| 23-06-2017 | 06:56
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 1
Bart

· Totaal aantal leden: 2,112
· Nieuwste lid: NicoR
39e Nationale Junioren Wedstrijd 2010 Venlo 31 juli - 7 augustus
WedstrijdenDe Nationale Junioren Wedstrijd (NJW) vormt een kweekvijver voor aankomend wedstrijdtalent.

Onder begeleiding van een ervaren wedstrijdvlieger wordt dagelijks een opdracht gevlogen; bij goed weer soms een opdracht van 300 km. Naast het vliegen staat gezelligheid hoog in het vaandel. Kortom dé gelegenheid om veel andere zweefvliegers te leren kennen in een gezellige sfeer.

Inschrijven kan als je 5 overland ervaring hebt en nog geen meerdaagse wedstrijd hebt gevlogen. Heb jij je eerste overlandvluchten achter de rug en wil je zien wat het wedstrijdvliegen inhoudt? Of ben je een meer ervaren overland vlieger maar wil je kijken of je jou vliegstijl verder kunt verbeteren? In beide gevallen is de Nationale Junioren Wedstrijd (NJW) iets voor jou.

Bij deze wedstrijd, die dit jaar van zaterdag 31 t/m zaterdag 7 augustus plaatsvindt op vliegveld Venlo, staat het leerelement centraal. Met de hulp van ‘scouts’, meestal ervaren wedstrijdvliegers uit de kernploeg, leer je alle belangrijke aspecten van het wedstrijdvliegen kennen. Denk aan bijvoorbeeld vluchtvoorbereiding, het correct ronden van keerpunten, het plannen van een goede route of het maken van een goede final glide. Vliegveiligheid staat hierbij altijd voorop.

Deelnemen aan de NJW kan met allerlei toestellen. Afhankelijk van het weer worden opdrachten uitgeschreven van grofweg 80 km tot - een enkele keer - een 300 km.

Meer informatie en aanmelden op: www.njw.zweefportaal.nl
Thermiek 2010 - nr 1 (verschijnt 2e week mei)
Afdelings Nieuws
Thermiek 2010 - nr 1

verschijnt 2e week mei, maar
digitale versie nu al online !!
2000m boven Waddenzee
OLCHet komt altijd wel een paar keer per jaar voor dat de Waddenzee voor zweefvliegers "interessant" is. Afgelopen zondag was zo'n dag. Klik op "Lees meer"
Onderhoud MilATCC - alternatieve dienstverlening Dutch Mill
CLRIn het weekend van 23, 24 en 25 april 2010 is het noodzakelijk dat groot onderhoud wordt gepleegd aan de technische apparatuur van het militaire luchtverkeersleidingscentrum (het MilATCC) op Nieuw Milligen. Als gevolg van deze werkzaamheden wordt de stroomvoorziening volledig uitgeschakeld waardoor er geen radar en verbindingssystemen beschikbaar zijn op de genoemde locatie. De werkzaamheden starten op vrijdag 23 april om 22.30 uur lokale tijd.

Klik op "Lees meer"
Door De Week Vliegen (DDWV) @Malden
Nieuws
Met ingang van dit seizoen is er op het Maldens Vlak op dinsdag t/m vrijdag mogelijkheid voor een start t.b.v. duur- en overlandvluchten.

Vandaag vóór 19.00 uur aangemeld  > morgen zekerheid van een plaats in de (korte) rij.  Ga naar www.nijac.nl voor meer informatie en aanmelding.

Wij hebben uit onze leden een rooster kunnen samenstellen met een veldleider en een lierist; het is dus zaak dat onze gasten selfsupporting zijn met tractie/grondtransport en/of een eigen hulpje meebrengen (als het echt druk gaat worden, kunnen we elkaar helpen).

Wij willen met deze inspanning de mogelijkheden van het Maldens Vlak uitgebreider gaan benutten: (overland-)vliegen in een prachtige omgeving zonder luchtruimbeperkingen.

Wees welkom bij de Nijmeegse Aeroclub.

Ferdi Kuijpers, voorzitter
20 mtr tweezitterklasse aankondiging
WedstrijdenNaar aanleiding van het tijdens de IGC vergadering van afgelopen maart genomen besluit de 20mtr 2-zitterklasse toe te voegen aan de WK kalender per 2014, heeft de CW&S besloten om er naar te streven voor deze nieuwe klasse afvaardiging te sturen naar EK's en WK's.

Zie verder dit nieuwsbericht op de website van de CW&S.
Flight Crew Licensing CRD gepubliceerd
NieuwsDoor EASA zijn de geammendeerde Implementing Rules voor Flight Crew Licensing gepubliceerd. Zie: http://www.easa.europa.eu/ws_prod/r/r_crd.php

Zie ook de recente presentatie van Y. Morier/EASA over "the rulemaking for the general aviation".
Nieuwe aswolk onderweg!
NieuwsDe vulkaanuitbarsting op IJsland veroorzaakt momenteel en de komende dagen enorme overlast door het vulkaanstof in de atmosfeer. De aswolk van de vulkaan Eyjafjalla zorgt voor enorme problemen voor de luchtvaart, veel luchthavens in West- en Noordeuropa moesten door de aswolk zelfs geheel sluiten en zijn niet meer bereikbaar. De afgelopen uren is de vulkaan duidelijk actiever geworden, daardoor is een nieuwe, grote aswolk ontstaan. De aswolk zal opnieuw met de luchtstroming naar het zuiden trekken en Nederland in de loop van maandag treffen. Ook de dagen erna blijft de stroming noordwestelijk, Nederland ligt precies in de baan van de aswolk.
Ook KNVvL kritisch over sluiting luchtruim wegens aswolk
Nieuws
Zie nieuwsbericht en column door Frits Paymans (KNVvL HB) op Luchtvaartnieuws.nl


Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden