| 07-02-2016 | 09:14
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 4

· Leden online: 1
Tom

· Totaal aantal leden: 1,971
· Nieuwste lid: EvertC
Eindresultaten WK Junioren @Australie - 1 tm 12 december 2015
Na 11 wedstrijddagen, waarbij met spectaculaire snelheden is gevlogen, staat Robin Smit met een tweede plaats op het podium van de standaardklasse! Robin gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Ronald Deerenberg is in de standaardklasse op plaatst 23 geŽindigd. In de clubklasse staat Nick Hanenburg op plaats 7 en Annemiek Koers op plaats 20.

Epiloog van de teamcaptain: KLIK

Eindklassement standaardklasse: KLIK

Eindklassement clubklasse: KLIK

Blogs: Website, Facebook en JWGC Organisatie.


Podium standaardklasse JWGC2015

Europese vergoeding 8.33 kHz radio
CLROnze 25 kHz radio's moeten vervangen worden door 8.33 kHz radio's. Dit is een Europese regelgeving die voor 1 januari 2018 ingevoerd moet zijn. In Europa is helaas Nederland het enige land waar de 8.33 kHz radio nu al verplicht is.

Aangezien deze verplichte Europese regelgeving aan de recreatieve luchtvaart is opgelegd, is Europe Air Sports (EAS) een onderzoek gestart om te kijken of een deel van de aanzienlijke kosten die hiermee gemoeid zijn te verhalen op de EU.

Onderzocht is bijvoorbeeld in hoeveel vliegtuigen in heel Europa de 8.33 kHz radio's moeten worden geÔnstalleerd. Een berekening toonde aan dat de totale kosten voor deze operatie in de miljoenen loopt.

Na veelvuldig overleg met de Commissie is het volgende bereikt: De Europese Commissie heeft bevestigd dat de aanvraag voor vergoeding op de kosten ingediend kan worden en dat deze gehonoreerd zal worden tot maximaal 20% van de aanschafwaarde, inclusief de bijkomende kosten die nodig zijn voor het installeren. Dit geldt alleen voor radio's die na 1-1-2016 aangeschaft worden. Helaas is deze regeling niet met terugwerkende kracht van toepassing. De bedoeling is dat de aanvraag medio maart 2016 gehonoreerd wordt en dat de eerste vergoedingen eind 2016 plaats zullen vinden. Uiteraard is het niet mogelijk om individueel bij de Commissie een nota in te dienen. Dit wordt door Europe Air Sports gecoŲrdineerd en gecommuniceerd met de Nationale Aero Clubs in de EU landen.

Samenvattend: schaf de 8.33 kHz radio pas aan na 1-1-2016 en bewaar alle nota's die betrekking hebben op de aanschaf en installatie. De KNVvL zal u in de loop van 2016 op de hoogte houden van het verdere verloop.
Verzekerings Certificaten 2016 (motor) zweefvliegtuigen
Afdelings NieuwsVanaf nu kunnen de verzekeringscertificaten zweefvliegtuigen 2016 aangevraagd worden.

Naast alle prive personen dienen nu ook zweefvliegclubs via een digitaal aanvraagformulier deze verzekeringscertificaten aan te vragen.

Klik HIER voor meer informatie en het digitale aanvraagformulier.
Zaterdag 28 november: Nationaal eindfeest 2015 bij de GeZC
Wij willen jullie graag uitnodigen om op 28 november het zweefvliegseizoen af te sluiten. Vanaf 21:00 is iedere zweefvlieger welkom voor het nationale eindfeest! Entreegeld bedraagt 5 euro, en het thema is dit jaar:

Espanjoooool!

Er komt een DJ later op de avond, we zorgen ervoor dat je† kan feesten maar ook gewoon met elkaar kan praten bij het bekende kampvuur voor de bel† waar ook partytenten komen te staan.

Graag aanmelden voor het feest via deze link: aanmelden

Dus zet je sombrero op en wees erbij!
Junioren kernploeg 2016
WedstrijdenTerwijl een gedeelte van ons junioren team zich in AustraliŽ zich voorbereid op de Wereld Kampioenschappen is er achter de schermen alweer druk gewerkt aan het volgende vliegseizoen en de bezetting van onze Junioren selectie.

Ook op het management vlak is er iets veranderd en zal Alexander Venema de junioren vanaf nu begeleiden.

De junioren kernploeg voor 2016 zal bestaan uit:
  • Nick Hanenburg
  • Robin Smit
  • Rick Boerma
  • Sjoerd van Empelen
  • Annemiek Koers
  • Ronald Deerenberg
  • Lars Berendes
Voor meer informatie rond de Junioren kunt u terecht op onze schitterende website: www.dutchjuniors.nl
1 - 12 december 2015: Junioren WK Zweefvliegen Australie (Facebook blog)
>> Opdrachten en uitslagen op Soaringspot <<

1e landelijke LAPL-S examen
CIVLAPL-S theorieexamens vanaf 2016 geheel volgens de EASA regels.

In opdracht van de Commissie Instructie en Veiligheid is een commissie bezig met het samenstellen van een vragenbank en het organiseren van deze examens. Examens worden vanaf nu, drie maal per jaar, landelijk georganiseerd. De examens worden wel op decentrale locaties gehouden.

Vastgestelde examendata voorjaar:
  • zaterdag 5 maart 2016

  • zaterdag 16 april 2016

Klik HIER voor meer informatie !!

EPST sponsort iFly! 2016
Ook in 2016 sponsort European Pilot Selection & Training (EPST) samen met de KNVvL Afdeling Zweefvliegen wederom de iFly! jeugd sponsor regeling. In 2016 zijn er 47 plaatsen beschikbaar.

Vanaf 15 oktober 2015 tot en met 15 januari 2016† kunnen kandidaten (max 21 jaar) zich opgeven via het inschrijfformulier op† www.ifly.zweefportaal.nl . De iFly! spelregels 2016 zijn daar ook vermeld.


Nederlandse Zweefvliegdag (NZD): 7 november 2015 @Terlet


Meer informatie en inschrijven: www.nzd2015.nl

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden