| 19-12-2014 | 16:08
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 5

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,855
· Nieuwste lid: shepherd2x
Eiland-hoppen
OLCHet komt wel eens vaker voor dat er vanaf Leeuwarden zweefvliegend een van de Waddeneilanden wordt aangedaan. Maar in 1 vlucht bij 3 eilanden (Schiermonikoog, Rottemerplaat/Rottemeroog en Ameland) langs, tot vlak voor het Duitse waddeneiland Borkum, is toch wel een unicum. Klik HIER voor een aantal foto-opnames van deze vlucht op 25-04-2009 door Frank Hiemstra.

news: eilandhoppen2_500.jpg
Klik op afbeelding voor vergroting
Solar Flightís Europa Tour 2009
NieuwsIn de zomer van 1990 doorgekruiste Eric Raymond in de "Sunseeker I" de Verenigde Staten. Dit in 21 vluchten en met een totale vluchtduur van 121 uur. Dit is tot vandaag de langste reis uitgevoerd met een vliegtuig op zonne-energie. Sinds deze expeditie in 1990 is er technologisch veel vooruitgang geboekt. De "Sunseeker II" bevat veel van deze nieuwe technologie, zoals efficiŽntere zonnepanelen, meer krachtige batterijen en meer verfijnde elektronica.

Dit vernieuwde vliegtuig maakt in 2009 een tour door Europa om opnieuw het succes aan te tonen van deze nieuwe energiebron. Bij de eerste etappe van de tour wordt ItaliŽ gevolgd tot de Etna op het eiland SiciliŽ. De tweede etappe gaat in het oosten via de Oostenrijkse Dolomieten en Hongarije naar SloveniŽ.

De "Sunseeker II" is ook bij de World Air Games in Turijn (ItaliŽ 6-14 juni). Bij dit evenement is de verwachting dat er vergelijkingsvluchten gemaakt worden met de Icare II van de universiteit van Stuttgart.

Na de World Air Games gaat Eric Raymond zich voorbereiden op een vlucht van van Zurich non-stop naar Barcelona. Indien succesvol, wordt dit de langste vlucht ooit gemaakt met een vliegtuig op zonne-energie!

Klik voor meer informatie op deze LINK.

Wegens success geprolongeerd
NieuwsKlik op foto voor vergrotingKapitein-vlieger Ralph ĎSheikí Aarts van 313 Squadron op Volkel is nu voor het derde opeenvolgende jaar piloot van het KLu F-16 solodisplay team. Aarts meldde zich in 1997, toen hij van de Havo kwam, bij de KLu. Vliegen deed hij al vanaf zijn veertiende, bij de zweefvliegcombinatie van de Eindhovense Aeroclub. De deelname aan zoín dertig airshows in een seizoen, de meeste in het buitenland, is zo intensief, dat hij voorlopig niet aan zweefvliegen toekomt. Later wel weer. Normaal blijft een demoteam bij de Klu twee jaar aan. Vanwege hun success blijven Aarts, twee coaches, zeven technisch specialisten en twee adviseurs, allemaal afkomstig van 313 en 311 Squadron op Volkel, een extra jaar aan. Alleen de demo F-16 werd opgevolgd door een ander exemplaar met een spectaculair nieuw kleurenschema. Op 2 april vloog Aarts dit toestel over van Woensdrecht naar Volkel voor de officiŽle presentatie aan de Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Jac Jansen, overige KLu officials, luchtvaartpers en -fotografen. (FS) Fotoís: Henk Tito. Meer op www.protito.com en www.f16demoteam.nl

Klik op foto voor vergroting
Luchtruim Schiphol weer vrij
Afdelings NieuwsDe KNVvL is zeer verheugd u te kunnen mededelen dat het Goede Vrijdag akkoord uiteindelijk verwerkt is in een wijziging van het AIP.

De minister heeft ingestemd met de voorgestelde maatregelen, waarbij de kaders en de criteria die in het overleg zijn overeengekomen op een juiste wijze zijn overgenomen. Klik HIER voor het volledige nieuwsbericht op de KNVvL website.
EASA slaat de plank volledig mis
Afdelings NieuwsZie dit nieuwsbericht op de KNVvL website over de EASA voorstellen m.b.t. vliegscholen en opleidingen.
Eerste vlucht ASH31 Mi
NieuwsDe nieuwe ASH31 Mi van Alexander Schleicher heeft op 21 april 2009 de eerste proefvlucht gemaakt. Zie HIER voor een kort verslag en HIER foto's op de website van de fabrikant.


9 mei 2009: Nationale Vrouwen Vlieg Dag
NieuwsOp 9 mei alweer de 7e vrouwenvliegdag, dit jaar georganiseerd door de Gooise Zweefvliegclub op vliegveld Hilversum!

De avond wordt afgesloten met een spetterend hangaarfeest om de officiŽle opening van de GoZC nieuwbouw te vieren.

Als het weer onverhoopt vliegen onmogelijk maakt, willen we een alternatief programma regelen voor de† middag. Het eten en feest, waarbij alle Nederlandse zweefvliegers welkom zijn, gaat altijd door!

Voor meer informatie en inschrijven zie de speciale NVVD website: www.nvvd.nl

Pribina Cub 2009: Wim Akkermans 2e plaats in de clubklasse
WedstrijdenDe Pribinacup 2009 is weer afgesloten. Dit is de eerste echt grote internationale wedstrijd in het zweefvliegseizoen! Wedstrijdperiode: 10 - 19 april 2009; Locatie: Nitra, Slowakije, +/- 75km oost-zuidoost van Bratislava. In de clubklasse (45 deelnemers) is Wim Akkermans na 7 wedstrijddagen op een prima 2e plaats geeindigd. Voor de complete klassementen, foto's, video's en nieuwsverslagen zie de Pribinacup website.

Zweefvliegverbod zweefvliegclub EAC/KLUzc opgeheven
RegionieuwsVandaag heeft er overleg plaatsgevonden tussen Commando Lucht strijdkrachten, zweefvliegclub Eindhovense Aeroclub/KLUzc en de KNVvL. N.a.v. het NLR-rapport is gebleken dat het zweefvliegen onder bepaalde voorwaarden hervat kan worden. Vandaag zal er door de Commando Luchtstrijdkrachten een brief aan de zweefvliegvereniging verstuurd worden waarin zal staan, dat met inachtneming van een aantal bepalingen het zweefvliegen kan worden hervat. Deze bepalingen hebben te maken met:
  • communicatie tussen de zweefvliegtuigen en de verkeersleiding;
  • afstemming vliegverkeer, enerzijds civiel & militair vliegverkeer en anderszijds zweefvliegverkeer.
Met deze bepalingen is de veiligheid voldoende gewaarborgd. Het zweefvliegen zal binnenkort weer van start gaan op vliegbasis Eindhoven. (bron: KNVvL)
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Google +1
            
Foto's Soaring Clubhouse
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden