| 25-06-2016 | 17:49
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 1
Rene de Dreu

· Totaal aantal leden: 2,032
· Nieuwste lid: jessevdmeent
Thermiek 2016-01 (terug van weggeweest)
Statistiek Luchtvaartregister zweefvliegtuigen
Uit het Nederlandse luchtvaartregister in onderstaande tabel de CBS statistiek zweefvliegtuigen per 31-12-2015.

Inmiddels zijn er op peildatum 5 april 2016 in totaal 645 zweefvliegtuigen, waarvan:
  • 492 "echte" zweefvliegtuigen (76 %)
  • 117 turbo's / zelfstarters (18 %)
  • 36 TMG's (6 %)
Klik HIER voor een Excel bestand waarin op type is gesorteerd. (3 werkbladen / tabs)

NB: Er zijn 110 aanvragen verzekeringscertificaten-2016 ontvangen voor buitenlands geregistreerde zweefvliegtuigen.

Sion vliegweken 2016: 13 tm 17 juni (Malden) en 22 tm 26 augustus (Terlet)
Afdelings Nieuws

De SION weken 2016 zijn gepland op:

  • Malden van 13 tm 17 juni

  • Terlet van 22 tm 26 augustus

Aanmeldingen via de SION clubcoördinator naar cws.talentontwikkeling@gmail.com. Ik ben op dit mailadres ook te bereiken voor alle overige vragen.

SION wil drempels wegnemen door het organiseren van overlandvliegweken voor beginnende overlandvliegers (minder dan tien overlands). Samen met gelijk gestemden in een beschermde en stimulerende omgeving een paar overlands maken gedurende een week. Door een of twee keer deel te nemen wordt zo in korte tijd een solide basis gelegd voor het structureel en duurzaam overlandvliegen. Meer informatie over SION: KLIK

Graag tot ziens op Malden of Terlet!

Alexander Venema
CWS talentontwikkeling

Bas Seijffert nieuwe secretaris Commissie Sportzaken Zweefvliegen (CSZ)
CSZDe Commissie Sportzaken heeft vanaf 22 maart 2016 een nieuwe secretaris: Bas Seijffert. We zijn blij dat Bas deze taak op zich wil nemen.

De intentie is dat Bas t.z.t. Karel Termaat zal opvolgen als voorzitter van de Commissie Sportzaken. Karel wordt deze zomer 80 jaar. Zo langzamerhand wil hij deze taak wel eens overdragen.

Lees verder op de website van de CSZ.
18 juni 2016: Vliegclub Hoogeveen viert 50 jaar bestaan
RegionieuwsVliegclub Hoogeveen viert haar 50 jaar bestaan op 18 juni 2016. De dag begint met een jubileum briefing voor leden en genodigden. De leden gaan in dat weekend vliegen met o.a. De Röhnlerche, Ka 7 en K13. S'avonds is er een feestelijke BBQ.

Tevens is er een fly in voor overland vliegers. Zij kunnen gratis op de camping overnachten. Deelname aan de BBQ is € 15 p.p. Voor ontbijt wordt gezorgd.

Fly-In vliegers worden verzocht zich vooraf te melden bij Herjan Elling: jh.elling(at)hccnet.nlDinsdag 3 mei 2016: ALV Afdeling Zweefvliegen
Afdelings NieuwsDe Algemene Ledenvergadering van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen zal gehouden worden op: dinsdag 3 mei 2016 om 20:00 u. in het van der Valk Hotel, Amsterdamseweg 505, 6816VK Arnhem.

Vergaderstukken worden toegezonden naar de club- en commissie secretariaten.
Rapport Toekomstvaste General Aviation Locaties
KNVvLOp 16 maart heeft de Staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Milieu het TGAL rapport aangeboden aan de Tweede Kamer. Dit rapport, uitgeschreven 'Toekomstvaste General Aviation Locaties' is opgesteld door procescoördinator Chris Lorraine, in opdracht van de Nederlandse Vereniging van luchthavens (NVL). Het is mede tot stand gekomen op basis van input van alle KNVvL luchtsportclubs, verenigingen en scholen.

Hiertoe is destijds een enquête verzonden, waarin wensen, knelpunten en voornemens van deze clubs werden gevraagd. Het stuk is verder beleidsmatig ingevuld door het hoofdbestuur en de afdeling operations. Dit rapport zal leidend zijn bij de toekomstige inrichting van het Nederlandse luchtruim.

Opgemerkt moet worden dat hiertoe nog vele vervolgstappen en overleggen nodig zijn. In zoverre is dit rapport een startpunt. Het zal verder formeel worden besproken op het GA symposium van 18 april a.s.

Het rapport, alsmede de begeleidende brief van de Staatssecretaris zijn te downloaden.

bron: KNVvL
Introductiedag iFly! bij EPST
Afdelings NieuwsOp 12 maart vond de iFly! introductiedag bij EPST in Utrecht plaats. De introductiedag is het officiële startsein voor de 48 iFly! cursisten.

Eric Duijkers (managing director EPST) gaf een presentatie over de pilotenopleiding en Irene Wols (VC Hoogeveen) over haar ervaringen met zweefvliegen en iFly! (2013) in het bijzonder. Daarna werden de iFly!-ers in groepjes van vier over drie grote flight simulators verdeeld om daarin allen een vlucht van een kwartier te maken. Ze werden begeleid door drie afgestudeerde piloten van EPST.

Bij vertrek ontvingen de iFly!-ers hun KNVvL ledenpas, het lesboek Elementaire Vliegopleiding en het logboek waarin de gemaakte vluchten genoteerd worden.

Van de iFly!-ers wordt verwacht dat ze in het zweefvliegseizoen 2016 tenminste 30 vluchten maken.

European Pilot Selection and Training (EPST) sponsort dit jaar 32 iFly!-cursisten. Het is het elfde seizoen dat EPST dit doet. De afdeling Zweefvliegen sponsort 16 plaatsen, waarmee het totaal op 48 plaatsen komt, verdeelt over 24 clubs.

In de afgelopen tien jaar sponsorde EPST in totaal 580 iFly!-ers!

Het iFly! zweefvliegseizoen 2016 is geopend!

Volg de iFly!-ers op Facebook.
Nationaal startfeest vliegseizoen 2016 op 27 februari vanaf 21.00 uur @Terlet @GeZC
Het nieuwe seizoen kan natuurlijk niet van start gaan zonder een goed feestje! Daarom, in navolging van het eindfeest, nodigen wij alle Nederlandse zweefvliegers uit om op 27 februari vanaf 21.00 uur het zweefvliegseizoen te beginnen tijdens het Nationale startfeest 2016!

Thema: Black Tie!

Plaats: Café Restaurant de Thermiekbel, vliegveld Terlet.

Kosten voor het avondfeest bij voorinschrijving € 5 euro. Als je bij binnenkomst aan de deur wilt betalen is het €10 euro p.p.

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden