| 23-04-2018 | 02:10
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Eerste plaats Ronald Termaat Hahnweide wedstrijd 2008
WedstrijdenIn een internationaal sterk deelnemersveld is kernploegvlieger Ronald Termaat na 7 wedstrijddagen winnaar geworden in de 18-meter klasse bij de Hahnweide wedstrijd 2008. (25 april tm 3 mei 2008)

Voor verslag van deze wedstrijd en alle uitslagen klik HIER. Voor meer informatie over de nederlandse kernploeg klik HIER.

Klix wedstrijd 25 april tm 3 mei 2008
WedstrijdenEen nederlandse delegatie (vliegers: Edo Kwant, Wolfert Voet, Ronald Rooij, Sjaak Selen, Irene vd Zwan en uit de juniorenselectie: Tim Kuijpers, Peter Millenaar, Rene de Dreu en Frank Hiemstra) is afgereist naar het duitse vliegveld Klix . (NO van Dresden)

De trainingsdagen waren veelbelovend !! Er wordt een klein weblogje bijgehouden. Klik op "Lees meer" (laatste update 3 mei 18:00 u.)

Klix 2008

Onze junioren hebben hun mannetje gestaan: in de clubklasse een 1e (Tim) en een 3e (Rene) plaats en in de cominatie-klasse eveneens een 3e plek (Peter). Frank had een onfortuinelijke buitenlanding op dag 2 anders had hij ook zeker in het rijtje gestaan.

Symposium Luchtvaartgeneeskunde 30 mei 2008
NieuwsOp 30 mei a.s. organiseert de Nederlandse Vereniging voor Luchtvaartgeneeskunde een symposium ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de vereniging. Het thema van het symposium is: "Extremen in de lucht- en ruimtevaartgeneeskunde." De locatie is Eindhoven Airport. Een van de gastsprekers is André Kuipers, astronaut. Daarnaast zijn er een aantal andere boeiende voordrachten over extreme situaties.

De inschrijving is nu ook geopend voor niet-leden die interesse hebben, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Informatie en een inschrijfformulier staat op de website: www.nvvlg.org

De inschrijfkosten voor symposium en borrel bedragen € 50.- pp.

Wie is er nou niet mee begonnen.....
NieuwsLS1, Libelle, Std. Cirrus, ASW19 etcetera. Iedere zweefvlieger heeft ongetwijfeld goede herinneringen aan de clubklasse! Speciaal voor de gezelligste en sportiefste klasse is er een heuse kledinglijn ontworpen. Met merken als Slazenger en Best in Town geweldige kwaliteit. De afdrukken zullen op de kledingstukken worden geborduurd wat betekend dat het logo zeer duurzaam zal blijven. Klik op "Lees meer"


14 april 2008, het begin?
Afdelings Nieuws14 April 2008 was hopelijk het begin van een serie gezamenlijke activiteiten binnen de KNVvL van de verschillende luchtvaart afdelingen. Doelgroep is de verschillende kernploegleden, junioren en hun begeleiders. Een zeer geslaagde avond, de foto's spreken voor zich. Een hoge opkomst van maar liefst 49 man/vrouw, een zeer interessante, interactieve presentatie van Rico Schuijers, afgesloten met een borrel waarbij veel sporters gebruik maakten van de mogelijkheid om eens informatie uit te wisselen met sporters van de andere afdelingen. Iedereen was zeer enthousiast, niet alleen de presentatie, maar ook het gezamenlijke aspect sprak iedereen aan.

Het vervolg? Tijdens het komende KNVvL sportberaad 8 mei a.s. staat dit op de agenda. Gezien de positieve reactie's zal er volgende winterstop waarschijnlijk wel een vervolg komen op deze avond, en dan niet alleen het mentale aspect, maar ook andere onderwerpen zoals bijvoorbeeld voeding kunnen aan de orde komen. Verder zal het gezamenlijke aspect uitgewerkt kunnen worden door te kijken wat we van elkaar kunnen leren, niet alleen mensen van buitenaf aantrekken, maar dus ook kijken hoe we elkaar kunnen versterken. Hiervoor is een inventarisatie nodig van de verschillende afdelingen: wat weten we, waar zijn we goed in, waar kunnen we ons verbeteren. Is dat in beeld dan kan er ook gericht een programma gemaakt worden.

Klik HIER voor de diashow van deze sessie met Rico Schuijers.

Frouwke Kuijpers,
mede namens Bert Wijnands en Peter Keim.

In de genen . .
NieuwsIn een serie over familiebanden in de sport stond op zaterdag 5 april 2008 in de NRC een artikel over de familie Kuijpers. Klik HIER voor het krantenartikel. (pdf)

Inschrijving G-NL wedstrijden is geopend!!
WedstrijdenDe vernieuwde G-NL website is online. Informatie en inschrijven voor de Gelderse Grand Prix, Jac Jansen Memorial Cup, Sallandse Tweedaagse, AmstelGlide en Vergulde Venturi is vanaf nu mogelijk op: www.gnl.zweefportaal.nl

Natura 2000 Ledeninformatie
Afdelings Nieuws De KNVvL heeft haar leden eerder via een nieuwsbrief op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen voor de luchtsporten rondom Natura2000. In deze notitie wordt geconcludeerd dat Natura2000 een zorgelijke bedreiging blijft voor de luchtvaart.

"De omgekeerde bewijslast die geldt voor een mogelijke verstoring maakt dat elke vlieger vogelvrij wordt verklaard voor elke willekeurige waarnemer die meent verstoring te constateren of te suggereren. De willekeur heeft daarmee zijn intrede gedaan in de regelgeving.

De luchtsport zou geholpen zijn met nuchtere criteria en heldere afspraken over wat wel en wat niet is toegestaan. Afhankelijk zijn van wat iemand vindt is geen basis voor veiligheid en samenleving.

De gedragscode GA is een goede handreiking aan de maatschappij."

Klik op "Lees meer"

Besluit verplicht gebruik Mode-S SSR transponder
Afdelings NieuwsNa intensief overleg met de KNVvL hebben de Ministers van Verkeer en Waterstaat en Defensie het verplichte gebruik van een Mode-S SSR transponder teneinde het botsingsgevaar met verkeersvliegtuigen en jachtvliegtuigen verder te beperken uitgebreid.

Vanaf 5 juni 2008 zullen grote delen van het vluchtinformatiegebied Amsterdam in drie fases verklaard worden tot transponder verplicht gebied voor ongemotoriseerde luchtvaartuigen. Voor de aanduiding van deze gebieden wordt de term Transponder Mandatory Zone (TMZ) gebruikt.

Klik HIER voor meer informatie. (pdf bestand)

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden