| 05-10-2015 | 23:01
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,951
· Nieuwste lid: Berk
Uitnodiging voor Duitse Zweefvliegerdag 2009
NieuwsOp zaterdag 31 oktober 2009 wordt door onze oosterburen hun jaarlijkse Zweefvliegerdag georganiseerd. Dit is in Duitsland het grootste zweefvliegevenement.


De DaeC German Aero Club en de German Aero Club Regional Section Bremen nodigen ook zweefvliegers van de buurlanden uit om dit evenement te bezoeken. De locatie in Bremen is vanuit Nederland op rijafstand van enkele uurtjes te bereiken.


Voor meer informatie klik op "Lees meer".
Actie van vliegtuigeigenaren voor 28 september 2009
CTZOp 28 september 2009 treedt part M voor zweefvliegtuigen volledig in werking.
Dit noodzaakt vliegtuigeigenaren om twee dingen te doen:
  1. Vervangen van het Journaal (blauwe boekje) door het vliegtuiglogboek en

  2. Het opstellen van een onderhoudsprogramma voor hun vliegtuig.
Klik op "Lees meer"† !!
CAMO KNVvL gestart
CTZOp 25 augustus 2009 heeft IVW aan de KNVvL de CAMO-vergunning verstrekt. De CAMO van de KNVVL bedient met deze vergunning 25% van de gehele Nederlandse luchtvloot.

Dat werd ook wel tijd omdat op 28 september 2009 part M volledig in werking treedt. Hiermee komt een einde aan de bevoegdheid van de Erkende Zweefvliegtechnici (EZT's).

Klik op "Lees meer" !!
Nieuw-Zeelander Ray Lynskey overleden
NieuwsRay Lynskey (54) is op 14-08-2009 na een kort ziekbed overleden. Hij was de eerste zweefvlieger die in 1990 over de destijds magische grens van 2000 km afstand gevlogen is.

Ray heeft in 1995 de wereldkampioenschappen in Nieuw-Zeeland gewonnen. Zie daarvoor de nog immer fascinerende videofilm "Champions of the Wave".
Zweefvliegtuig V20 na 38 jaar weer de lucht in
RegionieuwsENSCHEDE - Na 38 jaar aan de grond te hebben gestaan, beleefde het zweefvliegtuig V20 zondagmiddag (30 augustus) op vliegveld Twente weer een luchtdoop. De missie van de restaurateurs Tonnie Wensing en Han Bekker was daarmee geslaagd. Na vijf jaar noeste arbeid ging uiteindelijk de laatste wens in vervulling.

Zie verder nieuwsberichten in Luchtvaartnieuws en RTV-Oost,

Donderdag a.s. is er bij TV-Oost een uitgebreide reportage van de luchtdoop te zien.


Zweefvlieger Millenaar sporter van het jaar in Hoogeveen
RegionieuwsHoogeveen Ė Zweefvlieger Peter Millenaar is gekozen tot Sportman van het jaar 2009. Dit jaar werd hij Nederlands Kampioen in de combiklasse. Peter is met zijn 20 jaar de jongste Nederlands Kampioen zweefvliegen. Helaas kon hij de prijs niet zelf in ontvangst nemen, dat deed een delegatie van jonge enthousiaste leden van de vliegclub. Die daarmee wilde aangeven dat zweefvliegen ook is weggelegd voor jongeren.

Zie verder dit nieuwsbericht.
Top overlanddag zaterdag 22 augustus 2009 !!
OLCWe zien op deze dag bij de uitslagen van de OLC maar liefst drie vluchten met een OLC scoring afstand van tenminste 800 kilometer. Ongekend voor Nederlandse begrippen. De gemiddelde snelheid bij de vlucht van Mark Leeuwenburgh bedroeg 112.9 km/u.

Mark Leeuwenburgh schrijft bij zijn 820 km vlucht: Gaaf, 333,3km vanaf Soesterberg. 900km out en return was mogelijk geweest :-)

Maarten Baltussen schrijft bij zijn 852 km vlucht: Co-Pilot Etienne van Dillen. Goede samenwerking brengt dit fantastische resultaat, een super vlucht. 308km uit geweest van Terlet.

Frank van Empelen schrijft bij zijn 800 km vlucht: Moest helaas nog monteren. Start om 10.30u was mogelijk geweest.

Ronald Termaat wordt nieuwe directeur KNVvL
Afdelings NieuwsPer 1 september a.s. zal Ronald Termaat beginnen als directeur van de KNVvL. Hiermee volgt hij Mathieu Daalder op die vijf maanden directeur ad interim was. Ronald is vice Wereld Kampioen en oud Europees Kampioen zweefvliegen.

Ronald zal zich bezig gaan houden met het voortzetten van de nieuwe fase die is ingegaan sinds de verhuizing van de KNVvL naar Woerden. Het opbouwen van een stabiele organisatie met de drijfkracht om de luchtsport beter en verder op de kaart te zetten binnen Nederland behoren tot zijn kerntaken.

Zie verder dit nieuwsbericht op de website van de KNVvL.
Uitslagen Junioren Wedstrijd 2009 Venlo
Wedstrijdenwebsite: www.venlosezweefvliegclub.nl/njw2009/

foto's: album 1, album 2, album 3
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 7.36 seconden