| 01-10-2016 | 01:44
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,045
· Nieuwste lid: bbaeyens
Ronald Termaat vliegt JS1 Revelation bij NK Zweefvliegen 2010
WedstrijdenRonald Termaat gaat op een JS1 Revelation meedoen bij de Nationale Kampioenschappen Zweefvliegen 2010. Dit is bekend gemaakt tijdens de kernploeg bijeenkomst van afgelopen zaterdag. Ronald is voormalig Europees Kampioen 18 m klasse (2007), was 2e bij de Wereldkampioenschappen 2008 en de winnaar van de Nationale Kampioenschappen 2009. De Nationale Kampioenschappen 2010 zijn van 13 tm 23 mei.†† bron: facebook
Transponder
Afdelings NieuwsHet Ministerie van Verkeer&Waterstaat heeft een ontvangstbevestiging gestuurd van het gekwalificeerde advies aangaande de evaluatie van fase 1 en 2 van de transponderverplichting voor ongemotoriseerde luchtvaartuigen. In afstemming met het Ministerie van Defensie en na overleg met de KNVvL zal bezien worden of het advies aanleiding geeft voor aanpassingen aan de derde fase.

De derde fase zal conform een eerder advies van de KNVvL gelijktijdig met de wijzigingen van de TMAís, afwijkend van AIC-V 04/08, worden ingevoerd op 11 maart 2010.

Het Ministerie meldt dat het publicatietraject reeds is ingezet, waardoor het niet mogelijk is nog wijzigingen aan te brengen. Met AIC A 07/08 zal op 28 januari de inhoud van de wijzigingen bekend worden gesteld. Indien naar aanleiding van het advies en na het overleg met de KNVvL† reden zijn voor aanpassingen van de 3de fase dan zal dat in een aparte publicatie vůůr 11 maart 2010 bekend worden gemaakt.

De vrijstelling van de transponderverplichting voor zeil- en schermvliegers die op basis van het advies zal worden gegeven, wordt in elk geval in een aparte publicatie bekend gemaakt.†† bron: website KNVvL
Brief EGU over Service Agreement with owners of DG and LS sailplanes
EGUDe EGU (European Gliding Union) heeft een brief geschreven aan DG Flugzeugbau GmbH over de door DGF opgelegde "Service Agreement" voor eigenaren van DG and LS zweefvliegtuigen.† KLIK
Uitwisselingprogramma IACE
Afdelings Nieuws

IACE website

Grijp je kans! Want zoals je wellicht weet organiseert de KNVvL jaarlijks samen met de Koninklijke Luchtmacht een internationaal uitwisseling evenement voor luchtvaart jongeren (m/v 18-21jaar)


Op 20 juli 2010 vertrekken ruim 30 Nederlandse jongeren naar 12 verschillende landen en zijn 16 dagen te gast van buitenlandse zusterorganisaties van de KNVvL.

Klik op "Lees meer"
Sportman Rene de Dreu in Australie
WedstrijdenKlik op "Lees meer"† voor krantenbericht op 14 januari 2010 in weekblad "de Noordoostpolder".
Nieuwjaarsbericht Afdeling Zweefvliegen
Afdelings NieuwsBeste Leden,

Allereerst namens de Afdeling Zweefvliegen een voorspoedig en thermiekrijk 2010 zonder al te veel belemmeringen!

In het kader van het gebruik maken van meerdere communicatiekanalen ontvangen jullie hierbij een eerste bericht van de voorzitter van het ABZ over een aantal actuele onderwerpen die voor 2010 op de agenda staan. Hiermee wil het ABZ duidelijk maken welke acties jullie mogen verwachten, maar het is daarnaast ook een oproep om te kijken welke competenties er binnen de clubs aanwezig zijn

Het ABZ is beperkte club mensen, waarvan de meeste leden naast hun bestuursfunctie een betaalde baan hebben, hulp en ideeŽn vanuit de clubs zijn daarbij zeer welkom. Veel van het werk is natuurlijk al geregeld dankzij de 8 commissies waar al zoín 60 leden in actief zijn, dit heb ik zelf mogen ervaren door bij een aantal commissie vergaderingen aanwezig te zijn. Door gebruik te maken van aanwezige kennis bij de clubs, zullen we soms beter in staat zijn om sneller tot resultaten te komen. Tegelijkertijd creŽren we hiermee ook breder draagvlak voor het te voeren beleid en te nemen acties.

Klik op "Lees meer".
Gekwalificeerd advies Transponder
Afdelings NieuwsNaar aanleiding van de evaluatie introductie Transponder voor ongemotoriseerde luchtvaart fase 1 en 2, heeft de KNVvL aan de ministers van Verkeer & Waterstaat en Defensie een gekwalificeerd advies uitgebracht. Regulier gaat een dergelijk advies naar de Luchtverkeers Commissie (LVC). Helaas werd het evaluatierapport zes dagen voor het besluit van LVC uitgebracht. De KNVvL acht dit geen redelijke termijn om over een dergelijke complexe materie een gedegen advies uit te brengen. LVC heeft op 9 december haar advies aan de ministers uitgebracht. Reden voor de KNVvL om zich nu rechtstreeks tot de ministers te wenden. (bron: website KNVvL)

Klik HIER voor het door de KNVvL uitgebracht gekwalificeerd advies.

Klik HIER voor de AIC over gefaseerde invoering transponders. (implementatie fase 3 per 08-04-2010)
Conflict Zweefvliegcentrum Terlet
Afdelings NieuwsHet zal voor de meesten geen geheim zijn dat er een diepgaand conflict gaande is tussen de SZT en SNZT, de laatste als beheerder van Terlet aangesteld door de KNVvL.

Dit conflict heeft zich de laatste maanden verscherpt waardoor mogelijk het voortbestaan van Terlet in gevaar komt.

Wij kunnen u melden dat de KNVvL en het Afdelings Bestuur Zweefvliegen samen werken aan een bemiddeling om dit conflict in het belang van Terlet en al haar gebruikers zo spoedig mogelijk tot een goed einde te brengen.

Tot die tijd is er afgesproken dat betrokken partijen zich zullen onthouden van het doen van mededelingen die het proces naar een goede afloop kunnen verstoren.

Namens KNVvL en Afdelings Bestuur Zweefvliegen,

Robert Jungblut
Voorzitter Afdeling Zweefvliegen
3de FAI World Sailplane GrandPrix 2 tm 9 januari 2010
WedstrijdenOp 2 januari 2010 gaat de 3de FAI World Sailplane GrandPrix in Santiago, Chili van start. Er wordt van deze wedstrijd live verslag gedaan via het internet (online-tracking), met commentaar in het Engels en Spaans. Iedere dag is de start van de wedstrijd gepland om 19:00 u Europese tijd. De finale is op zaterdag 9 januari a.s.† Warm aanbevolen tijdens deze koude winterdagen!!

Liveverslag met nieuws en resultaten op de website: http://www.grandprixchile.org/

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden