| 29-05-2015 | 13:59
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 4

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,907
· Nieuwste lid: poppens
Presentatie en nota BALV Afdeling Zweefvliegen 3 maart 2015
Afdelings Nieuws
Lees: https://www.dropb...1Zasa?dl=0


De afgelopen extra ALV was niet voor niets een extra ALV. Het hoofd agendapunt had te maken met de toekomst van de KNVvL en ons als afdeling. Het is goed, om eens in de zoveel jaren een pas op de plaats te maken en te kijken waar we staan, waar doen we het voor en waar willen we heen. Een reorganisatie, KNVvL breed, is dan een mooi moment.


In memoriam Nemy de Vin
Op 9 februari 2015 is op 88-jarige leeftijd onverwachts overleden Nemy de Vin. Nemy, in zijn werkzame leven dierenarts, was tot voor een aantal jaren actief vlieger; vroeger zowel motor- als ook zweefvlieger.

De laatste 15 jaar richtte hij zich samen met kleinzoon Dirk Nieuwenhout op de verhuur van motor- zweefvliegtuigen met het vliegbedrijf Dèvinair te Hoogeveen. Ook was Nemy importeur Benelux namens fabrikant Stemme GmBH.

Nemy heeft veel voor de zweefvliegerij betekend. Als instructeur, sleepvlieger maar ook als frequent Aosta-ganger. In Aosta (Italië) heeft hij vele Nederlandse en Duitse zweefvliegers begeleid bij het behalen van hun gouden of diamanten hoogtewinst.

Later werd Aosta verruild voor Keiheuvel (België) , waar hij samen met zijn vrouw Tine kon genieten van de sfeer en gezelligheid tijdens een van de vele Benelux-wedstrijden.

Nemy behoorde tot de eerste zweefvliegers die over een prestatie-tweezitter (Janus PH-595) beschikte. Zijn grootste plezier was om ook andere zweefvliegers hiervan te laten meegenieten.

Nemy, bedankt dat je je voor de zweefvliegerij hebt ingezet. We zullen je enthousiasme, je inzet, je karakteristieke humor en vooral je vriendschap niet vergeten.

Ton de Bruine
CW&S: Nieuws uit de wereld van het wedstrijdvliegen
WedstrijdenHet seizoen nadert en na de eerste overlands volgt ook het wedstrijdseizoen. De wedstrijdkalender is goed gevuld met één- en tweedaagse wedstrijden.

Voor de beginnende wedstrijdvlieger is er de Nationale Junioren Wedstrijd in Venlo. Ook kun je deelnemen aan de SION trainingsweken in Malden en Terlet (www.sion.zweefportaal.nl). Vliegers met wat meer ervaring kunnen zich voor de Nationale Kampioenschappen kwalificeren bij de Open Militaire Kampioenschappen of de Zomerwedstrijden in Malden. Het NK wordt dit jaar gehouden als Open Benelux Gliding Championships in Saint Hubert in de Belgische Ardennen (http://obgc.cnvv.be). Door deelnemers uit Nederland, België en Luxemburg zullen boven het mooie landschap van de Ardennen en de Eifel spannende races gevlogen worden. De inschrijving sluit op 17 april dus meld je snel aan als je gekwalificeerd bent en graag mee wilt doen.

Klik op "Lees meer"
Kunstvliegcursus Terlet: maandag 27 april t/m vrijdag 8 mei a.s.
NieuwsIn de periode maandag 27 april t/m vrijdag 8 mei a.s. heeft de Commissie Kunstzweefvliegen (CKZ) het voornemen een kunstvliegcursus te organiseren op Terlet.

Deelname aan deze cursus kan voor één of twee weken zijn.

Week 1: 27 april t/m 1 mei

Week 2: 4 mei t/m 8 mei

Voor de instructie word een ASK-21 gebruikt. Wanneer deelnemers solo vluchten willen uitvoeren is dit alleen mogelijk wanneer zij zelf een geschikt zweefvliegtuig meenemen.

Ook wordt de mogelijkheid gegeven om in deze periode maar buiten de cursus individuele solo trainingsstarts te maken met, indien gewenst, begeleiding.

Opgave vóór 1 april via DEZE link.
Loek Boermans en Ritz de Luy onderscheiden door FAI Gliding Commission (IGC)
NieuwsVandaag zijn tijdens de jaarvergadering van de FAI Gliding Commission (IGC) in Lausanne twee Nederlanders onderscheiden.

Aan Loek Boermans is de "Lilienthal Gliding Medal" uitgereikt en aan Ritz de Luy de "Pelagia Majewska Gliding Medal". We feliciteren beiden met deze zeer verdiende FAI Gliding Awards.


The Lilienthal Gliding Medal - To reward a particularly remarkable performance in gliding, or eminent services to the sport of gliding over a long period of time, the FAI created this medal in 1938. It may be awarded annually to a glider pilot who has : - established an international record during the past year ; or made a pioneer flight (defined as a flight which has opened new possibilities for gliding and/or gliding techniques) ; or rendered eminent service to the sport of gliding over a significant period of time, and is still an active glider pilot.

The Pelagia Majewska Gliding Medal - This Medal was created by the FAI in 1989, following a proposal by the Aero Club of Poland, in memory of Madame Pelagia MAJEWSKA, eminent Polish glider pilot awarded the Lilienthal Medal for 190, and holder of 17 world gliding records, who lost her life in an air accident in 1988. The Medal is offered to the FAI by the Aero Club of Poland. It may be awarded annually, on recommendation by the FAI Gliding Commission, to a female glider pilot to reward : a particularly remarkable performance in gliding during the past year, or eminent services to gliding over a long period of time.


Klik op "Lees meer" voor teksten nominaties.
3 maart 2015: Extra Algemen Ledenvergadering Afdeling Zweefvliegen
Afdelings NieuwsIn de Algemene Ledenvergadering Afdeling Zweefvliegen van 30 september 2014 riep de Afdelingsvoorzitter Jan Forster de aanwezigen op, bij voorkeur de clubbestuurders die de zweefvliegers vertegenwoordigen, om in januari/februari 2015 deel te nemen aan de discussie over de toekomst van de Afdeling Zweefvliegen in een Extra Algemene Ledenvergadering.

Deze vergadering zal plaatsvinden op dinsdag 3 maart a.s. om 20:00 uur in het van der Valk Hotel, Amsterdamseweg 505 6816 VK Arnhem.

De uitnodiging met agenda zijn inmiddels naar de clubsecretariaten en commissies verzonden.
Project toekomstvaste accommodatie
KNVvLUpdate 5 maart 2015: Eind december is de KNVvL/ AOPA inventarisatie naar de externe coördinator verzonden. Volgens planning zou vervolgens een luchtruimtoetsing plaatsvinden aan de hand van alle voorstellen en wensen. Op 23 maart zou vervolgens het eindrapport van het project Toekomstvaste Accommodatie GA aangeboden worden aan staatssecretaris Mansveld. Er is echter gebleken dat meer tijd nodig is voor de afronding van het project.

In overleg met de betrokken partijen is vervolgens besloten dat de overhandiging aan de staatssecretaris wordt opgeschoven naar een nog te bepalen datum.Het Rijk heeft ons gevraagd met een visie te komen over de toekomst van de recreatieve luchtvaart, omdat in toenemende mate vliegclubs en luchtvaartterreinen onder druk staan door luchtruimwijzigingen en gebiedsontwikkeling.

Wij hebben vervolgens geïnventariseerd bij vliegclubs en onze afdelingen wat de ruimtebehoefte is, welke ontwikkelingsmogelijkheden er zijn en wat zowel luchtzijdig als landzijdig nodig is om die mogelijkheden te realiseren. De inventarisatie ‘Toekomstvaste accommodatie sportluchtvaart’ is inmiddels aangeboden aan een onafhankelijk externe coördinator.

Aan de hand van onze input, maar ook die van andere branches binnen de General Aviation stelt de externe coördinator een adviesrapport op dat 23 maart wordt aangeboden aan staatssecretaris Mansveld. In een volgende fase zal gewerkt worden aan de realisatie van de zaken uit het adviesrapport.bron: KNVvL
Bestuurders gezocht
Afdelings NieuwsZweefvliegend Nederland, de toekomst van het zweefvliegen in Nederland staat onder druk vooral door nieuwe regelgeving. Het Afdelingsbestuur Zweefvliegen (ABZ) wordt overladen met hoogstnoodzakelijk werkzaamheden die op dit moment niet voldoende behartigd kunnen worden. En dit staat buiten de ondersteuning die we van ons secretariaat en van Woerden krijgen. Lossen we die zaken niet op dan is dit een rechtstreekse bedreiging voor het zweefvliegen.

Er zijn in het land veel leden die in besturen zitting hebben, technicus of instructeur zijn en er zitten veel mensen in commissies, zonder wie we al lang aan de grond stonden. Maar deze groep is slechts het topje van de 3500 zweefvliegende leden. Het ABZ bestaat op dit moment uit 6 leden, we kunnen naar 9 en dat is broodnodig.

Klik op "Lees meer".
iFly! 2015 (Jeugd Sponsor Regeling) - inschrijving gesloten op 15 januari 2015
Afdelings Nieuws
In 2015 wil de KNVvL Afdeling Zweefvliegen 80 jongeren van 14 t/m 21 jaar (peildatum 1 maart 2015) de kans geven om een heel jaar te zweefvliegen voor ongeveer de helft van de normale prijs. Deze regeling is bestemd voor jongeren die een HAVO- of VWO-opleiding volgen met ten minste Nederlands, Engels, Wiskunde en Natuurkunde in het vakkenpakket en die voldoen aan de medische voorwaarden voor de burgerluchtvaart. De iFly! regeling wordt door EPST (www.epst.nl) en de KNVvL Afdeling Zweefvliegen financieel ondersteund met de verwachting dat uit de kandidaten enthousiaste zweefvliegers en toekomstige burgerluchtvaartpiloten voortkomen.

Voor 2015 zijn enkele wijzigingen afgesproken:
  • Inschrijving staat open voor de leeftijd 14 t/m 21 jaar (ipv t/m 19 jaar).
  • Leerlingen die eerder aan een korte cursus zweefvliegen hebben deelgenomen kunnen zich ook inschrijven.

Meer informatie + aanmelden op: www.ifly.zweefportaal.nl
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's Soaring Clubhouse
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden