| 20-01-2017 | 19:04
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 4

· Leden online: 1
Arjan M

· Totaal aantal leden: 2,082
· Nieuwste lid: NKZweefvliegen
Jeugd sponsor regeling iFly! 2017 - aanmelden tot 15 januari 2017
Afdelings NieuwsOok in 2017 sponsort European Pilot Selection & Training (EPST) samen met de KNVvL Afdeling Zweefvliegen wederom de iFly! jeugd sponsor regeling.

Het ABZ werkt aan een document over Ledenwerving en -behoud. De iFly!-regeling heeft zijn oorsprong in ledenwerving. Ledenbehoud omvat ook duurzame ledenwerving. Dit onderwerp wordt dan ook van toepassing op de toekomstige iFly!-regeling. De bestaande iFly!-regeling zal daardoor gewijzigd worden: meer gericht op werving buiten de eigen kring en ambitieuzer in de te behalen resultaten. De iFly! 2017 regeling is een overgangsregeling naar de uiteindelijke toekomstige regeling.

Tot 15 januari 2017 kunnen kandidaten zich aanmelden via het inschrijfformulier op: www.ifly.zweefportaal.nl .


Verzekerings Certificaten 2017 (motor) zweefvliegtuigen
Afdelings NieuwsVanaf nu kunnen de verzekeringscertificaten (motor)zweefvliegtuigen 2017 door prive personen / clubs / niet commerciele bedrijven aangevraagd worden.

Meer informatie en het digitale aanvraagformulier op: www.zweefportaal.nl/verzekering


Aangepaste KNVvL-contributie voor niet vliegende senioren
Afdelings NieuwsVanaf nu is er† een aangepaste KNVvL-contributie voor senioren die zelf niet meer vliegen maar nog wel actief zijn in de club, WA-verzekerd moeten zijn voor werkzaamheden (niet meer voor vliegen) en graag de Thermiek willen blijven lezen.†

Lees ook deze brief.

Vraag uw clubbestuur naar deze mogelijkheid !
Informatie CIV aangelegenheden
CIVTijdens de afgelopen ALV van de afdeling zweefvliegen is gebleken dat het vinden van informatie betreffende CIV aangelegenheden als lastig wordt ervaren. Hierbij een leidraad om dit wat duidelijker voor het voetlicht te brengen.

Op de hoofdpagina van Zweefportaal zijn aan de linkerkant, onder Navigatie, allerhande links te vinden, waaronder 'Commissies Zweefvliegen'. Als je daarop klikt, dan is de eerste link 'Commissie Instructie en Veiligheid'.

Daarop klikkend verschijnt de website van Commissie Instructie en Veiligheid met wederom aan de linkerkant de mogelijkheid om meer gespecialiseerd te selecteren waar je in geÔnteresseerd bent.

Een van de selectiemogelijkheden is 'Melden Ongeval/Voorval'. Daar staat uitgebreid wat te doen in geval van een Ongeval/Voorval/Onveilige Situatie.

Voor wat betreft de verplichtingen en aanbevelingen van overheidswege zijn de volgende links handig:
Op dit moment zijn we nog bezig te bezien wat voor mogelijkheden we hebben om vanuit een VMS systeem bij een club de VMS data naar de CIV database te krijgen.

Ed Westerhof
ABZ lid CIV portefeuille.
Het Nationaal Eindfeest - Zaterdag 5 November in "de Thermiekbel"Meer informatie + aanmelden: KLIK
Sluiting zweefvliegstrip Teuge
RegionieuwsVanaf dinsdag 20 september wordt de zweefvliegstrip op Teuge grondig verbeterd. Er wordt drainage aangelegd, het veld wordt geŽgaliseerd en vervolgens ingezaaid.

Tot ten minste begin juni 2017 zal het grasveld op Teuge dus niet gebruikt kunnen worden. De hele strip kan dus ook niet als buitenlandingsveld gebruikt worden omdat er dan onnodige schade aan het veld wordt aangebracht. Tevens is er geen mogelijkheid om van Teuge te starten, omdat het slepen vanaf de harde baan niet wordt toegestaan.


Door de Luchthaven Teuge zullen er NOTAMS worden uitgebracht over het werk wat er plaats gaat vinden en dat er niet geland mag worden op de gras strip.

In deze periode zal de zweefvliegclub Teuge een beperkt vliegbedrijf voortzetten op Terlet en zullen de meer ervaren vliegers hun (overland)geluk elders vinden.

Bedankt voor uw medewerking !!
Technici-Conferentie 2016, zaterdag 26 november
CTZAan: ARI, AMPI's, Zweefvliegtechnici (AML houders), Vlootbeheerders, AML-ers in opleiding.

Namens de commissie technische zaken en de CAMO van de afdeling zweefvliegen wil ik jullie uitnodigen voor de technici conferentie op 26 november a.s. (zie bijlagen). We stellen je deelname erg op prijs. Om de logistiek in goed te laten verlopen willen we je vragen je aan te melden door bijgevoegd aanmeldingsformulier te sturen aan Hugo Ording: hwording@gmail.com.

Omdat we niet alle e-mail adressen hebben van vlootbeheerders en AML-ers (in wording) wil ik je vragen de mail in je club door te sturen aan hen.

Als je vragen of suggesties hebt die van nut zijn voor ons allen laat het dan weten. We kunnen dan kijken of we een extra onderwerp kunnen inpassen.

We hopen een grote groep technici te mogen verwelkomen op 26 november. Graag tot dan.

Namens CTZ en CAMO

Egbert Veldhuizen
Voorzitter CTZ

P.S. Ik wil graag jullie aandacht vragen voor twee vacatures. Mogelijk ben je zelf geÔnteresseerd of ken je een geschikte kandidaat. Laat het ons weten!

Klik op "Lees meer"
Antwoordsleutel GPL Examen
CIVDe voorlopige antwoord sleutel van het GPL examen van 24 september is gepubliceerd op:

www.brevet.aero/zweefvliegen/antwoorden-examen

Taboe-dagen 2016 / 2017
De Taboe-dagen winterseizoen 2016 / 2017 zijn bekend. Locatie: Bij de ACvZ op Soesterberg.

- Zaterdag 29 oktober

- Zaterdag 26 november

- Zaterdag 28 januari

Aanmelden kan vanaf nu op www.taboe.zweefportaal.nl

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden