| 29-08-2016 | 00:16
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,045
· Nieuwste lid: bbaeyens
Gekwalificeerd advies Transponder
Afdelings NieuwsNaar aanleiding van de evaluatie introductie Transponder voor ongemotoriseerde luchtvaart fase 1 en 2, heeft de KNVvL aan de ministers van Verkeer & Waterstaat en Defensie een gekwalificeerd advies uitgebracht. Regulier gaat een dergelijk advies naar de Luchtverkeers Commissie (LVC). Helaas werd het evaluatierapport zes dagen voor het besluit van LVC uitgebracht. De KNVvL acht dit geen redelijke termijn om over een dergelijke complexe materie een gedegen advies uit te brengen. LVC heeft op 9 december haar advies aan de ministers uitgebracht. Reden voor de KNVvL om zich nu rechtstreeks tot de ministers te wenden. (bron: website KNVvL)

Klik HIER voor het door de KNVvL uitgebracht gekwalificeerd advies.

Klik HIER voor de AIC over gefaseerde invoering transponders. (implementatie fase 3 per 08-04-2010)
Conflict Zweefvliegcentrum Terlet
Afdelings NieuwsHet zal voor de meesten geen geheim zijn dat er een diepgaand conflict gaande is tussen de SZT en SNZT, de laatste als beheerder van Terlet aangesteld door de KNVvL.

Dit conflict heeft zich de laatste maanden verscherpt waardoor mogelijk het voortbestaan van Terlet in gevaar komt.

Wij kunnen u melden dat de KNVvL en het Afdelings Bestuur Zweefvliegen samen werken aan een bemiddeling om dit conflict in het belang van Terlet en al haar gebruikers zo spoedig mogelijk tot een goed einde te brengen.

Tot die tijd is er afgesproken dat betrokken partijen zich zullen onthouden van het doen van mededelingen die het proces naar een goede afloop kunnen verstoren.

Namens KNVvL en Afdelings Bestuur Zweefvliegen,

Robert Jungblut
Voorzitter Afdeling Zweefvliegen
3de FAI World Sailplane GrandPrix 2 tm 9 januari 2010
WedstrijdenOp 2 januari 2010 gaat de 3de FAI World Sailplane GrandPrix in Santiago, Chili van start. Er wordt van deze wedstrijd live verslag gedaan via het internet (online-tracking), met commentaar in het Engels en Spaans. Iedere dag is de start van de wedstrijd gepland om 19:00 u Europese tijd. De finale is op zaterdag 9 januari a.s.† Warm aanbevolen tijdens deze koude winterdagen!!

Liveverslag met nieuws en resultaten op de website: http://www.grandprixchile.org/

Terlet en de Natuur - Peter Jansen
MultimediaAlweer een prachtige video van Peter Jansen. Tip: Fullscreen op je PC in HD bekijken.Terlet en de Natuur

163 per uur zonder een druppel benzine
NieuwsJohan Luyckx, een fervent zweefvlieger uit het Limburgse Bilzen (Belgie), heeft in de Kalahariwoestijn in NamibiŽ een wereldrecord op zijn naam geschreven. In zijn zweefvliegtuig legde hij 504 km af met een gemiddelde snelheid van 163 km/u. 'Ik hou ervan mijn grenzen te verleggen.'† KLIK
Thermiek 2009-4
Afdelings NieuwsThermiek 2009-4 valt in de laatste week van dit jaar, of in de eerste week van volgend jaar in de bus, afhankelijk van kerst- en nieuwjaarsdrukte bij de verzender.

Op www.thermiekfotowedstrijd.nl is alvast de digitale uitgave verschenen. (pdf)

Zweefvliegen in Vlaanderen
NieuwsEen fascinerend avontuur in stilte . . . .

Samen met een tiental zweefvliegexperts schreef auteur Bert Sr. Schmelzer een boek over het zweefvliegen in Vlaanderen. Voor het eerst werd de rijke geschiedenis van het zweefvliegen in deze kontreien zo compleet en deskundig weergegeven. Diverse schrijvers brengen in hun eigen stijl het authentiek en meeslepend verhaal van ďhunĒ zweefvliegclubs. Klik HIER voor meer info + bestellen.

Verzekerings Certificaten (motor) zweefvliegtuigen 2010
Afdelings NieuwsDe verplichte verzekeringscertificaten voor (motor)zweefvliegtuigen worden begin januari verzonden aan alle in Luchtvaartregister IVW ingeschreven houders van zweefvliegtuigen (alleen natuurlijke personen) en de bij de KNVvL aangesloten zweefvliegclubs.

Val je niet onder bovengenoemde categorien of heb je een buitenlands geregistreerd zweefvliegtuig, dan ontvang je het verzekeringscertificaat alleen op aanvraag. (dmv online aanvraag)

Zie voor meer informatie en de online-aanvraag deze link: www.zweefportaal.nl/verz
Inschrijving TABOE winterprogramma 2009 / 2010
NieuwsTraining Aan Beginnende Overland Experts is in 2003 opgestart als trainingsprogramma om gemotiveerde zweefvliegers verder te helpen met het neerzetten van betere prestaties tijdens het wedstrijdvliegen maar ook tijdens het overlandvliegen. Het einddoel is om tips and tricks bij te brengen waardoor je meer snelheid en tactieken beheerst.

De belangrijkste speerpunt is om deelnemers meer lol bij het overland/wedstrijdvliegen te laten beleven. Hoe meer tricks je kent . . . des te leuker het is! Toch?

Geplande TABOE theoriedagen: 23 januari, 20 februari en 13 maart 2010.

Voor wie?
Het programma richt zich op de vliegers die SION inmiddels zijn ontgroeid en verder willen groeien naar bijvoorbeeld een NK niveau of gewoon een goede recreant overlandvlieger willen worden. Leeftijd speelt hierbij absoluut geen rol, iedereen is welkom voor deelname. KLIK
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.06 seconden