| 01-05-2016 | 23:14
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 1
leo simons Sr

· Totaal aantal leden: 2,019
· Nieuwste lid: 650688
Kunstvliegcursus Terlet
In de periodes van maandag 25 april t/m vrijdag 29 april en 9 t/m 13 mei a.s. heeft de Commissie Kunstzweefvliegen (CKZ) het voornemen een kunstvliegcursus te organiseren op Terlet. De cursus sluit aan op de eisen die zijn vastgesteld door EASA voor het behalen van de aerobatic rating. Deelname aan deze cursus kan voor één of twee weken zijn.

Week 1: 25 april t/m 29 april

Week 2: 9 mei t/m 13 mei

Voor de instructie word een ASK-21 gebruikt. Wanneer deelnemers solo vluchten willen uitvoeren is dit alleen mogelijk wanneer zij zelf een geschikt zweefvliegtuig meenemen. Ook wordt de mogelijkheid geboden om in deze periode, buiten de cursus, individuele solo trainingsstarts te maken en indien gewenst met begeleiding.

Opgave uiterlijk vóór 11 april a.s. via deze link.

Wedstrijdagenda zweefvliegen 2016 is vastgesteld.

Wedstrijdagenda #zweefvliegen 2016 is weer vastgesteld.

Posted by Zweefportaal on Thursday, February 4, 2016
Inschrijving voor de CAE Open Benelux Gliding Championships 2016 is geopend

Registration for the Open Benelux Gliding Championships 2016 at Terlet is now open! Please check...

Posted by CAE Open Benelux Gliding Championships on Sunday, January 31, 2016
Thermiek: ei gelegd!
Afdelings NieuwsOp de enquête over de Thermiek van dit najaar werd enthousiast gereageerd. Ruim 700 respondenten, en de algemene boodschap was: “Wij willen Thermiek.” Een aantal deelnemers aan de enquête reageerde op de oproep zich te melden als ze een bijdrage willen leveren; als redactielid of als leverancier van inhoudelijke bijdragen.

Woensdag 9 december legden de gegadigden voor een rol als redactielid een ei: er komt weer een -papieren- blad! Het blad zal ook digitaal beschikbaar zijn. We gaan in 2016 drie nummers uitbrengen.

Frans Guise, Arnold Kiezebrink, Gert van Os en Pieter Vrieling vormen de redactie. Arnold zal de rol van eindredacteur op zich nemen. Ondersteuning wordt geboden door Charles Kerstens en Lonneke Alsema.

Vanaf nu is het e-mailadres thermiek.zweefvliegen@KNVvL.nl weer actief. Hier kunnen artikelen en foto’s naar worden ingezonden. Ook kun je via dit adres aangeven welke interesse je hebt en wat voor soort artikelen je voor de Thermiek zou willen aanleveren. Te zijner tijd kunnen we je vragen eventueel zo’n artikel te schrijven.

bron: KNVvL
Heads up EASA (januari 2016)
CIVEen briefing over EASA voor de regenachtige zondag…..

Zoals de meesten onder u inmiddels wel weten, zullen wij als zweefvliegers vanaf april 2018, dat is het nieuwe plan, gaan vallen onder de EU regels door de EASA opgesteld.

Op 8 april 2015 is de EU regelgeving ook voor zweefvliegen in Nederland ingevoerd, maar er is echter besloten om gebruik te maken van de mogelijkheid om de verplichting om aan deze regelgeving te voldoen uit te stellen tot 2018. Dat EASA de mogelijkheid van uitstel van die verplichting biedt komt omdat men ook binnen EASA tot het inzicht is gekomen dat de regelgeving voor opleidingen in de recreatieve luchtvaart (gebaseerd op de commerciële luchtvaart) veel te zwaar was. Het betekent dat we uiterlijk tot april 2018 nog door kunnen gaan met het vertrouwde GPL. Samen met ILT is er een tijdspad opgesteld om de periode tot 2018 te komen tot een geleidelijke invoering.

Dit houdt dus in:
  1. Een stapsgewijze overgang naar EU-keuringen en –brevetten in Nederland.
  2. Aanpassing van onze opleiding en examens zodat ze “EASA-proof” worden.
  3. Vormgeven door EASA van nieuwe, passende regelgeving op het gebied van de organisatie en het doorvoeren van verbeteringen in de regelgeving voor brevetten.
Lees de rest van dit bericht op de website van de CIV.

Geen vergoeding 8.33 kHz radio
KNVvLIn de KNVvL nieuwsbrief van 30 november jl. is bericht dat, op basis van berichtgeving vanuit Europe Air Sports (EAS), een mogelijkheid zou komen tot een bijdrage in de kosten vanuit de Europese Commissie voor de verplichte vervanging van 25 kHz radio's door 8.33 kHz radio's.

De KNVvL heeft deze mogelijkheid uitvoerig bestudeerd en contact gehad met EAS en het, door andere EU landen ingehuurde, aanvraagbureau. Gedurende dit onderzoek is gebleken dat de kosten en de complexiteit van de aanvraag bij de Europese Commissie aanzienlijk zullen zijn.

Kosten die primair door de KNVvL gedragen en dan doorberekend moeten worden. Daarbij worden de aanvraagtermijnen, die gesteld worden door zowel nationale overheden als de Europese Commissie, zeer strikt gehandhaafd. De eerste termijn valt al op 18 januari a.s. Verder is naar voren gekomen dat het aantal reeds aangeschafte 8.33 kHz radio's bij de KNVvL onbekend is, waardoor het financiële risico voor KNVvL én aanvragers onbekend is. Ook is überhaupt niet zeker of de aanvraag door de Europese Commissie gehonoreerd zal worden.

Na zorgvuldige overweging van al deze factoren, belangen en onzekerheden, heeft de KNVvL noodgedwongen moeten besluiten dit proces niet in te gaan en geen aanvraag bij de Europese Commissie in te dienen.

bron: KNVvL
Wij wensen jullie fijne kerstdagen en een voorspoedig 2016Bereikbaarheid Afdelingsbureau Zweefvliegen
Het Afdelingsbureau Zweefvliegen op Papendal is vanaf donderdagmiddag 10 december 2015 (12.00 uur)  tot en met vrijdag 18 december 2015 zéér beperkt bereikbaar. Van maandag 21 december 2015 tot en met 3 januari 2016 is het Afdelingsbureau gesloten. De e-mail zal incidenteel beantwoord worden.

Voor dringende zaken kunt u contact opnemen met het Bondsbureau Woerden, telefoon 0348 - 43 70 60. In het keuzemenu kiest u voor nummer 1, u komt dan in contact met de Ledenservice. Het Bondsbureau is tijdens de laatste week van het jaar beperkt bezet.

Wij wensen u Prettige Feestdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar.
Eindresultaten WK Junioren @Australie - 1 tm 12 december 2015
Na 11 wedstrijddagen, waarbij met spectaculaire snelheden is gevlogen, staat Robin Smit met een tweede plaats op het podium van de standaardklasse! Robin gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Ronald Deerenberg is in de standaardklasse op plaatst 23 geëindigd. In de clubklasse staat Nick Hanenburg op plaats 7 en Annemiek Koers op plaats 20.

Epiloog van de teamcaptain: KLIK

Eindklassement standaardklasse: KLIK

Eindklassement clubklasse: KLIK

Blogs: Website, Facebook en JWGC Organisatie.


Podium standaardklasse JWGC2015

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden