| 22-03-2018 | 01:16
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Bas Seijffert nieuwe secretaris Commissie Sportzaken Zweefvliegen (CSZ)
CSZDe Commissie Sportzaken heeft vanaf 22 maart 2016 een nieuwe secretaris: Bas Seijffert. We zijn blij dat Bas deze taak op zich wil nemen.

De intentie is dat Bas t.z.t. Karel Termaat zal opvolgen als voorzitter van de Commissie Sportzaken. Karel wordt deze zomer 80 jaar. Zo langzamerhand wil hij deze taak wel eens overdragen.

Lees verder op de website van de CSZ.
18 juni 2016: Vliegclub Hoogeveen viert 50 jaar bestaan
RegionieuwsVliegclub Hoogeveen viert haar 50 jaar bestaan op 18 juni 2016. De dag begint met een jubileum briefing voor leden en genodigden. De leden gaan in dat weekend vliegen met o.a. De Röhnlerche, Ka 7 en K13. S'avonds is er een feestelijke BBQ.

Tevens is er een fly in voor overland vliegers. Zij kunnen gratis op de camping overnachten. Deelname aan de BBQ is € 15 p.p. Voor ontbijt wordt gezorgd.

Fly-In vliegers worden verzocht zich vooraf te melden bij Herjan Elling: jh.elling(at)hccnet.nlDinsdag 3 mei 2016: ALV Afdeling Zweefvliegen
Afdelings NieuwsDe Algemene Ledenvergadering van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen zal gehouden worden op: dinsdag 3 mei 2016 om 20:00 u. in het van der Valk Hotel, Amsterdamseweg 505, 6816VK Arnhem.

Vergaderstukken worden toegezonden naar de club- en commissie secretariaten.
Rapport Toekomstvaste General Aviation Locaties
KNVvLOp 16 maart heeft de Staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Milieu het TGAL rapport aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit rapport, uitgeschreven 'Toekomstvaste General Aviation Locaties' is opgesteld door procescoördinator Chris Lorraine, in opdracht van de Nederlandse Vereniging van luchthavens (NVL). Het is mede tot stand gekomen op basis van input van alle KNVvL luchtsportclubs, verenigingen en scholen.

Hiertoe is destijds een enquête verzonden, waarin wensen, knelpunten en voornemens van deze clubs werden gevraagd. Het stuk is verder beleidsmatig ingevuld door het hoofdbestuur en de afdeling operations. Dit rapport zal leidend zijn bij de toekomstige inrichting van het Nederlandse luchtruim.

Opgemerkt moet worden dat hiertoe nog vele vervolgstappen en overleggen nodig zijn. In zoverre is dit rapport een startpunt. Het zal verder formeel worden besproken op het GA symposium van 18 april a.s.

Het rapport, alsmede de begeleidende brief van de Staatssecretaris zijn te downloaden.

bron: KNVvL
Introductiedag iFly! bij EPST
Afdelings NieuwsOp 12 maart vond de iFly! introductiedag bij EPST in Utrecht plaats. De introductiedag is het officiële startsein voor de 48 iFly! cursisten.

Eric Duijkers (managing director EPST) gaf een presentatie over de pilotenopleiding en Irene Wols (VC Hoogeveen) over haar ervaringen met zweefvliegen en iFly! (2013) in het bijzonder. Daarna werden de iFly!-ers in groepjes van vier over drie grote flight simulators verdeeld om daarin allen een vlucht van een kwartier te maken. Ze werden begeleid door drie afgestudeerde piloten van EPST.

Bij vertrek ontvingen de iFly!-ers hun KNVvL ledenpas, het lesboek Elementaire Vliegopleiding en het logboek waarin de gemaakte vluchten genoteerd worden.

Van de iFly!-ers wordt verwacht dat ze in het zweefvliegseizoen 2016 tenminste 30 vluchten maken.

European Pilot Selection and Training (EPST) sponsort dit jaar 32 iFly!-cursisten. Het is het elfde seizoen dat EPST dit doet. De afdeling Zweefvliegen sponsort 16 plaatsen, waarmee het totaal op 48 plaatsen komt, verdeelt over 24 clubs.

In de afgelopen tien jaar sponsorde EPST in totaal 580 iFly!-ers!

Het iFly! zweefvliegseizoen 2016 is geopend!

Volg de iFly!-ers op Facebook.
Nationaal startfeest vliegseizoen 2016 op 27 februari vanaf 21.00 uur @Terlet @GeZC
Het nieuwe seizoen kan natuurlijk niet van start gaan zonder een goed feestje! Daarom, in navolging van het eindfeest, nodigen wij alle Nederlandse zweefvliegers uit om op 27 februari vanaf 21.00 uur het zweefvliegseizoen te beginnen tijdens het Nationale startfeest 2016!

Thema: Black Tie!

Plaats: Café Restaurant de Thermiekbel, vliegveld Terlet.

Kosten voor het avondfeest bij voorinschrijving € 5 euro. Als je bij binnenkomst aan de deur wilt betalen is het €10 euro p.p.

Kunstvliegcursus Terlet
In de periodes van maandag 25 april t/m vrijdag 29 april en 9 t/m 13 mei a.s. heeft de Commissie Kunstzweefvliegen (CKZ) het voornemen een kunstvliegcursus te organiseren op Terlet. De cursus sluit aan op de eisen die zijn vastgesteld door EASA voor het behalen van de aerobatic rating. Deelname aan deze cursus kan voor één of twee weken zijn.

Week 1: 25 april t/m 29 april

Week 2: 9 mei t/m 13 mei

Voor de instructie word een ASK-21 gebruikt. Wanneer deelnemers solo vluchten willen uitvoeren is dit alleen mogelijk wanneer zij zelf een geschikt zweefvliegtuig meenemen. Ook wordt de mogelijkheid geboden om in deze periode, buiten de cursus, individuele solo trainingsstarts te maken en indien gewenst met begeleiding.

Opgave uiterlijk vóór 11 april a.s. via deze link.

Wedstrijdagenda zweefvliegen 2016 is vastgesteld.

Wedstrijdagenda #zweefvliegen 2016 is weer vastgesteld.

Posted by Zweefportaal on Thursday, February 4, 2016
Inschrijving voor de CAE Open Benelux Gliding Championships 2016 is geopend

Registration for the Open Benelux Gliding Championships 2016 at Terlet is now open! Please check...

Posted by CAE Open Benelux Gliding Championships on Sunday, January 31, 2016
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden