| 18-12-2014 | 14:22
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 5

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,855
· Nieuwste lid: shepherd2x
EASA Nieuwsbericht
Op 8 en 9 oktober heeft de EASA Committee besloten de Europese Commissie (onder andere) voor te gaan stellen om:

1. De lidstaten de mogelijkheid te geven de EASA FCL-regelgeving (zeg maar: de vliegbewijzen en wat daar bij hoort) voor zweefvliegen uit te stellen tot uiterlijk 8 april 2018.

2. De vereisten aan trainingsorganisaties (ATO) voor zweefvliegclubs uit te stellen tot 2018, zodat er gelegenheid is om een aanvullende oplossing te ontwikkelen die het mogelijk maakt de opleiding voor zweefvliegen te verzorgen buiten een ATO.

Uit overleg met IL&T zal nog moeten blijken wat dit voor Nederland gaat betekenen. Tevens zijn we in overleg of het gegeven deze situatie nuttig is de geplande informatiebijeenkomst van IL&T inzake ATO’s op aanstaande zaterdag 18 oktober door te laten gaan.

Wordt vervolgd!
Vooraankondiging NK2015 Zweefvliegen: 14 tm 25 mei @Saint Hubert (Belgie)
WedstrijdenDe NK zweefvliegen 2015 zal samen met het Belgisch kampioenschap worden gehouden als BeNeLux kampioenschap. Het evenement zal plaats vinden van 14 tot en met 25 mei 2015 op vliegveld Saint Hubert in de Ardennen. Vanaf Saint Hubert kunnen opdrachten gevlogen worden boven de Ardennen, Eifel en het noorden van Frankrijk. Nadere informatie volgt.

CW&S


Eindklassementen en statistiek OnLine Contest (OLC) Nederland 2014
OLCOp 22 september is de scoring periode van de OnLine Contest 2014 afgesloten.

Mark Leeuwenburgh (foto) is kampioen geworden in het NL-OLC overall klassement. Gevolgd door Nico Koster (2) en Alfred Paul Alfers (3).

In het Wereldwijde OLC klassement komen we Bart Renckens (1) als eerste Nederlander tegen, gevolgd door Henk de Waard (2) en Max Leenders (3)

De GeZC is koploper in de Nederlandse clubstatistiek met op de tweede plaats de ACvZ en op derde plaats de ACS.

In de Wereldwijde clubstatistiek staan de GeZC (2) en de ACvZ (3) wederom in de top-drie.

De OLC2014 eindklassementen (overall NL, oldtimers, club, standaard, 15-m, 18-m, open, 2-zitter, junior, senior, vliegclubs, vliegvelden en wereldwijd NL) zijn HIER te vinden.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd !!!.30 september 2014: ALV afdeling Zweefvliegen (vooraankondiging)
Afdelings NieuwsDe Algemene Ledenvergadering van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen gaat plaatsvinden op dinsdag 30 september 2014 om 19.30 uur in het Van Der Valk Hotel Arnhem, Amsterdamseweg 505, 6816 VK  Arnhem. (gewijzigde locatie)
Een nieuwe Thermiek! (2014 / 2)
Uit de inhoud: Zweefvliegers zijn volgens Afdelingsvoorzitter Jan Forster aardige vogels, maar niet dom. Hans Wildschut deed op Terlet een cursus met het basisprogramma kunstzweefvliegen. Met Klaus Ohlmann kan je in Frankrijk bergvliegen, maar Klaus zelf vloog eerder dit jaar over de 8.848m hoge Mount Everest. Chris de Jong rekent je haarfijn voor hoe je zelf kunt bijdragen aan een groter aantal lierstarts per dag. Een paar verhalen over startmethoden, verteld door Hans Hekking, die in 1939 – je leest het goed, 1939 - met zweefvliegen begon. Voor de veiligheid moet een cockpit grotere mensen kunnen accommoderen en zijn voorzien van een kreukelzone onder de zitplaats, een energieabsorberend kussen en een rugschild, aldus Eric Boer. En verder: De Stichting Historisch Zweefvliegarchief is de stille hoeder van ons erfgoed. Alle wedstrijduitslagen van het seizoen en de belevenissen van de drie Nederlandse zweefvliegkampioenen 2014 – uitgebreide versie alleen in de digitale Thermiek op issuu.com! Kort nieuws, o.a. over Handflight.NL, een initiatief voor gehandicapten om te gaan zweefvliegen, met als ambassadeur Robin Ammerlaan. Tot besluit de vaste rubriek “Breukstukje”.

Kijk op:
issuu.com/thermiek/docs/thermiek_2014-2

Winnaars Nationale Junioren Wedstrijd 2014
Wedstrijden
Weblinks: eindklassementwebsite - facebook
1) Thijs Bastiaanse
2) Martijn Laboyrie
3) Daan Steinhaus

ATO ontwikkelingen
CIVZoals jullie inmiddels weten zullen wij op op 8 april 2015 de clubs ATO moeten laten zijn. Op 3 juli heeft de Afdeling/CIV daartoe een voorlichtingsavond georganiseerd. Op deze goed bezochte avond is uitgelegd wat de opties zijn hoe clubs ATO zouden kunnen worden. Drie opties werden behandeld.

Lees verder op de website van de CIV.
WK Zweefvliegen flaps: 27 juli tm 9 augustus 2014 @Leszno (Polen)


Van 27 juli tm 9 augustus worden in Leszno (Polen) de Wereld Kampioenschappen Zweefvliegen gehouden. Nederland is vertegenwoordigd in de 15 meter klasse door Francois Jeremiasse & Steven Raimond, in de 18 meter klasse door Jeroen Verkuijl & Jelmer Wassenaar en in de open klasse door Ronald Termaat. Teamcaptain is Frouwke Kuijpers.

Website: www.wkzweefvliegen.nl/main2/

Facebook: www.facebook.com/WKZweefvliegen


Ronald
Termaat
Jeroen
Verkuijl
Jelmer
Wassenaar
Steven
Raimond
Francois
Jeremiasse

Einduitslagen Zomerwedstrijden 2014
Winnaars clubklasse (3 dagen) Winnaars open klasse (2 dagen)
Images: Winnaars clubklasse.JPG Images: Winnaars open klasse.JPG
1. Steven Huiskes (AU)
2. Sander Luimes (AG)
3. Nick Hanenburg (KC)
1. Harry Huiskes (XH)
2. Jan-Willem van Doorn en
Ronald Stellaard (E11)

3. Tim Hielkema (ZG)

wedstrijdblog: www.zomerwedstrijden.zweefportaal.nl

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Google +1
            
Foto's Soaring Clubhouse
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden