| 01-11-2014 | 08:14
Navigatie
Evenementen
<< maart 2012 >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
15-11: Taboe-dag
22-11: LCO / LEZ vergaderingen
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,843
· Nieuwste lid: TimothyZwever
Uitstel EU regelgeving????????
CIVZoals de meesten van u inmiddels wel vernomen zullen hebben, heeft de EASA  Commissie besloten tot uitstel van de verplichting voor zweefvlieg clubs om ATO te worden. Aanvankelijk zou 8 april 2015 de datum zijn waarop die verplichting van kracht zou worden. Door de stevige weerstand vanuit diverse landen is besloten om deze verplichting drie jaar uit te stellen tot 2018. Tevens zal dan bekeken worden in hoeverre de buiten proportionele administratieve en organisatorische druk, die het ATO zijn voor clubs met zich mee zou brengen, niet een stuk minder kan.

Dit uitstel was ook de reden voor het afzeggen van de voorlichtingsdag die de ILenT had willen houden op 18 oktober.

Lees verder op de CIV website.
Inschrijving TABOE winterprogramma 2014 - 2015
NieuwsTraining Aan Beginnende Overland Experts is in 2003 opgestart als trainingsprogramma om gemotiveerde zweefvliegers verder te brengen met het neerzetten van betere prestaties tijdens het overlandvliegen. Het einddoel is om tips and tricks bij te brengen waardoor je meer snelheid en tactieken beheerst voor overlandvliegen én wedstrijdvliegen.


Voor wie?
Het programma richt zich op de vliegers die SION inmiddels zijn ontgroeid en verder willen groeien naar bijvoorbeeld een wedstrijd niveau of gewoon een goede recreant overlandvlieger. Leeftijd speelt hierbij absoluut geen rol, iedereen is welkom voor deelname.

Momenteel wordt er weer gewerkt aan een interessant winterprogramma van drie zaterdagen vol met uiteenlopende onderwerpen zoals (wedstrijd-) tactiek, McCready vliegen, final-glide, flightcomputers, meteo, mental, etc, etc. Met als unieke special een workshopdag vluchtcomputers.

Wanneer?

  • Zaterdag 15 november 2014 (gewijzigde datum)
  • Zaterdag 17 januari 2015
  • Zaterdag 07 februari 2015

Aanmelden
Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar i.v.m. de ruimte, schrijf je in.
Deelnamekosten (voor broodjes enzo wordt gezorgd): Euro 6,- per persoon per dag.

Iedereen is welkom, jong, oud, ervaren, minder ervaren.

Be there! See You @TABOE

Natasja van der Neut, Arie van der Kuil, Frans de Guise & Loek Schot

website: www.taboe.zweefportaal.nl

iFly! 2015 (Jeugd Sponsor Regeling) - inschrijven tot 15 januari 2015
Afdelings Nieuws
In 2015 wil de KNVvL Afdeling Zweefvliegen 80 jongeren van 14 t/m 21 jaar (peildatum 1 maart 2015) de kans geven om een heel jaar te zweefvliegen voor ongeveer de helft van de normale prijs. Deze regeling is bestemd voor jongeren die een HAVO- of VWO-opleiding volgen met ten minste Nederlands, Engels, Wiskunde en Natuurkunde in het vakkenpakket en die voldoen aan de medische voorwaarden voor de burgerluchtvaart. De iFly! regeling wordt door EPST (www.epst.nl) en de KNVvL Afdeling Zweefvliegen financieel ondersteund met de verwachting dat uit de kandidaten enthousiaste zweefvliegers en toekomstige burgerluchtvaartpiloten voortkomen.

Voor 2015 zijn enkele wijzigingen afgesproken:
  • Inschrijving staat open voor de leeftijd 14 t/m 21 jaar (ipv t/m 19 jaar).
  • Leerlingen die eerder aan een korte cursus zweefvliegen hebben deelgenomen kunnen zich ook inschrijven.

Meer informatie + aanmelden op: www.ifly.zweefportaal.nl
Sectorbijeenkomst zweefvliegclubs 18 oktober a.s. gaat niet door
Geachte heer of mevrouw,

U heeft zich aangemeld voor de sectorbijeenkomst Van zweefvliegclub naar zweefvliegclub met ATO op zaterdag 18 oktober. De ILT heeft echter, na consultatie van de KNVvL, besloten om deze bijeenkomst uit te stellen.

De reden voor dit besluit is dat er een nieuwe situatie is ontstaan over de regelgeving. Zoals u misschien al heeft vernomen, heeft het EASA Comité op 8 en 9 oktober besloten tot het wijzigen van de aircrew regulation (EU regulation 1178/2011). De wijzigingen houden in dat de lidstaten de mogelijkheid wordt geboden om de datum van invoering uit te stellen tot 8 april 2018. Daarnaast gaat EASA op basis van de GA road map werken aan aanpassingen van de regelgeving.

Op korte termijn consulteert het ministerie (Beleid en ILT) vertegenwoordigers van de sector (KNVvL en AOPA) met als doel om te komen tot een aangepast transitieplan. Na besluitvorming daarover ontvangt u een uitnodiging voor een nieuwe sectorbijeenkomst.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en dat het uitstel van de bijeenkomst u niet teveel ongemak oplevert.

Met vriendelijke groet,
Jan Dirk Steenbergen
Hoofdinspecteur ILT/Luchtvaart
EASA Nieuwsbericht
Op 8 en 9 oktober heeft de EASA Committee besloten de Europese Commissie (onder andere) voor te gaan stellen om:

1. De lidstaten de mogelijkheid te geven de EASA FCL-regelgeving (zeg maar: de vliegbewijzen en wat daar bij hoort) voor zweefvliegen uit te stellen tot uiterlijk 8 april 2018.

2. De vereisten aan trainingsorganisaties (ATO) voor zweefvliegclubs uit te stellen tot 2018, zodat er gelegenheid is om een aanvullende oplossing te ontwikkelen die het mogelijk maakt de opleiding voor zweefvliegen te verzorgen buiten een ATO.

Uit overleg met IL&T zal nog moeten blijken wat dit voor Nederland gaat betekenen. Tevens zijn we in overleg of het gegeven deze situatie nuttig is de geplande informatiebijeenkomst van IL&T inzake ATO’s op aanstaande zaterdag 18 oktober door te laten gaan.

Wordt vervolgd!
Vooraankondiging NK2015 Zweefvliegen: 14 tm 25 mei @Saint Hubert (Belgie)
WedstrijdenDe NK zweefvliegen 2015 zal samen met het Belgisch kampioenschap worden gehouden als BeNeLux kampioenschap. Het evenement zal plaats vinden van 14 tot en met 25 mei 2015 op vliegveld Saint Hubert in de Ardennen. Vanaf Saint Hubert kunnen opdrachten gevlogen worden boven de Ardennen, Eifel en het noorden van Frankrijk. Nadere informatie volgt.

CW&S


Eindklassementen en statistiek OnLine Contest (OLC) Nederland 2014
OLCOp 22 september is de scoring periode van de OnLine Contest 2014 afgesloten.

Mark Leeuwenburgh (foto) is kampioen geworden in het NL-OLC overall klassement. Gevolgd door Nico Koster (2) en Alfred Paul Alfers (3).

In het Wereldwijde OLC klassement komen we Bart Renckens als eerste Nederlander tegen, gevolgd door Henk de Waard (2) en Max Leenders (3)

De GeZC is koploper in de Nederlandse clubstatistiek met op de tweede plaats de ACvZ en op derde plaats de ACS.

In de Wereldwijde clubstatistiek staan de GeZC (2) en de ACvZ (3) wederom in de top-drie.

De OLC2014 eindklassementen (overall NL, oldtimers, club, standaard, 15-m, 18-m, open, 2-zitter, junior, senior, vliegclubs, vliegvelden en wereldwijd NL) zijn HIER te vinden.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd !!!.30 september 2014: ALV afdeling Zweefvliegen (vooraankondiging)
Afdelings NieuwsDe Algemene Ledenvergadering van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen gaat plaatsvinden op dinsdag 30 september 2014 om 19.30 uur in het Van Der Valk Hotel Arnhem, Amsterdamseweg 505, 6816 VK  Arnhem. (gewijzigde locatie)
Een nieuwe Thermiek! (2014 / 2)
Uit de inhoud: Zweefvliegers zijn volgens Afdelingsvoorzitter Jan Forster aardige vogels, maar niet dom. Hans Wildschut deed op Terlet een cursus met het basisprogramma kunstzweefvliegen. Met Klaus Ohlmann kan je in Frankrijk bergvliegen, maar Klaus zelf vloog eerder dit jaar over de 8.848m hoge Mount Everest. Chris de Jong rekent je haarfijn voor hoe je zelf kunt bijdragen aan een groter aantal lierstarts per dag. Een paar verhalen over startmethoden, verteld door Hans Hekking, die in 1939 – je leest het goed, 1939 - met zweefvliegen begon. Voor de veiligheid moet een cockpit grotere mensen kunnen accommoderen en zijn voorzien van een kreukelzone onder de zitplaats, een energieabsorberend kussen en een rugschild, aldus Eric Boer. En verder: De Stichting Historisch Zweefvliegarchief is de stille hoeder van ons erfgoed. Alle wedstrijduitslagen van het seizoen en de belevenissen van de drie Nederlandse zweefvliegkampioenen 2014 – uitgebreide versie alleen in de digitale Thermiek op issuu.com! Kort nieuws, o.a. over Handflight.NL, een initiatief voor gehandicapten om te gaan zweefvliegen, met als ambassadeur Robin Ammerlaan. Tot besluit de vaste rubriek “Breukstukje”.

Kijk op:
issuu.com/thermiek/docs/thermiek_2014-2

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Google +1
            
Foto's Soaring Clubhouse
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden