| 23-05-2015 | 12:15
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 6

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,903
· Nieuwste lid: Inverted
World Air Games 6 tm 14 juni 2009 !!
WedstrijdenOver een week beginnen in Turijn (Italie) de door de FAI georganiseerde World Air Games. Voor de luchtsport discipline zweefvliegen staat de Nederlander Ronald Termaat op de deelnemerslijst. Deze deelnemerslijst bestaat uitsluitend uit een selecte groep top WK / EK zweefvliegers.

De FAI heeft veel mediaspectakel aangekondigd. Meer informatie en de agenda voor deze week staat op de WAG website: http://www.wag2009.com
Toekomst van vliegveld Hoogeveen
RegionieuwsOp 28 mei j.l. heeft de VVD voor de tweede maal op rij de gemeenteraad van Hoogeveen niet kunnen overtuigen van de noodzaak tot sluiting van het vliegveld.

Zie dit artikel in het DvhN.

Klik op "Lees meer"
Swiftteam in Volkel in de Wolken
RegionieuwsZondag 24 mei is het spectaculaire Britse Swift Aerobatic Display Team present op Volkel in de Wolken. Dit team bestaat uit piloten van beide disciplines: glider aerobatics en power aerobatics. Hun zweefvliegtuigen: S-1 Swift en MDM-1 Fox. Hun motorvliegtuigen: Piper Pawnee, Silence SA180 Twister en Extra 300L.

Ze leveren shows op maat, van solodisplays tot spectaculaire geïntegreerde displays met zweefvliegtuigen en motorkisten. Soms ook nog met historische zweef- en motorvliegtuigen erbij, bijv. een Stearman met wingwalker als sleepkist. Door deze bijzondere opzet is het Swift Team in korte tijd heel populair geworden. Nu dus voor het eerst in Nederland!

Volkel in de Wolken wordt afgesloten door… jawel, onze eigen Frank Versteegh met Extra 300L.

Opvallende afwezige: F-16 solodisplayvlieger (en zweefvlieger) Kapt. Ralph ‘Sheik’ Aarts van de KLu. Hij heeft zijn voet gebroken. (FS)

Bekijk de website met spectaculaire foto’s en video en onder ‘Team News’ het integrale artikel uit ‘Sailplane & Gliding’ over het bezoek aan de Al-Ain Aerobatic Airshow 2009 in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dreigende sluiting vliegveld Hoogeveen
RegionieuwsKom op 28 mei naar het Raadhuis van Hoogeveen !!

Donderdag 28 mei a.s. bespreekt de gemeenteraad van Hoogeveen het voorstel van de lokale VVD om de erfpacht van het vliegveld op te zeggen. Concreet betekent dit dat het vliegveld in 2013 zal moeten sluiten. Ook in (politiek) Hoogeveen leeft de verkeerde overtuiging dat vliegen een elitaire hobby is van enkelen.

Frits Paymans, vice-voorzitter KNVvL zal op deze avond de raad toespreken over het belang van het openhouden van vliegveld Hoogeveen.

Een grote opkomst van mensen die de General Aviation belangrijk vinden zal een duidelijk signaal geven aan de lokale politiek om het voorstel van de VVD naar de prullenbak te verwijzen. Het is immers ons gezamenlijke doel om de weinige vliegvelden in Nederland open te houden.

Zie ook dit eerdere nieuwsbericht op zweefportaal.

Praktische informatie: De gemeenteraadsvergadering begint om 19.00. U wordt verzocht om 18.50 aanwezig te zijn. De agenda van de raadsvergadering vindt u via deze link. Het onderwerp vliegveld Hoogeveen staat als derde punt op de agenda en zal naar verwachting rond 19.45 behandeld worden. De vergaderlocatie is het Raadhuis van Hoogeveen, Raadhuisplein 1, 7901 BP Hoogeveen. Aan u het verzoek om naar het raadhuis te komen om onze woordvoerder zoveel mogelijk te ondersteunen. bron: KNVvL
Gevolgen van de introductie van EASA in de technische zweefvliegwereld
CTZDe introductie van EASA heeft voor het zweefvliegen gevolgen op verschillende werkgebieden. Behalve op het operationele (vlieg)gebied geldt dit ook voor het technische gebied. Vroeger was de hoogste luchtwaardigheids autoriteit in NL de RLD (later IVW). Momenteel is dat EASA. Daardoor gelden nu andere certificatie regels, maar ook andere handhavingsregels. Voor IVW heeft dat eveneens grote gevolgen. Eerst autonoom, nu volgend en gecontroleerd wordend.

De introductie van de gevolgen van het EASA systeem heeft plaats in fasen. Eerst was de grote luchtvaart aan de beurt, daarna de general aviation en vervolgens de zweefvliegwereld. Ook voor EASA zelf leidt dit alles tot een heel groot werkpakket. Voor hen is het het eenvoudigst om de regels voor de grote luchtvaart ook van toepassing te verklaren voor de (in hun ogen) simpelere delen van de luchtvaartwereld. Dat is minder werk. De general aviation en zweefvliegwereld zijn echter totaal anders georganiseerd dan de grote luchtvaart. Ze volgen ook heel andere processen en procedures. Deze werelden moeten dus zeer hard strijden om niet met veel te complexe eisen te worden geconfronteerd.
Klik op "Lees meer"
50-jarig jubileum Zweefvliegclub Noordoostpolder
RegionieuwsHet is bijna niet te geloven; de tijd gaat snel. Het is dit seizoen 50 jaar geleden dat een aantal enthousiaste mensen de ZCNOP oprichtten. Dit heuglijke feit willen we uiteraard met alle leden, oudleden en andere belangstellenden vieren op ons zweefvliegveld De Voorst aan de Voorsterweg 21 te Marknesse.

We willen u daarom van harte uitnodigen op zaterdag 20 juni a.s. vanaf 09.30h om dit met ons te vieren. Het belooft een spectaculaire dag te worden, zo is er om 11.00h een parachute demonstratie, zijn er gedurende de hele dag diverse stands en zullen er in de avond luchtballonnen vertrekken. We houden nog even geheim wat het verdere programma zal zijn, maar de dag staat in elk geval in het teken van diverse takken van de vliegsport.

CAE NLS Nationale Kampioenschappen 2009
WedstrijdenVandaag begint op Terlet de CAE NLS Nationale Kampioenschappen Zweefvliegen 2009.

Van donderdag 21 tot en met zondag 31 mei 2009 strijden 25 deelnemers in de 18-meter klasse, 11 deelnemers in club-klasse, 18 deelnemers in de combi-klasse en 10 deelnemers in de open-klasse om de nationale titel.

Meer informatie, dagelijkse nieuwsberichten, opdrachten en uitslagen vind je op de NK website: www.nkzweefvliegen.nl


Groot feest voor jarige zweefvliegers Schinveld
RegionieuwsDe Eerste Limburgse Zweefvlieg Club (ELZC) bestaat 75 jaar. "Zweefvliegen is verslavend”, beaamt bestuurslid Harry Wielders. "Je moet gepassioneerd zijn. Want om alles te leren voor het vliegbewijs, dat is een behoorlijk pittige studie.”

De leden zijn enthousast bezig met hun sport. Na de instructie ‘s morgens zijn er ongeveer acht mensen nodig om alles te regelen: de lier bedienen die de toestellen omhoog trekt, de kabels ophalen en weer naar het volgende toestel brengen, contact onderhouden met de luchtverkeerleiding in het Duitse Teveren en Beek. "Die leggen nogal eens beperkingen op. Als er andere vliegtuigen in de lucht zijn, kunnen we soms een tijdje niet vliegen. Er is steeds minder ruimte voor deze sport. Vliegvelden zijn overal in het geding door strengere regels voor de luchtvaart", constateert Wielders met enige spijt. "We zijn een club van amateurs, die toch professioneel gerund moet worden”, vat hij het dilemma samen.

Zie het volledige artikel in "de Limburger"
Omroep Gelderland vliegt mee met Frank Versteegh
Regionieuws
De vliegende Hollander uit Oosterbeek is van 20-29 mei te zien bij TV Gelderland. Versteegh neemt de kijker letterlijk en figuurlijk mee de lucht in. Vanuit zijn cockpit kijken we vliegend naar Gelderland en naar het NK Zweefvliegen dat van 21-31 mei op vliegveld Terlet gehouden wordt. Waarom vliegt iets? Wat is een thermiekbel? Waarom is vliegen zo veilig? Allemaal vragen waarop Versteegh een antwoord gaat geven.

De naam Frank Versteegh behoeft nauwelijks uitleg. Hij verwierf grote bekendheid door op hoge snelheid onder de Rotterdamse Erasmusbrug door te vliegen. Gelderland kende hem al toen hij met zijn rood-gele vliegtuig ondersteboven naast de Helicam hing. De luchtdanser zal de kijkers inwijden in de geheimen van de luchtvaart. Gewoon omdat hij dat leuk vindt. Vanaf woensdag 20 mei gaat Omroep Gelderland dus ''De lucht in'' met Frank Versteegh.

Het is een serie van acht afleveringen die elke werkdag vanaf 20 mei te zien is rond 18.50 uur.

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's Soaring Clubhouse
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden