beoordeeld en is op de volgende top 3 uitgekomen:

#1: Aerobatic Aosta "Get the Wave", gemaakt door Fred Pelder

#2: Addiction, gemaakt door John de Kanter

#3: Alles is weg, gemaakt door Remy van Vugt en Maikel Jentjens

Klik op "Lees meer" om de filmpjes te bekijken !!
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.07 seconden