| 23-03-2018 | 10:19
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Stand van zaken conflict SNZT en SZT (door voorzitter KNVvL)
Afdelings NieuwsVanuit het Hoofdbestuur van de KNVvL ben ik nu al vele maanden betrokken bij het oplossen van het conflict tussen de SNZT en SZT. Nog steeds ben ik ervan overtuigd dat het in het belang van alle partijen† -en dus ook van de KNVvL- is tot een oplossing te komen in goed overleg. Juridische procedures zie ik slechts als het opgeven van pogingen om met gezond verstand en in alle redelijkheid het probleem op te lossen.

Klik op "Lees meer"
Winnaars Nationale Junioren Wedstrijd 2010
WedstrijdenKlik HIER voor het eindklassement na 3 wedstrijddagen. Bij de opdracht op de laatste wedstrijddag hebben een groot aantal deelnemers voor de eerste keer hun FAI 300km afstand gevlogen. Veel vrolijke gezichten dus bij de afsluiting van deze educatieve wedstrijd.


Floris Meinster
Thijs Pare Jan-Willem van Doorn

Juniorenwedstrijd 2010 is begonnen
WedstrijdenOp 31 juli jl is de Nationale Juniorenwedstrijd 2010 begonnen. Tm 7 augustus zijn op de website njw.zweefportaal.nl de verrichtingen van de deelnemers te volgen. Uitslagen en foto's van de eerste wedstrijddag 3 augustus zijn inmiddels geplaatst.

Visie SNZT omtrent conflict Terlet
NieuwsNu de SZT voor de zoveelste maal de nederlandse zweefvliegers eenzijdig, onvolledig en onjuist informeert, is het moment daar gekomen om met de werkelijke feiten omtrent het conflict SZT vs. SNZT naar buiten te treden.

Klik op "Lees meer"
Transponder Alert 3!
CLREvenals het weekend van 26, 27 juni en 3, 4 juli zal er a.s. weekend, 31 juli en 1 augustus of zoveel korter als mogelijk, het transpondergebruik voor VFR verkeer onder de TMZ B, C en E, tijdens UDP, tijdelijk worden beperkt.

Klik op "Lees meer"
Zweefvliegen geeft een apart gevoel
RegionieuwsHonderd jaar luchtvaart komt zaterdag 18 september op de Ginkelse Heide letterlijk overvliegen tijdens een groots opgezette luchtshow ter ere van Jan Hilgers. Hij maakte op 29 juli 1910 als eerste Nederlander een motorvlucht boven de kruising Zonneoordlaan/Hessenweg. In aanloop naar het evenement, waar tussen de 50.000 en 100.000 toeschouwers worden verwacht, brengt Nieuwsblad Ede Stad een serie artikelen over de Jan Hilgers Memorial Airshow Ede. Vierde in de reeks is Sape Miedema uit Bennekom. Een fervent zweefvlieger van de MDM-1 Fox PH -1091. Miedema zal tijdens de Memorial Airshow zijn opwachting maken met de 'ASK - 21 tweezitter' om een spectaculaire maar veilige demonstratie kunstzweefvliegen te verzorgen.

Klik HIER voor het volledige nieuwsartikel in EdeStad.nl
Thermiek 2010 - nr 2
Afdelings Nieuws

news: thermiek2010_2.jpgThermiek 2010 - nr 2

Met de post in huis rond weekend
7/8 augustus, maar
digitale versie nu al online !!

downloaden

bekijken
Reactie Afdelingsbestuur Zweefvliegen conflict Terlet
Afdelings NieuwsHet Afdelingsbestuur Zweefvliegen heeft afgelopen maanden nauwlettend de bemiddeling door de KNVvL inzake het conflict tussen SNZT en SZT gevolgd. Omwille van het proces en in de hoop op een goede afloop is het ABZ tot nu toe terughoudend geweest in haar reacties. Daar onze voorzitter Frits Brink nu melding maakt van een patstelling is het tijd om ook onzerzijds duidelijkheid te verschaffen.

Klik op "Lees meer"
WK Zweefvliegen 15m-, 18m- en open-klasse is vandaag begonnen !!
WedstrijdenVan 25 juli tm 6 augustus worden in Szeged (Hongarije) de Wereld Kampioenschappen Zweefvliegen gehouden in de 15m-, 18m- en open-klasse. Nederland zal vertegenwoordigd zijn in de 15m klasse door Maurits Dortu & Mark Leeuwenburgh, in de 18m klasse door Ronald Termaat & Rien Bastiaanse en in de open klasse door Peter Batenburg & Francois Jeremiasse. Dagverslagen, uitslagen en foto's op de speciale NL Team @Szeged website.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden