| 20-09-2014 | 13:55
Navigatie
Evenementen
<< sept 2014 >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
30-09: ALV Afdeling Zweefvliegen
Gebruikers Online
· Gasten online: 4

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,834
· Nieuwste lid: jdgh72
WK Zweefvliegen Rayskala - 22 juni tm 5 juli te Rayskala (Finland)


Van 22 juni tm 5 juli 2014 worden in Finland op vliegveld Rayskala de wereldkampioenschappen zweefvliegen gehouden in de club-, standaard- en 20m tweezitterklasse. Voor Nederland komen in de clubklasse uit Stefan Telkamp en Sjaak Selen en in de standaardklasse Alfred Alfers en Bas Seijffert. Teamcaptain is Ben Hiemstra. Om te trainen zijn de eerste teamleden inmiddels al in Finland gearriveerd.

Volg de verrichtingen van onze WK vliegers op:


- facebook pagina: www.facebook.com/WKZweefvliegen .

Alfred Alfers Bas Seijffert Stefan Telkamp Sjaak Selen

Open Militaire Kampioenschappen Zweefvliegen - 2 t/m 6 juni 2014


Vandaag 2 juni 2014 zijn de Open Militaire Kampioenschappen Zweefvliegen op Malden begonnen. Op deze eerste wedstrijddag werden race opdrachten uitgeschreven: 310 km voor de clubklasse, 331 km voor de combiklasse en 379 km voor de openklasse. De wedstrijd is te volgen op: www.omk.zweefportaal.nl

Update 4 juni: We hebben inmiddels twee prima wedstrijddagen gehad. De uitslagen staan HIER. Alle deelnemers zijn tijdens de vlucht voorzien van een KNVvL tracker en zijn te volgen op de website van www.live.glidertracking.com. Vandaag is de wedstrijddag gecancelled.

Update 5 juni: Vliegdag gecancelled.

Update 6 juni
: Na >300km opdrachten op de laatste wedstrijddag zijn de winnaars bekend, zie Soaringspot.


Winnaars Nationale Kampioenschappen Zweefvliegen 2014
Eindklassementen: clubklasse - openklasse - combiklasse

.


website: www.nkzweefvliegen.nl
Grootste CAMO van Nederland
CTZDe afdeling Zweefvliegen van de KNVvL is sinds 2009 in bezit van een EASA CAMO erkenning. Met deze erkenning kan de afdeling Zweefvliegen Airworthiness Review Certificaten (luchtwaardigheidscertificaten) uitgeven en onderhoudsprogramma’s goedkeuren. Verder mag de CAMO BvL-V inspecties uitvoeren op Annex II vliegtuigen.

Grootste CAMO van Nederland
De CAMO beheert ongeveer 20 procent van de in Nederland geregistreerde vliegtuigen. In 2013 heeft de CAMO 461 Airworthiness Review Certificaten uitgegeven en 209 onderhoudsprogramma’s goedgekeurd. Hiermee is de CAMO van de afdeling Zweefvliegen van KNVvL de grootste CAMO van Nederland.

Vrijwillige basis
De CAMO heeft 70 inspecteurs die, op vrijwillige basis, de CAMO werkzaamheden uitvoeren binnen de zweefvliegclubs. Deze vrijwilligers hebben een lange staat van dienst op het gebied van het onderhouden van zweefvliegtuigen. De inspecteurs zijn allemaal geaccepteerd door ILT en bevoegd de CAMO werkzaamheden uit te voeren.

Gratis voor leden
Voor de leden van de afdeling Zweefvliegen en de aangesloten zweefvliegclubs zijn geen kosten verbonden aan het goedkeuren van de onderhoudsprogramma’s en het uitvoeren van de Airworthiness Review inspecties door de CAMO.

Meer informatie over de KNVvL AZ CAMO: KLIK

bron: KNvVL
Geluidsoverlast turbo's boven Malden e.o.
RegionieuwsBeste zweefvliegers van Nederland,

Wij zijn de afgelopen maanden met onze buren/omwonenden in discussie geraakt over vermeende geluidsoverlast door onze TMG (sleepkist), zelfstarters en turbo's.

Sinds jaar en dag hebben wij onszelf beperkingen opgelegd om onze geluidsproductie zoveel mogelijk te beperken en te kanaliseren.

Die beperking bestaat uit:
•    alleen turbo-/motorgebruik ten noordoosten van ons veld
•    alleen in rechte lijn uitvliegen: dus niet cirkelen in de bel

Met name het cirkelen leidt serieus tot overlast. Vergelijk de lawaaiige brommer die voorbij komt: je hoort hem komen en je weet dat ie kort daarna weer verdwijnt: daardoor wordt de negatieve geluidservaring niet opgebouwd. Maar als diezelfde brommer bij jou voor de deur rondjes gaat draaien . . . . .

Zie bijgaand kaartje voor een beeld van de situatie. Het gearceerde deel beslaat de bebouwing van de dorpen Malden en Molenhoek. In de beboste uitvliegsectoren liggen overigens een sanatorium en een zorghotel.

Wij vragen begrip voor onze buren en begrip voor onze lokale belangen. Als je dan een keer na een overlandvlucht boven ons veld dat laatste belletje zoekt dat er niet meer is en je durft op lage hoogte met je turbo niet in rechte lijn van ons weg te vliegen, kom dan landen: we lieren je gratis naar 400 meter waarna je veilig naar huis kunt brommen.

Dank voor de sportieve medewerking.
Nijmeegse Aeroclub
Ferdi Kuijpers, vz

Nationale Kampioenschappen Zweefvliegen: 22 tot en met 30 mei 2014 - Terlet

De CAE / NLS Nederlandse Kampioenschappen Zweefvliegen 2014 vinden plaats op het zweefvliegveld Terlet bij Arnhem. De wedstrijdperiode is van 22 tot en met 30 mei.

Twaalf vliegers in de club-klasse, acht vliegers in de combi-klasse en negen vliegers in de open-klasse gaan strijden om de titel Nationaal Kampioen.

Op/via de NK website worden o.a. opdrachten / uitslagen, foto's en blogberichten  geplaatst: www.nkzweefvliegen.nl
Beslispunt ATO op ALV Afdeling Zweefvliegen 20 mei 2014
CIVHet is tijd om een beslissing te gaan nemen omtrent de ATO.  Op 8 april 2015 zullen alle zweefvliegclubs clubs een ATO moeten zijn. Onze CIV is hard aan het werk om de benodigde documenten aan te maken die club straks kunnen aanwenden om snel een goedkoop de erkenning ATO te krijgen van de autoriteit, de ILenT.

Lees verder op de website van de Commissie Instructie en Veiligheid. (CIV)
20 mei 2014: Algemene Ledenvergadering Afdeling Zweefvliegen KNVvL
Afdelings NieuwsDe agenda en vergaderstukken voor deze vergadering worden verzonden naar de club- en commissie secretariaten. Aanvang 19:30 u in de Thermiekbel te Terlet.

Let op: Dit is een gewijzigde datum!! (eerder aangekondigde vergadering 29 april is verzet naar dinsdag 20 mei)

Thermiek 2014-1
Afdelings NieuwsEen nieuwe Thermiek. En een bijzondere Thermiek, want het blad bestaat nu 50 jaar!

Uit de inhoud: Veel over nieuwe Europese regelgeving waarmee we spoedig allemaal te maken krijgen, individuele zweefvliegers, clubs, instructeurs en examinatoren. Lezen als je niet voor verrassingen wilt komen te staan! Verder doordeweeks vliegen op Terlet, ophalen uit Frankrijk anno 1958, D(yneema) Day voor liertechnici, de rubriek Breukstukje, European Gliding Union, varionavigatiesysteem LX Zeus, test van 8.33 kHz radio’s en natuurlijk over Thermiek zelf: hoe het blad in 1964 tot stand kwam.

Gedrukt wordt Thermiek vrijdag 11 april bezorgd. Digitaal vind je hem nu al hier: issuu.com/thermiek/docs/thermiek_2014-1

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Google +1
            
Instagram foto's
met tag #zweefvliegen
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden