| 19-08-2017 | 13:21
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 1
NicoB

· Totaal aantal leden: 2,113
· Nieuwste lid: Thijmen Matien
Provincie en gemeente nemen terrein Luchthaven Twente over
RegionieuwsHet terrein van Luchthaven Twente wordt voor 29,8 miljoen euro gekocht door provincie Overijssel en gemeente Enschede van de rijksoverheid. De bedoeling hiervan is om de voormalige vliegbasis als burgerluchthaven Twente een doorstart te geven. In het gebied van 482 hectare komt ook ruimte voor bedrijven, woningen en natuur, meldde de provincie Overijssel vrijdag (11 juni).

Klik HIER voor het volledige bericht op luchtvaartnieuws.nlUpdate 17-06-2010: Provincie Overijssel voor doorstart luchthaven Twente

Een meerderheid van Provinciale Staten van Overijssel heeft woensdagavond (16 juni) ingestemd met een doorstart van luchthaven Twente. De luchthaven is sinds 2008 gesloten, omdat het ministerie van Defensie het vliegveld niet meer gebruikt voor militaire doeleinden. Eerder ging de gemeente Enschede al akkoord met een doorstart.

CDA, VVD en een deel van de PvdA-fractie stemden voor, de andere fracties blijven tegen. De provincie stelt 15,6 miljoen euro beschikbaar. Dat geld is met name bedoeld voor natuurontwikkeling rond luchthaven Twente. Er kan nu gestart worden met het opstellen van een gebiedsontwikkelingsplan.

De exploitatie van de luchthaven zelf is nog niet geregeld. Dat moet door een commerciële partij worden gedaan. Dagblad Twentsche Courant meldde dat een Turkse investeerder onder voorwaarden bereid is 200 miljoen euro te steken in het vliegveld. (bron: luchtvaartnieuws.nl)
Zweefportaal nu ook op Facebook
Nieuws


Ga naar: www.facebook.com/pages/Zweefportaal/106818456012140
BTW op bewijzen van bevoegdheid
Afdelings NieuwsBij de uitgifte van brevetten en vergunningen is KIWA volgens het Ministerie van Financiën verplicht tot het heffen van 19% BTW over deze diensten.

De gezamenlijke vertegenwoordigers van alle belangen-groeperingen hebben enige malen overleg gevoerd en de minister om opheldering gevraagd. Na eerder overleg heeft op heeft maandag 7 juni te 17:00 uur overleg plaatsgevonden ten kantore van de Secretaris-generaal Riedstra (SG) in aanwezigheid van de inspecteur-generaal Thunissen (IG)van Verkeer & Waterstaat.  Naast de onafhankelijk voorzitter van het overleg Vergunningverlening, Eric Janse de Jonge, in dit overleg, vertegenwoordigden Frits Paymans de luchtvaart en Ad Toet het vervoer over water en weg. Aan de orde waren de eisen om zo spoedig mogelijk iets te doen aan de BTW heffing vanaf 1 juni.

Vele organisaties hebben dringende verzocht om de BTW kwestie snel op te lossen.

Klik HIER voor het volledige nieuwsbericht op de KNVvL website.

NB: KIWA geeft niet onze GPL vliegbewijzen uit. Dat is/blijft bij KEI. Getroffen door deze maatregel worden wel de PPL/RPL(TMG) vliegers alsmede onze zweefvliegtechnici.
Open Militaire Kampioenschappen 2010 @Malden
WedstrijdenVandaag zijn de Open Militaire Kampioenschappen 2010 @Malden begonnen!

Dagelijks zal er een live verslaggeving ondersteund met foto's op de site worden bijgehouden. Wedstrijdperiode: 7 t/m 11 juni.

Check de site en volg de OMK 2010 live! www.omk.zweefportaal.nl

Gelderse Wedstrijd 29 mei 2010
WedstrijdenIn de combiklasse is gevlogen volgens het GrandPrix concept. Dat wil zeggen een regatta start en voor het klassement een eenvoudige puntentelling.

uitslagen:
Klik HIER voor het fotoalbum van deze wedstrijd.

Foto's Nationale Vrouwen Vliegdag 29 mei 2010
RegionieuwsKlik HIER voor de fotoreportage door Oedske (thx !!)


Zweefvliegen in Zuid-Holland straks alleen nog in Noordwijk mogelijk
RegionieuwsHet ziet er niet best uit voor Zweefvliegclub ZHVC, die nu nog gebruik maakt van de faciliteiten op het voormalige vliegkamp Valkenburg. Provincie Zuid-Holland laat weten dat er geen alternatieve locaties zijn gevonden voor ZHVC. Vliegveld Valkenburg sluit voor (motor-)zweefvliegen zodra de eerste bouwactiviteiten beginnen.

Klik HIER voor het volledige artikel in WebRegio.nl

Zie voor laatste nieuws ook de website van de ZHVC.
FLY-inn Vliegclub Haamstede
RegionieuwsOp 26 juni 2010 organiseert Vliegclub Haamstede een Fly-INN. Heel zweefvliegend Nederland is dan ook uitgenodigd om op deze dag naar ons toe te komen.

Voor de mensen die vliegend komen is er een gratis BBQ. Natuurlijk is het ook mogelijk om gezellig langs te komen. Voor degenen die niet vliegend komen, kost de BBQ € 12,50

Wij hopen zoveel mogelijk vliegers te mogen verwelkomen en natuurlijk op een mooie thermische dag.

Om organisatorische redenen is het handig als je even laat weten of je komt! Dit kan via, www.vch.nl/flyinn

Overnachten kan zeer beperkt in onze slaapzaal, echter zijn er een heleboel mooie campings met goede faciliteiten in onze nabije omgeving.

Als je vliegend komt, graag 10 km uit melden dat je komt landen.

Uiteraard ben je ook van harte welkom als je met je oldtimer een paar startjes wil komen maken bij ons. Geef je dan ook op!!

Frequentie 122.50 Mhz
GPS Positie N51’ 42”40 E3’42”40
Graag tot ziens op 26 juni !!
Kampioenen NK Zweefvliegen 2010
WedstrijdenNa 8 wedstrijddagen in de clubklasse en 7 in de combi- en open klasse zijn de winnaars bekend:


club klasse

Rene de Dreu (1)
Patrick v Breemen-Schneider (2)
Frank Hiemstra (3)

open klasse

Peter Batenburg (1)
Ronald Termaat (2) Mark Wering (3)

combi klasse

Steven Raimond (1)
Mark Leeuwenburgh (2) Bas Seijfert (3)

zie voor alle uitslagen: www.nkzweefvliegen.nl
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden