| 26-06-2016 | 20:52
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,032
· Nieuwste lid: jessevdmeent
Thermiek 2009-4
Afdelings NieuwsThermiek 2009-4 valt in de laatste week van dit jaar, of in de eerste week van volgend jaar in de bus, afhankelijk van kerst- en nieuwjaarsdrukte bij de verzender.

Op www.thermiekfotowedstrijd.nl is alvast de digitale uitgave verschenen. (pdf)

Zweefvliegen in Vlaanderen
NieuwsEen fascinerend avontuur in stilte . . . .

Samen met een tiental zweefvliegexperts schreef auteur Bert Sr. Schmelzer een boek over het zweefvliegen in Vlaanderen. Voor het eerst werd de rijke geschiedenis van het zweefvliegen in deze kontreien zo compleet en deskundig weergegeven. Diverse schrijvers brengen in hun eigen stijl het authentiek en meeslepend verhaal van “hun” zweefvliegclubs. Klik HIER voor meer info + bestellen.

Verzekerings Certificaten (motor) zweefvliegtuigen 2010
Afdelings NieuwsDe verplichte verzekeringscertificaten voor (motor)zweefvliegtuigen worden begin januari verzonden aan alle in Luchtvaartregister IVW ingeschreven houders van zweefvliegtuigen (alleen natuurlijke personen) en de bij de KNVvL aangesloten zweefvliegclubs.

Val je niet onder bovengenoemde categorien of heb je een buitenlands geregistreerd zweefvliegtuig, dan ontvang je het verzekeringscertificaat alleen op aanvraag. (dmv online aanvraag)

Zie voor meer informatie en de online-aanvraag deze link: www.zweefportaal.nl/verz
Inschrijving TABOE winterprogramma 2009 / 2010
NieuwsTraining Aan Beginnende Overland Experts is in 2003 opgestart als trainingsprogramma om gemotiveerde zweefvliegers verder te helpen met het neerzetten van betere prestaties tijdens het wedstrijdvliegen maar ook tijdens het overlandvliegen. Het einddoel is om tips and tricks bij te brengen waardoor je meer snelheid en tactieken beheerst.

De belangrijkste speerpunt is om deelnemers meer lol bij het overland/wedstrijdvliegen te laten beleven. Hoe meer tricks je kent . . . des te leuker het is! Toch?

Geplande TABOE theoriedagen: 23 januari, 20 februari en 13 maart 2010.

Voor wie?
Het programma richt zich op de vliegers die SION inmiddels zijn ontgroeid en verder willen groeien naar bijvoorbeeld een NK niveau of gewoon een goede recreant overlandvlieger willen worden. Leeftijd speelt hierbij absoluut geen rol, iedereen is welkom voor deelname. KLIK
Gemeente en provincie beslissen over doorstart luchthaven Twente
RegionieuwsEr wordt deze week meer duidelijk over de toekomst van luchthaven Twente. De gemeente Enschede beslist maandagavond (14 december) over de doorstart van de voormalige vliegbasis, terwijl Provinciale Staten van Overijssel woensdag besluiten of er een toekomst is voor een burgerluchthaven in Twente. Voor- en tegenstanders zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met het verzamelen van handtekeningen.  KLIK
Nota Regeling Veilig Gebruik Luchthavens en andere Terreinen
Afdelings NieuwsOp 24 november heeft met de directeur luchtvaart DGLM, een gesprek plaatsgevonden naar aanleiding van onze brief inzake de RVGLT aan de minister van V&W, waarbij een uitwisseling van standpunten en visies heeft plaatsgevonden. Alle knelpunten en bezwaren van de KNVvL zijn getafeld. Van overheidszijde is getracht een en ander te weerleggen of van een nadere uitleg te voorzien. Op enkele punten is toegezegd ‘dat er naar gekeken zal worden’. De KNVvL heeft toegezegd naar aanleiding van het overleg een Nota te produceren, waarin gemotiveerd de bezwaren zullen worden opgenomen. KLIK
Presentatie Roland Stuck: "Die EASA-Regeln"
NieuwsOp 21 november 2009 heeft de ere-voorzitter van de EGU tijdens de Zwitserse Zweefvliegdag een presentatie gegeven over de komende nieuwe EASA regels: Ärgernis oder Chance für den Segelflug? KLIK (vanaf sheet 14 over de nieuwe EASA vliegbrevetten)
Benno Baksteen: Vliegen is natuurlijk
NieuwsDe wetenschap dat natuur en luchtvaart prima naast elkaar kunnen bestaan is nog niet overal doorgedrongen. Zo zijn begin november in Lelystad twee vliegers veroordeeld na een vlucht boven het natuurgebied ‘de Oostvaardersplassen’ met hun eenmotorige sportvliegtuigje. Volgens de politierechter hebben ze daarbij het ter plaatse aanwezige wild verstoord. De rechter baseerde zijn uitspraak op een verklaring van twee boswachters. Klik HIER voor het volledige artikel op luchtvaartnieuws.nl
Gliders Philippines
NieuwsOftewel hoe een K7 en een K8 vanaf Volkel naar de Filipijnen verhuizen.

Lees HIER het verhaal.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden