| 24-03-2018 | 02:57
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Agenda Zweefvliegen
Klik HIER voor agenda
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,132
· Nieuwste lid: Marco1967
Open KLu Kampioenschappen 2007
WedstrijdenVan maandag 4 tot en met vrijdag 8 juni 2007 zullen de Open Klu Kampioenschappen gehouden worden op Malden.

Zweefvliegen behoort dit jaar wederom tot een dienstsport! Militairen kunnen dus op basis van een Dienstreis voor een Sportevenement deelnemen. Niet-militairen mogen wegens het "Open" karakter van de wedstrijd meedoen. De wedstrijd is een sportieve krachtmeting om de titel Open KLu Kampioen Zweefvliegen in de Club- klasse, Standaard- /15m klasse en 18m-/Open klasse.

Mochten er niet genoeg deelnemers zijn in één klasse, worden klasse's samengevoegd. Daarnaast blijven deze OKK een manier om u te kwalificeren voor de Nationale Kampioenschappen van het aansluitende jaar.

Inschrijving via de website vanaf 10 februari tot 25 mei. De wedstrijdleiding zal dit jaar in handen zijn van Michel Broekman en René de Dreu.

Meer info + inschrijven: www.openklu.zweefportaal.nl

Nieuwe ontwikkelingen Roadmap Transponders
CLROver de Roadmap invoering Transponder heeft op donderdag 18 januari j.l een constructief overleg plaatsgevonden tussen afvaardiging ABZ / HB KNVvL met de directie van DGTL. Voor enige chronologie en resultaten van dit overleg zie bijgaande Nieuwsbrief KNVvL OPS.
Datum eerste afgifte RPL(G) of ZVB
Afdelings NieuwsGraag willen wij u op de volgende mogelijkheid wijzen voor als u een uitbreiding of verlenging wil aanvragen bij het KEI: Vanaf nu is het (technisch) mogelijk om uw ‘originele’ datum van eerste uitgifte op het brevet bij te laten schrijven. Hoewel het GPL een volledig nieuw document is en daarom een ‘eigen’ eerste datum van uitgifte heeft, is gebleken dat velen graag de datum van het eerste RPL(G) of ZVB willen zien. Die datum komt echter niet ‘in de plaats van’, maar als toevoeging op het document. Mocht u hier prijs op stellen dan verzoek ik u een kopie van een brevet waar deze datum op vermeld staat te sturen naar:

KNVvL KEI
Jozef Israëlsplein 8
2596 AS Den Haag

- Of een (duidelijk leesbare) scan sturen naar knvvldrs@xs4all.nl
- Of een fax naar 070-3243900

U kunt altijd contact opnemen via de e-mail knvvldrs@xs4all.nl als u vragen heeft.

Lidmaatschapskaart KNVvL en verzekering voor 2007
Afdelings NieuwsBeste zweefvlieg(st)er,

Normaal verzendt de KNVvL begin december de contributienota’s voor het lidmaatschap van het volgende jaar. Dit jaar lukt dat niet omdat er begin januari nog een ledenraadvergadering gehouden wordt, waar de contributie voor de KNVvL in Den Haag nog moet worden vastgesteld. De contributie voor de KNVvL bestaat uit twee delen; één deel voor de Afdeling (die contributie is in september op de ALV van de afdeling vastgesteld) en een deel voor de KNVvL als overkoepelende organisatie.

Update: Verzekeringscertificaten voor PH geregistreerde (motor)zweefvliegtuigen zijn inmiddels verzonden aan natuurlijke personen (KNVvL leden) en bij de KNVvL aangesloten zweefvliegclubs.

Volgens onze lidmaatschapskaart en ons verzekeringsbewijs van 2006 zijn de zweefvliegers verzekerd van 1 januari 2006 t/m 1 januari 2007. Dit staat ook op het verzekeringscertificaat dat bij de papieren in het zweefvliegtuig hoort te zitten. Het ABZ verwacht dat de zweefvliegers eind januari of begin februari hun lidmaatschapskaart en verzekeringsbewijs voor 2007 in de bus kunnen hebben. Voor de meeste zweefvliegers zal dit weinig problemen opleveren omdat ze in de winterperiode niet vliegen. Welke gevolgen heeft dit voor de zweefvliegers die wel in januari gaan zweefvliegen of in de werkplaats aan het winteronderhoud deelnemen? (Klik op Meer lezen...)

CLR-opmerkingen bij TMZ en transponder
CLR(Door Maurits Dortu - CLR)

Gezien de recente ontwikkelingen op het gebied van transponder- en luchtruim-regelgeving en de reactie daarop door de betrokken zweefvliegers wil de CLR enkele opmerkingen publiceren die u mee kunt nemen in uw overwegingen alvorens een transponder aan te schaffen.

Klik op "Lees meer... " voor de volledige tekst van dit nieuws-artikel.
Winnaars Thermiek Fotowedstrijd 2006
Afdelings NieuwsDe winnaars van de Thermiek Fotowedstrijd 2006 zijn bekend.
Ze staan op: www.thermiekfotowedstrijd.nl

Prijsuitreiking op Nederlandse Zweefvliegdag 200ZES, 16 december.
Zie programma op: http://www.nzd.zweefportaal.nl/2006/

Website NK2007 is Online !!
WedstrijdenVan 18 tot en met 27 mei 2007 zullen de NK Mega zweefvliegen gehouden worden op het vliegveld Stendal-Borstel in Duitsland. De wedstrijd is in de Club-, Standaard-, 15m-, 18m-, 20m-Tweezitter- en Openklasse. Bij voldoende deelnemers in een klasse (en vliegdagen) zal de winnaar zich Nederlands Kampioen Zweefvliegen mogen noemen.

De wedstrijdleiding zal bestaan uit: Joost van Veelen en Max Bloch bijgestaan door het Team NK2007. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er enkele trainingsdagen.

Website + inschrijven: www.nk.zweefportaal.nl/2007/

'Thermiek' heeft grote produktievertraging
Afdelings NieuwsDe 'Thermiek' komt veel later dan gepland. Maar hij komt! In een omvang van 46 pagina's. In PDF op www.thermiekfotowedstrijd.nl (bekijk de vernieuwde site!) rond het weekend van 18-19 november en in druk rond het weekend van 25-26 november. Nader bericht hierover volgt. Uit de inhoud: ABZ-voorzitter Charles de Leeuw over Europese regelgeving door EASA; maar liefst vier artikelen over kunstzweefvliegen (Open Dag 2006, 5e NK 2006, 1e EK 2006 Advanced, 8e EK 2006 Unlimited); Nationale Junioren Wedstrijden 2006, Senioren & Junioren Selecties 2007, Nationale Zweefvliegdag 2006 (kijk www.nzd.zweefportaal.nl/2006/); Meteo, windschering door Downburst; Wie weet wat we zien?; Breukstukje; Friese AC 50 jaar; Gooise ZC 70 jaar; Vintage Glider Club Rally 2006; Internationale Kranich Rally 2006; Diamond Flyers (kijk www.diamondflyers.nl); Historie, Willy Grotenhuis, eerste vrouw met C-brevet; Thermiek Fotowedstrijd.

Afbeelding voorpagina, proef, drukfouten mogelijk. Redactie 'Thermiek'.

Nederlandse Zweefvlieg Dag 200ZES
Afdelings NieuwsHallo zweefvliegend Nederland,

Bij deze nodigen wij u uit op de Nederlandse Zweefvlieg Dag 200ZES op zaterdag 16 december in het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven.

Op verzoek van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen wordt deze dag dit jaar georganiseerd door de Zweefvliegclub Eindhovense Studenten in nauwe samenwerking met de Junioren Selectie.

Thema van de dag is: “Zweefvliegen…psyche en technologie”. De psyche wordt belicht in presentatie van het CML over trauma en collegiale opvang bij incidenten en de presentatie van de Stichting Valk over vliegangst. Technologie staat centraal in de presentaties over onbemande luchtvaartuigen en de laatste ontwikkelingen in zweefvliegtuigen door respectievelijk Joop Wenstedt en Ir. Loek Boermans. Daarnaast brengt Charles de Leeuw, voorzitter van het Afdelingsbestuur Zweefvliegen, u op de hoogte van de actualiteiten, doet de WK-ploeg verslag van de WK 2006 in Zweden en staat er een boeiende presentatie gepland over de spectaculaire wedstrijdvorm Grand Prix. En tevens zullen prijzen worden uitgereikt van de OLC-NL (AVI Benelux trofeeën) , de G-NL en de Thermiekfotowedstrijd!

U wordt vanaf 9:00 uur ontvangen met koffie of thee en een versnapering en kunt u alvast een kijkje nemen. Om 10:00 begint het programma en rond het middaguur gaan we lunchen en heeft u tijd om enkele fraaie, opgebouwde zweefvliegtuigen van onder meer Schempp-Hirth te bewonderen en kunt u diverse stands bezoeken over onder andere navigatie-apparatuur van de firma LX, Flarm, oude en nieuwe zweefvliegboeken en de activiteiten van onze sponsors. Vanaf 17:30 kunt u nog tot 20:00 gezellig napraten tijdens de borrel en ook dan heeft u nog volop de gelegenheid het aanwezige materiaal te bekijken.

Onze site is www.nzd.zweefportaal.nl/2006/ . Hier vindt u de, op dit moment nog voorlopige, dagindeling alsmede het online inschrijvingsformulier, een lijst met aangemelde personen, de routebeschrijving, links naar onze sponsors en het laatste nieuws. Tevens zullen mededelingen te vinden zijn op het forum van zweefportaal .

De toegangsprijs is 19,00 euro en dient vóór 6 december te worden overgemaakt op rekeningnummer 43.42.38.872 t.n.v. M. DORTU te LELYSTAD onder vermelding van NZD2006 + naam. Hierbij is inbegrepen de ontvangst, de lunch en de eerste consumptie tijdens de borrel. De eventuele opbrengst dragen wij op aan de Stichting Zweefvliegevenementen Nederland ten bate van de exploitatie van het Juniorenzweefvliegtuig “Yankee X-ray”. Op de dag zelf betaalt u overigens 25,00 euro én we gaan uit van een maximum aantal aanwezigen van 400!

Tot zaterdag 16 december in Eindhoven!


Namens de gehele organisatie,

Maurits Dortu

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden