| 26-04-2015 | 08:16
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 4

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,893
· Nieuwste lid: Stefanknoop
3 maart 2015: Extra Algemen Ledenvergadering Afdeling Zweefvliegen
Afdelings NieuwsIn de Algemene Ledenvergadering Afdeling Zweefvliegen van 30 september 2014 riep de Afdelingsvoorzitter Jan Forster de aanwezigen op, bij voorkeur de clubbestuurders die de zweefvliegers vertegenwoordigen, om in januari/februari 2015 deel te nemen aan de discussie over de toekomst van de Afdeling Zweefvliegen in een Extra Algemene Ledenvergadering.

Deze vergadering zal plaatsvinden op dinsdag 3 maart a.s. om 20:00 uur in het van der Valk Hotel, Amsterdamseweg 505 6816 VK Arnhem.

De uitnodiging met agenda zijn inmiddels naar de clubsecretariaten en commissies verzonden.
Project toekomstvaste accommodatie
KNVvLUpdate 5 maart 2015: Eind december is de KNVvL/ AOPA inventarisatie naar de externe coördinator verzonden. Volgens planning zou vervolgens een luchtruimtoetsing plaatsvinden aan de hand van alle voorstellen en wensen. Op 23 maart zou vervolgens het eindrapport van het project Toekomstvaste Accommodatie GA aangeboden worden aan staatssecretaris Mansveld. Er is echter gebleken dat meer tijd nodig is voor de afronding van het project.

In overleg met de betrokken partijen is vervolgens besloten dat de overhandiging aan de staatssecretaris wordt opgeschoven naar een nog te bepalen datum.Het Rijk heeft ons gevraagd met een visie te komen over de toekomst van de recreatieve luchtvaart, omdat in toenemende mate vliegclubs en luchtvaartterreinen onder druk staan door luchtruimwijzigingen en gebiedsontwikkeling.

Wij hebben vervolgens geïnventariseerd bij vliegclubs en onze afdelingen wat de ruimtebehoefte is, welke ontwikkelingsmogelijkheden er zijn en wat zowel luchtzijdig als landzijdig nodig is om die mogelijkheden te realiseren. De inventarisatie ‘Toekomstvaste accommodatie sportluchtvaart’ is inmiddels aangeboden aan een onafhankelijk externe coördinator.

Aan de hand van onze input, maar ook die van andere branches binnen de General Aviation stelt de externe coördinator een adviesrapport op dat 23 maart wordt aangeboden aan staatssecretaris Mansveld. In een volgende fase zal gewerkt worden aan de realisatie van de zaken uit het adviesrapport.bron: KNVvL
Bestuurders gezocht
Afdelings NieuwsZweefvliegend Nederland, de toekomst van het zweefvliegen in Nederland staat onder druk vooral door nieuwe regelgeving. Het Afdelingsbestuur Zweefvliegen (ABZ) wordt overladen met hoogstnoodzakelijk werkzaamheden die op dit moment niet voldoende behartigd kunnen worden. En dit staat buiten de ondersteuning die we van ons secretariaat en van Woerden krijgen. Lossen we die zaken niet op dan is dit een rechtstreekse bedreiging voor het zweefvliegen.

Er zijn in het land veel leden die in besturen zitting hebben, technicus of instructeur zijn en er zitten veel mensen in commissies, zonder wie we al lang aan de grond stonden. Maar deze groep is slechts het topje van de 3500 zweefvliegende leden. Het ABZ bestaat op dit moment uit 6 leden, we kunnen naar 9 en dat is broodnodig.

Klik op "Lees meer".
iFly! 2015 (Jeugd Sponsor Regeling) - inschrijving gesloten op 15 januari 2015
Afdelings Nieuws
In 2015 wil de KNVvL Afdeling Zweefvliegen 80 jongeren van 14 t/m 21 jaar (peildatum 1 maart 2015) de kans geven om een heel jaar te zweefvliegen voor ongeveer de helft van de normale prijs. Deze regeling is bestemd voor jongeren die een HAVO- of VWO-opleiding volgen met ten minste Nederlands, Engels, Wiskunde en Natuurkunde in het vakkenpakket en die voldoen aan de medische voorwaarden voor de burgerluchtvaart. De iFly! regeling wordt door EPST (www.epst.nl) en de KNVvL Afdeling Zweefvliegen financieel ondersteund met de verwachting dat uit de kandidaten enthousiaste zweefvliegers en toekomstige burgerluchtvaartpiloten voortkomen.

Voor 2015 zijn enkele wijzigingen afgesproken:
  • Inschrijving staat open voor de leeftijd 14 t/m 21 jaar (ipv t/m 19 jaar).
  • Leerlingen die eerder aan een korte cursus zweefvliegen hebben deelgenomen kunnen zich ook inschrijven.

Meer informatie + aanmelden op: www.ifly.zweefportaal.nl
CLR: Toestanden rond de invoering van de 8,33 kHz kanaalseparatie
CLR
Hoog tijd dat de Commissie Luchtruim en Radio (CLR) iets publiceert over de toestanden rond de invoering van de 8,33 kHz kanaalseparatie, kortweg ‘8,33’.
Het was tot nu toe zo dat er elke keer schot in de zaak leek te komen, maar evenzovele keren bleek het weer op afwachten neer te komen.
Sinds 17 december is er nu een brief (IENM/BSK-2014/278326) waarin het Directoraat Generaal Bereikbaarheid (DGB) van het Ministerie van I&M, waar wij mee te maken hebben, haar plannen ontvouwt. Die brief zou inmiddels aan de Afdelingen van de KNVvL verdeeld moeten zijn.

Klik op "Lees meer"

NK2015 Zweefvliegen: 14 tm 25 mei @Saint Hubert (Belgie) - inschrijving is geopend
WedstrijdenCW&S: De NK zweefvliegen 2015 zal samen met de Belgische- en Luxemburgse kampioenschappen worden gehouden als de Open BeNeLux kampioenschappen. Het evenement zal plaats vinden van 14 tot en met 25 mei 2015 op vliegveld St Hubert in de Ardennen. Vanaf St Hubert kunnen opdrachten gevlogen worden boven de Ardennen, Eifel en het noorden van Frankrijk.

St Hubert is een mooi vliegveld, maar in ruimte beperkt. Daarom is het aantal deelnemers beperkt tot 80 (in principe 40 Belgen en 40 Nederlanders). Plaatsing volgt op volgorde van complete inschrijving (dus ook betaling). Wacht dus niet te lang met inschrijven.

Weblinks: Website - Lokale Procedures - Inschrijven - Overzicht inschrijvingen


Verzekerings Certificaten (motor) zweefvliegtuigen 2015
Afdelings NieuwsVERZEKERINGSCERTIFICATEN BINNEN- EN BUITENLANDSE ZWEEFVLIEGTUIGEN

Verzekeringscertificaat voortaan zelf aanvragen met een digitaal aanvraagformulier.

Als eigenaar van een Nederlands geregistreerd zweefvliegtuigen kreeg je het bij je kist behorende verzekeringscertificaat elk jaar automatisch toegestuurd. Voortaan moet je er echter zelf voor zorgen dat je dat verplichte certificaat verkrijgt.

Voor zweefvliegclubs is een andere procedure opgesteld.

Lees HIER verder.

NB: Aanvragen kunnen vanaf nu al gedaan worden, echter verzending van de verzekeringscertificaten volgt vanaf januari 2015.
IT & Zweefvliegen aka Nationale Zweefvlieg Nerd Dag
Nieuws

Inschrijven / info: it.zweefportaal.nlStand van zaken verlenging overgangstermijn EU-regelgeving
CIV"De inzet van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de sector is dat de komende drie jaar de bestaande situatie, waarbij de KNVvL de nationale brevetten voor ballonnen en zweefvliegen uitgeeft, wordt gecontinueerd".

Lees het volledige ILT nieuwsbericht op de website van de Commissie Instructie en Veiligheid. (CIV)
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's Soaring Clubhouse
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden