| 28-02-2017 | 11:18
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,093
· Nieuwste lid: lucasvanbever
Eindhovense en Venlose zweefvliegclub besluiten tot fusie
Regionieuws
De leden van zowel de Eindhovense zweefvliegclub (EACzc) als de Venlose zweefvliegclub (VZC) hebben deze maand in hun bijzondere ledenvergaderingen met ruime meerderheid van stemmen groen licht gegeven voor een juridische fusie van beide clubs op vrijdag 30 december 2016.

Concreet betekent dit, dat de Eindhovense zweefvliegclub na 84 jaar ophoudt te bestaan. De leden, vliegtuigen, materialen en kapitaal worden ondergebracht bij de Venlose zweefvliegclub, die net zo oud is. Op genoemde datum worden vernieuwde statuten van kracht worden en zal de naam VZC uitgebreid worden met de letter E van Eindhoven. De nieuwe club heet dan voluit: Venlo Eindhoven ZweefvliegClub, afgekort VEZC.

Klik op "Lees meer"


Fijne feestdagen !!

EASA GA equipment survey Ė transponder, GPS & collision avoidance/warning system
CLREASA heeft een enquete uitgezet over gebruik van transponders, GPS-en & collision avoidance/warning systemen aan boord bij VFR vliegverkeer. De KNVvL beveelt het invullen van deze enquete van harte aan.

Meer informatie en downloaden van een Excel bestand voor invullen van de enquete staat HIER.

Verzocht wordt om het ingevulde Excel bestand te mailen naar: impact.assessment(at)easa.europa.eu met een CC naar: leonard.boer(at)minienm.nl


Eindklassementen en statistiek OnLine Contest (OLC) Nederland 2016
OLCOp 19 september is de scoring periode van de OnLine Contest 2016 afgesloten.
In de statistiek is duidelijk terug te zien dat het jaar 2016 niet het mooiste weer voor ons in petto had. :-(

Mark Leeuwenburgh (foto) is in het NL-OLC 2016 klassement kampioen geworden, gevolgd door Robin Smit (2) en Gert Buitink (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is in de NL club-ranking koploper met op de tweede plaats de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen en op plaats drie de Nijmeegse Aeroclub.

In het wereldwijde klassement komen we Cees Stellaard als eerste Nederlander tegen, gevolgd door Max Dolfin (2) en Max Leenders (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is in de wereldwijde club-ranking tweede geworden en de de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen staat op plaats 7. Twee Nederlandse clubs wederom in de top-10 van de mondiale OLC!!

De OLC2016 eindklassementen (overall NL, oldtimers, club, standaard, 15-m, 18-m, open, 2-zitter, junior, senior, vliegclubs, vliegvelden en wereldwijd NL) zijn HIER te vinden.

We bedanken iedereen voor een mooi OLC overlandseizoen en feliciteren de winnaars!

Jeugd sponsor regeling iFly! 2017 - aanmelden tot 15 januari 2017
Afdelings NieuwsOok in 2017 sponsort European Pilot Selection & Training (EPST) samen met de KNVvL Afdeling Zweefvliegen wederom de iFly! jeugd sponsor regeling.

Het ABZ werkt aan een document over Ledenwerving en -behoud. De iFly!-regeling heeft zijn oorsprong in ledenwerving. Ledenbehoud omvat ook duurzame ledenwerving. Dit onderwerp wordt dan ook van toepassing op de toekomstige iFly!-regeling. De bestaande iFly!-regeling zal daardoor gewijzigd worden: meer gericht op werving buiten de eigen kring en ambitieuzer in de te behalen resultaten. De iFly! 2017 regeling is een overgangsregeling naar de uiteindelijke toekomstige regeling.

Tot 15 januari 2017 kunnen kandidaten zich aanmelden via het inschrijfformulier op: www.ifly.zweefportaal.nl .


Verzekerings Certificaten 2017 (motor) zweefvliegtuigen
Afdelings NieuwsVanaf nu kunnen de verzekeringscertificaten (motor)zweefvliegtuigen 2017 door prive personen / clubs / niet commerciele bedrijven aangevraagd worden.

Meer informatie en het digitale aanvraagformulier op: www.zweefportaal.nl/verzekering


Aangepaste KNVvL-contributie voor niet vliegende senioren
Afdelings NieuwsVanaf nu is er† een aangepaste KNVvL-contributie voor senioren die zelf niet meer vliegen maar nog wel actief zijn in de club, WA-verzekerd moeten zijn voor werkzaamheden (niet meer voor vliegen) en graag de Thermiek willen blijven lezen.†

Lees ook deze brief.

Vraag uw clubbestuur naar deze mogelijkheid !
Informatie CIV aangelegenheden
CIVTijdens de afgelopen ALV van de afdeling zweefvliegen is gebleken dat het vinden van informatie betreffende CIV aangelegenheden als lastig wordt ervaren. Hierbij een leidraad om dit wat duidelijker voor het voetlicht te brengen.

Op de hoofdpagina van Zweefportaal zijn aan de linkerkant, onder Navigatie, allerhande links te vinden, waaronder 'Commissies Zweefvliegen'. Als je daarop klikt, dan is de eerste link 'Commissie Instructie en Veiligheid'.

Daarop klikkend verschijnt de website van Commissie Instructie en Veiligheid met wederom aan de linkerkant de mogelijkheid om meer gespecialiseerd te selecteren waar je in geÔnteresseerd bent.

Een van de selectiemogelijkheden is 'Melden Ongeval/Voorval'. Daar staat uitgebreid wat te doen in geval van een Ongeval/Voorval/Onveilige Situatie.

Voor wat betreft de verplichtingen en aanbevelingen van overheidswege zijn de volgende links handig:
Op dit moment zijn we nog bezig te bezien wat voor mogelijkheden we hebben om vanuit een VMS systeem bij een club de VMS data naar de CIV database te krijgen.

Ed Westerhof
ABZ lid CIV portefeuille.
Het Nationaal Eindfeest - Zaterdag 5 November in "de Thermiekbel"Meer informatie + aanmelden: KLIK
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden