| 06-07-2015 | 17:38
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 4

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,924
· Nieuwste lid: LodeVuegen
EK 15-meter, 18-meter en open @Nitra (Slowakije)
WedstrijdenVan 27 juni tm 11 juli 2009 worden op Nitra (Slowakije) de Europese Kampioenschappen Zweefvliegen gehouden in de klasses: 15-meter, 18-meter en open. Op de website van het Nederlandse Team stel het team zich voor. Verder zullen er tijdens deze wedstrijd verslagen en foto's op de website worden geplaatst.

Gaat Ronald Termaat zijn Europese titel in de 18-meter klasse prolongeren ???

750 km Joost Veltkamp
OLCOp 13 juni 2009 heeft Joost Veltkamp (NIJAC) vanaf Malden 750km gevlogen. Een fantastische prestatie. De vlucht van Joost is toch wel heel speciaal. Na een aantal mislukte pogingen zag het weer op de voorlopig laatste vliegdag van Joost er niet super uit. Volhoudend als Joost is ging hij relatief laat toch op pad. Liet zich niet hinderen door het warmtefront waar hij doorheen moest en zigzagde in de hem bekende Eifel zijn kilometers bij elkaar. Eindelijk was er om 20.30 u. (!!) weer radiocontact, hij zat op final glide en had het gehaald, zonder motorgebruik! Na een fraaie finish en de daarop volgende landing zagen we Joost weer terug met een lach van oor tot oor! (HW)

Ronald Termaat 3e plaats bij WAG Zweefvliegen
WedstrijdenRonald is vandaag als derde geeindigd bij de World Air Games @Turijn.  Zie ook dit persbericht in de Gelderlander. Het podium ziet er als volgt uit:Klik HIER voor enkele foto's van de WAG + huldiging Ronald Termaat + HIER voor een fotoreportage door Frits Snijder.


Klik op "Lees meer" voor een toelichting door Karel Termaat.
WK Junioren 24 juni tm 3 juli 2009 @Räyskälä (Finland)
WedstrijdenVan 24 juni tm 3 juli aanstaande zullen de beste junioren van de wereld weer gaan strijden om de wereldtitels in Räyskälä Finland. Voor Nederland zullen Frank Hiemstra, René de Dreu en Tim Kuijpers strijden om de titel in de club klasse. Patrick van Breemen-Schneider, Andy van Helden en Peter Millenaar zullen hetzelfde doen in de standaardklasse. Het team wordt begeleid door Martin van Ommen (team captain) en Baer Selen (coach) en de vele andere helpers. Het team wordt ook gesteund door de Afdeling Zweefvliegen, NOC*NSF en Gliderequipment.

Het vliegveld van Räyskälä beschikt over maar liefst vier banen de zomerdagen zijn er lang en thermisch. Het gebied waarboven onze Junioren mogen vliegen is adembenemend mooi: meren en bossen sieren het uitgestrekte landschap daar. Nadeel van het gebied is wel dat het iets lastiger is om buiten te landen.

Dankzij een aantal zeer uitgebreide briefings van Steven Raimond, Peter Batenburg en Hein Romeijn (die in 2005 hebben meegevlogen aan de EK daar) zijn onze jongens goed voorbereid op de bijzondere omgeving en er helemaal klaar voor.

De mannen zijn tot het bot gemotiveerd en hebben al aardig wat uurtjes gevlogen dit jaar. De resulataten van de NK en de vele mooie vluchten op de OLC beloven veel goeds. Maarja...wat brengen de Engelsen en Duitsers dit jaar mee. En vlak de Fransen niet uit.. Oftewel alle ingredienten voor een superspannend WK zijn aanwezig...

De eerste teams vertrekken deze week al naar Finland om te oefenen.

Houdt de website tijdens de wedstrijd in de gaten en juich onze “Hollandse Junioren” naar de eerste plaats via de shoutbox op: www.junioren.wkzweefvliegen.nl

Open KLu Kampioenschappen 2009 zijn begonnen !!
WedstrijdenVan maandag 8 tot en met vrijdag 12 juni 2009 worden de Open KLu Kampioenschappen Zweefvliegen (OKK2009) gehouden op het zweefvliegveld Malden. Vandaag zijn de deelnemers in de diverse klasses voor de eerste opdrachten op pad gestuurd.

Op de OKK website staan verslagen, informatie, meteo, opdrachten en uitslagen !! (en inmiddels de eerste finishes)

Live Streaming World Air Games Zweefvliegen
WedstrijdenVanmiddag (en de komende dagen) wordt de zweefvliegrace op de World Air Games live "uitgezonden" via een streaming. Kijk naar deze streaming en duim voor onze kampioen Ronald Termaat.

Later op de dag uitslagen op: www.webscoring.wag2009.com/Gliding.aspx?R=GR&L=E

Winnaars Nationale Kampioenschappen 2009 !!
WedstrijdenNa een wedstrijdperiode met maar liefst 8 wedstrijddagen en een spannende ontknoping zijn vandaag de winnaars van de Nationale Kampioenschappen 2009 bekend geworden:

Klik op beeld voor vergroting
v.l.n.r: Peter Batenburg, Ronald Termaat, Patrick van Breemen Schneider en Peter Millenaar
(foto: Frans de Guise)

Zowel Peter Millenaar als Patrick van Breemen Schneider maken deel uit van de Nationale Junioren Selectie !! Meer info + uitslagen op: www.nkzweefvliegen.nl


World Air Games 6 tm 14 juni 2009 !!
WedstrijdenOver een week beginnen in Turijn (Italie) de door de FAI georganiseerde World Air Games. Voor de luchtsport discipline zweefvliegen staat de Nederlander Ronald Termaat op de deelnemerslijst. Deze deelnemerslijst bestaat uitsluitend uit een selecte groep top WK / EK zweefvliegers.

De FAI heeft veel mediaspectakel aangekondigd. Meer informatie en de agenda voor deze week staat op de WAG website: http://www.wag2009.com
Toekomst van vliegveld Hoogeveen
RegionieuwsOp 28 mei j.l. heeft de VVD voor de tweede maal op rij de gemeenteraad van Hoogeveen niet kunnen overtuigen van de noodzaak tot sluiting van het vliegveld.

Zie dit artikel in het DvhN.

Klik op "Lees meer"
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's Soaring Clubhouse
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden