| 18-01-2018 | 19:11
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 1
Robin Smit

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Dinsdag 3 mei 2016: ALV Afdeling Zweefvliegen
Afdelings NieuwsDe Algemene Ledenvergadering van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen zal gehouden worden op: dinsdag 3 mei 2016 om 20:00 u. in het van der Valk Hotel, Amsterdamseweg 505, 6816VK Arnhem.

Vergaderstukken worden toegezonden naar de club- en commissie secretariaten.
Rapport Toekomstvaste General Aviation Locaties
KNVvLOp 16 maart heeft de Staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Milieu het TGAL rapport aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit rapport, uitgeschreven 'Toekomstvaste General Aviation Locaties' is opgesteld door procescoördinator Chris Lorraine, in opdracht van de Nederlandse Vereniging van luchthavens (NVL). Het is mede tot stand gekomen op basis van input van alle KNVvL luchtsportclubs, verenigingen en scholen.

Hiertoe is destijds een enquête verzonden, waarin wensen, knelpunten en voornemens van deze clubs werden gevraagd. Het stuk is verder beleidsmatig ingevuld door het hoofdbestuur en de afdeling operations. Dit rapport zal leidend zijn bij de toekomstige inrichting van het Nederlandse luchtruim.

Opgemerkt moet worden dat hiertoe nog vele vervolgstappen en overleggen nodig zijn. In zoverre is dit rapport een startpunt. Het zal verder formeel worden besproken op het GA symposium van 18 april a.s.

Het rapport, alsmede de begeleidende brief van de Staatssecretaris zijn te downloaden.

bron: KNVvL
Introductiedag iFly! bij EPST
Afdelings NieuwsOp 12 maart vond de iFly! introductiedag bij EPST in Utrecht plaats. De introductiedag is het officiële startsein voor de 48 iFly! cursisten.

Eric Duijkers (managing director EPST) gaf een presentatie over de pilotenopleiding en Irene Wols (VC Hoogeveen) over haar ervaringen met zweefvliegen en iFly! (2013) in het bijzonder. Daarna werden de iFly!-ers in groepjes van vier over drie grote flight simulators verdeeld om daarin allen een vlucht van een kwartier te maken. Ze werden begeleid door drie afgestudeerde piloten van EPST.

Bij vertrek ontvingen de iFly!-ers hun KNVvL ledenpas, het lesboek Elementaire Vliegopleiding en het logboek waarin de gemaakte vluchten genoteerd worden.

Van de iFly!-ers wordt verwacht dat ze in het zweefvliegseizoen 2016 tenminste 30 vluchten maken.

European Pilot Selection and Training (EPST) sponsort dit jaar 32 iFly!-cursisten. Het is het elfde seizoen dat EPST dit doet. De afdeling Zweefvliegen sponsort 16 plaatsen, waarmee het totaal op 48 plaatsen komt, verdeelt over 24 clubs.

In de afgelopen tien jaar sponsorde EPST in totaal 580 iFly!-ers!

Het iFly! zweefvliegseizoen 2016 is geopend!

Volg de iFly!-ers op Facebook.
Nationaal startfeest vliegseizoen 2016 op 27 februari vanaf 21.00 uur @Terlet @GeZC
Het nieuwe seizoen kan natuurlijk niet van start gaan zonder een goed feestje! Daarom, in navolging van het eindfeest, nodigen wij alle Nederlandse zweefvliegers uit om op 27 februari vanaf 21.00 uur het zweefvliegseizoen te beginnen tijdens het Nationale startfeest 2016!

Thema: Black Tie!

Plaats: Café Restaurant de Thermiekbel, vliegveld Terlet.

Kosten voor het avondfeest bij voorinschrijving € 5 euro. Als je bij binnenkomst aan de deur wilt betalen is het €10 euro p.p.

Kunstvliegcursus Terlet
In de periodes van maandag 25 april t/m vrijdag 29 april en 9 t/m 13 mei a.s. heeft de Commissie Kunstzweefvliegen (CKZ) het voornemen een kunstvliegcursus te organiseren op Terlet. De cursus sluit aan op de eisen die zijn vastgesteld door EASA voor het behalen van de aerobatic rating. Deelname aan deze cursus kan voor één of twee weken zijn.

Week 1: 25 april t/m 29 april

Week 2: 9 mei t/m 13 mei

Voor de instructie word een ASK-21 gebruikt. Wanneer deelnemers solo vluchten willen uitvoeren is dit alleen mogelijk wanneer zij zelf een geschikt zweefvliegtuig meenemen. Ook wordt de mogelijkheid geboden om in deze periode, buiten de cursus, individuele solo trainingsstarts te maken en indien gewenst met begeleiding.

Opgave uiterlijk vóór 11 april a.s. via deze link.

Wedstrijdagenda zweefvliegen 2016 is vastgesteld.

Wedstrijdagenda #zweefvliegen 2016 is weer vastgesteld.

Posted by Zweefportaal on Thursday, February 4, 2016
Inschrijving voor de CAE Open Benelux Gliding Championships 2016 is geopend

Registration for the Open Benelux Gliding Championships 2016 at Terlet is now open! Please check...

Posted by CAE Open Benelux Gliding Championships on Sunday, January 31, 2016
Thermiek: ei gelegd!
Afdelings NieuwsOp de enquête over de Thermiek van dit najaar werd enthousiast gereageerd. Ruim 700 respondenten, en de algemene boodschap was: “Wij willen Thermiek.” Een aantal deelnemers aan de enquête reageerde op de oproep zich te melden als ze een bijdrage willen leveren; als redactielid of als leverancier van inhoudelijke bijdragen.

Woensdag 9 december legden de gegadigden voor een rol als redactielid een ei: er komt weer een -papieren- blad! Het blad zal ook digitaal beschikbaar zijn. We gaan in 2016 drie nummers uitbrengen.

Frans Guise, Arnold Kiezebrink, Gert van Os en Pieter Vrieling vormen de redactie. Arnold zal de rol van eindredacteur op zich nemen. Ondersteuning wordt geboden door Charles Kerstens en Lonneke Alsema.

Vanaf nu is het e-mailadres thermiek.zweefvliegen@KNVvL.nl weer actief. Hier kunnen artikelen en foto’s naar worden ingezonden. Ook kun je via dit adres aangeven welke interesse je hebt en wat voor soort artikelen je voor de Thermiek zou willen aanleveren. Te zijner tijd kunnen we je vragen eventueel zo’n artikel te schrijven.

bron: KNVvL
Heads up EASA (januari 2016)
CIVEen briefing over EASA voor de regenachtige zondag…..

Zoals de meesten onder u inmiddels wel weten, zullen wij als zweefvliegers vanaf april 2018, dat is het nieuwe plan, gaan vallen onder de EU regels door de EASA opgesteld.

Op 8 april 2015 is de EU regelgeving ook voor zweefvliegen in Nederland ingevoerd, maar er is echter besloten om gebruik te maken van de mogelijkheid om de verplichting om aan deze regelgeving te voldoen uit te stellen tot 2018. Dat EASA de mogelijkheid van uitstel van die verplichting biedt komt omdat men ook binnen EASA tot het inzicht is gekomen dat de regelgeving voor opleidingen in de recreatieve luchtvaart (gebaseerd op de commerciële luchtvaart) veel te zwaar was. Het betekent dat we uiterlijk tot april 2018 nog door kunnen gaan met het vertrouwde GPL. Samen met ILT is er een tijdspad opgesteld om de periode tot 2018 te komen tot een geleidelijke invoering.

Dit houdt dus in:
  1. Een stapsgewijze overgang naar EU-keuringen en –brevetten in Nederland.
  2. Aanpassing van onze opleiding en examens zodat ze “EASA-proof” worden.
  3. Vormgeven door EASA van nieuwe, passende regelgeving op het gebied van de organisatie en het doorvoeren van verbeteringen in de regelgeving voor brevetten.
Lees de rest van dit bericht op de website van de CIV.

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden