| 21-01-2018 | 21:44
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Symposium Luchtvaartgeneeskunde 30 mei 2008
NieuwsOp 30 mei a.s. organiseert de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde een symposium ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de vereniging. Het thema van het symposium is: "Extremen in de lucht- en ruimtevaartgeneeskunde." De locatie is Eindhoven Airport. Een van de gastsprekers is André Kuipers, astronaut. Daarnaast zijn er een aantal andere boeiende voordrachten over extreme situaties.

De inschrijving is nu ook geopend voor niet-leden die interesse hebben, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Informatie en een inschrijfformulier staat op de website: www.nvvlg.org

De inschrijfkosten voor symposium en borrel bedragen € 50.- pp.

Wie is er nou niet mee begonnen.....
NieuwsLS1, Libelle, Std. Cirrus, ASW19 etcetera. Iedere zweefvlieger heeft ongetwijfeld goede herinneringen aan de clubklasse! Speciaal voor de gezelligste en sportiefste klasse is er een heuse kledinglijn ontworpen. Met merken als Slazenger en Best in Town geweldige kwaliteit. De afdrukken zullen op de kledingstukken worden geborduurd wat betekend dat het logo zeer duurzaam zal blijven. Klik op "Lees meer"


14 april 2008, het begin?
Afdelings Nieuws14 April 2008 was hopelijk het begin van een serie gezamenlijke activiteiten binnen de KNVvL van de verschillende luchtvaart afdelingen. Doelgroep is de verschillende kernploegleden, junioren en hun begeleiders. Een zeer geslaagde avond, de foto's spreken voor zich. Een hoge opkomst van maar liefst 49 man/vrouw, een zeer interessante, interactieve presentatie van Rico Schuijers, afgesloten met een borrel waarbij veel sporters gebruik maakten van de mogelijkheid om eens informatie uit te wisselen met sporters van de andere afdelingen. Iedereen was zeer enthousiast, niet alleen de presentatie, maar ook het gezamenlijke aspect sprak iedereen aan.

Het vervolg? Tijdens het komende KNVvL sportberaad 8 mei a.s. staat dit op de agenda. Gezien de positieve reactie's zal er volgende winterstop waarschijnlijk wel een vervolg komen op deze avond, en dan niet alleen het mentale aspect, maar ook andere onderwerpen zoals bijvoorbeeld voeding kunnen aan de orde komen. Verder zal het gezamenlijke aspect uitgewerkt kunnen worden door te kijken wat we van elkaar kunnen leren, niet alleen mensen van buitenaf aantrekken, maar dus ook kijken hoe we elkaar kunnen versterken. Hiervoor is een inventarisatie nodig van de verschillende afdelingen: wat weten we, waar zijn we goed in, waar kunnen we ons verbeteren. Is dat in beeld dan kan er ook gericht een programma gemaakt worden.

Klik HIER voor de diashow van deze sessie met Rico Schuijers.

Frouwke Kuijpers,
mede namens Bert Wijnands en Peter Keim.

In de genen . .
NieuwsIn een serie over familiebanden in de sport stond op zaterdag 5 april 2008 in de NRC een artikel over de familie Kuijpers. Klik HIER voor het krantenartikel. (pdf)

Inschrijving G-NL wedstrijden is geopend!!
WedstrijdenDe vernieuwde G-NL website is online. Informatie en inschrijven voor de Gelderse Grand Prix, Jac Jansen Memorial Cup, Sallandse Tweedaagse, AmstelGlide en Vergulde Venturi is vanaf nu mogelijk op: www.gnl.zweefportaal.nl

Natura 2000 Ledeninformatie
Afdelings Nieuws De KNVvL heeft haar leden eerder via een nieuwsbrief op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen voor de luchtsporten rondom Natura2000. In deze notitie wordt geconcludeerd dat Natura2000 een zorgelijke bedreiging blijft voor de luchtvaart.

"De omgekeerde bewijslast die geldt voor een mogelijke verstoring maakt dat elke vlieger vogelvrij wordt verklaard voor elke willekeurige waarnemer die meent verstoring te constateren of te suggereren. De willekeur heeft daarmee zijn intrede gedaan in de regelgeving.

De luchtsport zou geholpen zijn met nuchtere criteria en heldere afspraken over wat wel en wat niet is toegestaan. Afhankelijk zijn van wat iemand vindt is geen basis voor veiligheid en samenleving.

De gedragscode GA is een goede handreiking aan de maatschappij."

Klik op "Lees meer"

Besluit verplicht gebruik Mode-S SSR transponder
Afdelings NieuwsNa intensief overleg met de KNVvL hebben de Ministers van Verkeer en Waterstaat en Defensie het verplichte gebruik van een Mode-S SSR transponder teneinde het botsingsgevaar met verkeersvliegtuigen en jachtvliegtuigen verder te beperken uitgebreid.

Vanaf 5 juni 2008 zullen grote delen van het vluchtinformatiegebied Amsterdam in drie fases verklaard worden tot transponder verplicht gebied voor ongemotoriseerde luchtvaartuigen. Voor de aanduiding van deze gebieden wordt de term Transponder Mandatory Zone (TMZ) gebruikt.

Klik HIER voor meer informatie. (pdf bestand)

Join the Jet-set . . . .
NieuwsLange Aviation GmbH has the great pleasure to announce a further expansion of the Antares product range with a new 18m self sustainer, the Antares 18P.

With the new Antares 18P, Lange Aviation now offers a sailplane which combines the extreme soaring performance with high speed powered cross country capability.

Klik HIER voor meer informatie.

Transponderplicht voor ongemotoriseerde luchtvaartuigen
Afdelings NieuwsNu ook nieuwsbericht op website IVW:

Zweef-, zeil-, schermvliegtuigen en ballonnen moeten vanaf 5 juni 2008 in bepaalde gebieden verplicht een (Mode S) transponder voeren. Het gaat onder meer om gebieden rond Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Eelde. Met een transponder zijn deze luchtvaartuigen beter zichtbaar voor verkeersvliegtuigen, jachtvliegtuigen en de luchtverkeersleiding.

De maatregel komt voort uit internationale verplichtingen ter bescherming van de verkeersluchtvaart. Bovendien past deze in de reeks maatregelen die volgt nadat jachtvliegtuigen in 1999 (Etten-Leur) en 2001 (Sellingen) in botsing kwamen op lage hoogte met recreatieve luchtvaartuigen. Luchtvaart en luchtverkeersleiding hebben enkele jaren de tijd gekregen zich aan te passen aan veranderingen in regelgeving en techniek.

De komende jaren zullen meer en grotere gebieden worden aangewezen ter voorkoming van botsingen met militaire toestellen.

Bron: IVW

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.04 seconden