| 21-04-2018 | 21:25
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 1
NickV

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Vaststelling Nationale Ladder 2016
WedstrijdenJaarlijks wordt na afloop van het wedstrijdseizoen de Nationale Ladder vastgesteld. Vanaf nu is deze te vinden op www.zweefvliegwedstrijden.nl Op deze ranglijst kunnen alle piloten die deelnemen aan wedstrijden zien hoe ze gepresteerd hebben ten opzichte van elkaar. Met de Nationale Ladder als basis wordt de kernploeg voor het daaropvolgende seizoen vastgesteld.

Kwaliteit boven kwantiteit - CW&S heeft bij het opstellen van de Nationale Ladder eens kritisch naar de procedure gekeken. Een van de effecten die in de oude procedure zat is dat het aantal gevlogen wedstrijden dominant kan zijn aan de kwaliteit van de ladder. Daarop hebben we gemeend om dit aan te moeten passen bij het opstellen van de Nationale Ladder 2016. Naar onze mening gaat het om kwaliteit en niet om kwantiteit. Goede vliegers die om wat voor reden dan ook minder wedstrijden kunnen vliegen maken hiermee meer kans op een goede plek op de Nationale Ladder.

Kort gezegd komt de aanpassing van de procedure erop neer dat in plaats van naar de beste drie naar de beste twee wedstrijden (waarvan minimaal n NK) in de laatste twee jaar gekeken wordt. Op basis van de gevlogen wordt een gemiddelde bepaald van de beste NK resultaat (A-score) en andere grote wedstrijd (B-score). Dit gemiddelde bepaald de plek op de ladder. Zie HIER voor de details.

De uiteindelijke kernploegen worden samengesteld op basis van de Nationale Ladder en daarvoor geldende procedure in het Top Sport Beleidsplan bijlage F. Hierdoor kan de uiteindelijke volgorde in de kernploegen afwijken van de Nationale Ladder.

Update 16-09-2016: Helaas zat er een storende fout in de berekening van de ladder. Tegen eerdere afspraken in zijn de resultaten van de Belgische deelnemers aan de OBGC16 meegenomen. De berekening van de ladder is nu aangepast en definitief.
Kunstvliegcursus Terlet - 5 tm 9 en 26 tm 30 september 2016
In de periodes van maandag 5 september t/m vrijdag 9 september en 26 t/m 30 september a.s. heeft de Commissie Kunstzweefvliegen (CKZ) het voornemen een kunstvliegcursus te organiseren op Terlet. De cursus sluit aan op de eisen die zijn vastgesteld door EASA voor het behalen van de aerobatic rating.

Deelname aan deze cursus kan voor n of twee weken zijn.
  • Week 1: 5 september t/m 9 september
  • Week 2: 26 september t/m 30 september
Voor de instructie wordt een ASK-21 gebruikt. Wanneer deelnemers solo vluchten willen uitvoeren is dit alleen mogelijk wanneer zij zelf een geschikt zweefvliegtuig meenemen.

Ook wordt de mogelijkheid geboden om in deze periode, buiten de cursus, individuele solo trainingsstarts te maken en indien gewenst met begeleiding.

Opgave uiterlijk vr 29 augustus a.s. via deze link.
45e Nationale Junioren Wedstrijd (NJW) - 6 t/m 13 augustus 2016
WedstrijdenDe jaarlijkse Nationale Junioren Wedstrijd start vandaag! Deze wedstrijd voor beginnende overlandvliegers (van alle leeftijden) is vaak hun eerste competitie en daarom is er intensieve begeleiding, zijn er uitgebreide briefings en lezingen.

Wij wensen alle deelnemers veel succes en alle betrokkenen veel plezier! Volg de wedstrijd via www.njw.zweefportaal.nl

WK Zweefvliegen - 31 juli tm 13 augustus 2016 - Pociunai (Litouwen)
Wedstrijden
Van 29 juli tm 13 augustus 2016 worden in Litouwen (Pociunai) de Wereld Kampioenschappen Zweefvliegen gehouden in de club-, standaard- en 20m tweezitter klasse. Voor Nederland komen uit:

clubklasse: Frank Hiemstra (Std Cirrus) en Nick Hanenburg (Std Cirrus)

standaardklasse: Sjaak Selen (Discus 2a) en Robbie Seton (LS8)

20m tweezitter klasse: Hans Biesters / Robin Smit (Arcus M)

Teamcaptain is Robin van Maarschalkerweerd.

Volg (vanaf 25 juli) de verrichtingen van ons WK-Team op: www.wkzweefvliegen.nl
17 tm 23 juli: Zomerwedstrijden 2016 - met een nieuw tintje!
WedstrijdenZondag 17 juli gaan de Zomerwedstrijden op Malden weer van start. Met nu al een aantal van 31 deelnemers en (eindelijk) zomers weer voor de boeg belooft het weer een sportieve en gezellige wedstrijd te worden.

Meer informatie + Live Tracking: www.zomerwedstrijden.zweefportaal.nl

GPL Examen 24 september 2016
CIVOp 24 september 2016 zal er weer landelijk een GPL theorie examen worden gehouden.

Inschrijven kan via: http://www.brevet.aero/zweefvliegen/inschrijven-examen
Inschrijven kan tot 4 september 2016!

De stof is terug te vinden op de site van het CIV: http://www.civ.zweefportaal.nl/main/articles.php?article_id=45

Succes met leren deze zomer!
De Afdeling Zweefvliegen KNVvL zoekt nieuwe bestuursleden
Afdelings NieuwsWil je ook wel eens wat te vertellen hebben en onze mogelijkheden als zweefvliegers verbeteren? Het ABZ doet een beroep op je, we zijn op zoek naar nieuwe leden voor het afdelingsbestuur en wel omdat twee leden, Willem den Baars en Joris Felsbourg in de najaar ALV terugtreden. Spijtig, hun termijn zit erop.

Lees HIER verder.
EuroGlide 2016: 20 juni tm 2 juli
Op maandag 20 juni start vanaf vliegveld Venlo de 13e editie van deze Europese monsterrace met zweefvliegtuigen. Er wordt gevlogen in drie klasses: zweefvliegtuigen, turbo's en zelfstarters.

Wat is de Euroglide? - In tegenstelling tot een standaard zweefvliegwedstrijd, waar iedere dag vanaf hetzelfde vliegveld een opdracht wordt gevlogen, heeft de EuroGlide maar 1 opdracht: "Vertrek vanaf zweefvliegveld Venlo, rond alle keerpunten van de opdracht en finish zo snel mogelijk weer in Venlo, maar uiterlijk op de laatste wedstrijddag."

De teams moeten iedere dag na de (buiten)landing zelf een geschikt vliegveld vinden om de volgende dag weer te starten. Het is toegestaan om een beperkt aantal kilometers richting volgend keerpunt over de weg te verplaatsen.

- Website: www.euroglide.nl

- Shoutbox: KLIK

- Facebook: www.facebook.com/groups/972765539487395/

- Tracking Euroglide: KLIK

- Tracking websites: KLIK


De actuele EuroGlide 2016 opdracht is ~2400 km
Prijswinnaars Open Militaire Kampioenschappen Zweefvliegen 2016


Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden