| 23-07-2014 | 19:54
Navigatie
Evenementen
<< juli 2014 >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
02-08: - 09-08: Nationale Junioren Wedstrijd
04-08: - 08-08: SION vliegweek
16-08: Deelen (SeaBreaze)
Gebruikers Online
· Gasten online: 5

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,820
· Nieuwste lid: Joris Deckers
Geluidsoverlast turbo's boven Malden e.o.
RegionieuwsBeste zweefvliegers van Nederland,

Wij zijn de afgelopen maanden met onze buren/omwonenden in discussie geraakt over vermeende geluidsoverlast door onze TMG (sleepkist), zelfstarters en turbo's.

Sinds jaar en dag hebben wij onszelf beperkingen opgelegd om onze geluidsproductie zoveel mogelijk te beperken en te kanaliseren.

Die beperking bestaat uit:
•    alleen turbo-/motorgebruik ten noordoosten van ons veld
•    alleen in rechte lijn uitvliegen: dus niet cirkelen in de bel

Met name het cirkelen leidt serieus tot overlast. Vergelijk de lawaaiige brommer die voorbij komt: je hoort hem komen en je weet dat ie kort daarna weer verdwijnt: daardoor wordt de negatieve geluidservaring niet opgebouwd. Maar als diezelfde brommer bij jou voor de deur rondjes gaat draaien . . . . .

Zie bijgaand kaartje voor een beeld van de situatie. Het gearceerde deel beslaat de bebouwing van de dorpen Malden en Molenhoek. In de beboste uitvliegsectoren liggen overigens een sanatorium en een zorghotel.

Wij vragen begrip voor onze buren en begrip voor onze lokale belangen. Als je dan een keer na een overlandvlucht boven ons veld dat laatste belletje zoekt dat er niet meer is en je durft op lage hoogte met je turbo niet in rechte lijn van ons weg te vliegen, kom dan landen: we lieren je gratis naar 400 meter waarna je veilig naar huis kunt brommen.

Dank voor de sportieve medewerking.
Nijmeegse Aeroclub
Ferdi Kuijpers, vz

Nationale Kampioenschappen Zweefvliegen: 22 tot en met 30 mei 2014 - Terlet

De CAE / NLS Nederlandse Kampioenschappen Zweefvliegen 2014 vinden plaats op het zweefvliegveld Terlet bij Arnhem. De wedstrijdperiode is van 22 tot en met 30 mei.

Twaalf vliegers in de club-klasse, acht vliegers in de combi-klasse en negen vliegers in de open-klasse gaan strijden om de titel Nationaal Kampioen.

Op/via de NK website worden o.a. opdrachten / uitslagen, foto's en blogberichten  geplaatst: www.nkzweefvliegen.nl
Beslispunt ATO op ALV Afdeling Zweefvliegen 20 mei 2014
CIVHet is tijd om een beslissing te gaan nemen omtrent de ATO.  Op 8 april 2015 zullen alle zweefvliegclubs clubs een ATO moeten zijn. Onze CIV is hard aan het werk om de benodigde documenten aan te maken die club straks kunnen aanwenden om snel een goedkoop de erkenning ATO te krijgen van de autoriteit, de ILenT.

Lees verder op de website van de Commissie Instructie en Veiligheid. (CIV)
20 mei 2014: Algemene Ledenvergadering Afdeling Zweefvliegen KNVvL
Afdelings NieuwsDe agenda en vergaderstukken voor deze vergadering worden verzonden naar de club- en commissie secretariaten. Aanvang 19:30 u in de Thermiekbel te Terlet.

Let op: Dit is een gewijzigde datum!! (eerder aangekondigde vergadering 29 april is verzet naar dinsdag 20 mei)

Thermiek 2014-1
Afdelings NieuwsEen nieuwe Thermiek. En een bijzondere Thermiek, want het blad bestaat nu 50 jaar!

Uit de inhoud: Veel over nieuwe Europese regelgeving waarmee we spoedig allemaal te maken krijgen, individuele zweefvliegers, clubs, instructeurs en examinatoren. Lezen als je niet voor verrassingen wilt komen te staan! Verder doordeweeks vliegen op Terlet, ophalen uit Frankrijk anno 1958, D(yneema) Day voor liertechnici, de rubriek Breukstukje, European Gliding Union, varionavigatiesysteem LX Zeus, test van 8.33 kHz radio’s en natuurlijk over Thermiek zelf: hoe het blad in 1964 tot stand kwam.

Gedrukt wordt Thermiek vrijdag 11 april bezorgd. Digitaal vind je hem nu al hier: issuu.com/thermiek/docs/thermiek_2014-1

PPL(A)-TMG verlengen door RFE(A) TMG
CIVSinds 1 november 2013 was het niet meer mogelijk om PPL(A)-TMG brevetten te verlengen op basis van de afspraken die in 2002 met de overheid waren gemaakt. Na overleg tussen KNVvL en ILenT is besloten om de betreffende regeling alsnog te verlengen tot 8 april 2015. Dit houdt in dat een profcheck voor de verlenging van een PPL(A)-TMG tot die datum door een RFE-TMG kan worden uitgevoerd en dat, in het geval van een trainingsvlucht voor verlenging, een RFI(A)-TMG op kan treden als instructeur. In dat laatste geval wordt het brevetdocument door een RFE(A)-TMG afgetekend.

In tegenstelling tot eerder bericht zal de verlenging plaatsvinden voor de reguliere termijn van 2 jaar.

Deze afspraak geldt uitsluitend voor het verlengen van PPL-TMG (en dus niet voor het verlengen van de PPL-SEP) en eindigt op 8 april 2015.

bron: www.civ.zweefportaal.nl
Luchtruim beperkingen - Nuclear Security Summit 2014
CLROp 24 en 25 maart 2014 vindt in het World Forum in Den Haag de Nuclear Security Summit (NSS) 2014 plaats, een wereldconferentie over veiligheid in relatie tot nucleair materiaal. De NSS is voor Nederland een ongekend groot evenement.

In verband met deze NSS zijn er in de periode van 16 tm 28 maart diverse luchtruimbeperkingen. Heb je in deze periode vliegplannen lees dan vooral eerst de actuele notam's en de AIP!!
- AIP Supplement - 01/2014 over de NSS
- NSS in de Staatscourant


Voordelige VFR ICAO kaartactie bij de KNVvL

De nieuwe VFR ICAO Aeronatical Chart, 1:500.000 editie 2014, is weer voordelig bij de KNVvL te bestellen.

Ga naar de webshop van de KNVvL en bestel de kaart voor slechts € 12,50 inclusief verzendkosten!

Bij afname van 20 of meer kaarten (in 1 verzending) ontvang je 15% korting!

Kunstvliegcursus Terlet maandag 14 april t/m vrijdag 25 april 2014
In de periode maandag 14 april t/m vrijdag 25 april a.s. heeft de Commissie Kunstzweefvliegen (CKZ) het voornemen een kunstvliegcursus te organiseren op Terlet.

De cursus is vooral bedoeld voor instructeurs die al ervaring hebben in het kunstvliegen, dit om alvast in te spelen op de binnenkort in te voeren EASA aerobatic rating.

Deelname aan deze cursus kan voor één of twee weken zijn.

Week 1: 14 april t/m 18 april
Week 2: 21 april t/m 25 april

Voor de instructie word een ASK-21 gebruikt. Wanneer deelnemers solo vluchten willen uitvoeren is dit alleen mogelijk wanneer zij zelf een geschikt zweefvliegtuig meenemen.

Opgave vóór 24 maart via deze link.


Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Google +1
            
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden