| 29-05-2015 | 03:53
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,907
· Nieuwste lid: poppens
Eindklassementen Open Benelux Gliding Championships 2015
Wedstrijdenopen klasse: eindklassement (7 wedstrijddagen)

combi klasse: eindklassement (6 wedstrijddagen)


Podium combi-klasse Open Benelux Gliding Championships 2015.

Posted by Zweefportaal on Monday, May 25, 2015


Podium open-klasse Open Benelux Gliding Championships 2015.

Posted by Zweefportaal on Monday, May 25, 2015
Secretariaat Afdeling Zweefvliegen gaat per 3 juni 2015 verhuizen
Afdelings Nieuws Op 3 juni a.s. gaat het Secretariaat Zweefvliegen van Papendallaan 50 verhuizen naar Papendallaan 60. In het pand van het NOC*NSF wordt dan een mooie grote kamer betrokken.

Postadres, e-mailadres en telefoonnummer blijven ongewijzigd.

In de week van de verhuizing zal het Secretariaat zeer beperkt of helemaal niet bereikbaar zijn.
De Open Benelux Gliding Championships 2015 (OBGC) zijn begonnen.
WedstrijdenMet 7 Nederlandse deelnemers in de combi klasse, 14 in de open- en 0 (nul) in de clubklasse zijn vandaag (15 mei) in St. Hubert, in de Belgische Ardennen, de Open Benelux Gliding Championships 2015 (OBGC) begonnen.

- website: http://obgc.cnvv.be/

- facebook: www.facebook.com/obgc.gliding

- opdrachten / uitslagen: www.soaringspot.com

- wedstrijdperiode: 15 - 25 mei 2015

Fly-in 16 mei 2015 Vliegclub Haamstede is gecanceld !
Helaas is het zaterdag niet de beloofde perfecte lentedag en moeten we de Fly in CANCELLEN ivm het slechte (overland)weer). Daarnaast zal Piet het BBQ weer ook een onvoldoende geven. Mochten er nog vliegers van andere clubs zijn die komende dagen graag op Haamstede willen vliegen dan horen we dat graag. We willen iedereen die zich aangemeld heeft bedanken en hopen dat het later dit jaar in een vrij weekend nog mogelijk is om een dag te organiseren. We houden jullie op de hoogte!
Sander Terpstra wordt de nieuwe uitbater van de Thermiekbel op Terlet
NieuwsBeste Terlet bezoeker en gebruiker,

Afgelopen weekeinde is het gelukt om overeenstemming te bereiken met de nieuwe uitbater van het restaurant de Thermiekbel.

De keuze is gevallen op Sander Terpstra, lid van de FAC, zweefvlieger alsmede al jaren actief in de horeca. Hij heeft ervaring in de Horeca en een goed verhaal om de kar met nieuwe energie te gaan trekken.

Vanaf 1 mei is Sander te vinden in het restaurant, het terras en waar dan ook op iedere plek waar hij zijn invloed kan doen gelden om de Thermiekbel weer te maken zoals de zweefvliegers dat kennen uit het verleden.

We nemen afscheid van Julio, en heten Sander van harte welkom op Terlet.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat Sander zoals hij zelf aangeeft, de klanten vakkundig en met plezier zal ontvangen. Iedereen is welkom, en wij gaan er van uit dat jong en oud de moeite zal nemen om met Sander kennis te maken. Voor sommige is hij al een bekende, dat maakt het makkelijk.

Tot binnenkort of zoveel eerder in de Thermiekbel. - Bestuur SNZT 20-04-2015

bron: www.terlet.nl/snzt/

Sander stelt zich voor, klik op "Lees meer".
ILT website: Nieuwe FCL brevetten zweefvliegen
CIVOp de ILT website is een overzicht verschenen over de nieuwe brevetten zweefvliegen (conform EASA FCL), de nieuwe eisen onder FCL, aanvraag / beoordeling† en de aanvraagformulieren. Tevens staat er een Q&A's conversie brevetten.

KNVvL brevetten
Tot 8 april 2018 blijven de brevetten van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) geldig. Tot die datum kunnen deze brevetten worden afgegeven en geldig gehouden. KNVvL brevetten kunnen op ieder moment tussen nu en 8 april 2018 worden omgezet naar een EU FCL brevet (conversie) via een aanvraagformulier bij de ILT.

LAPL/SPL aanvragen
Aanvragen voor een Europees zweefvlieg- of recreatief ballonbrevet worden bij ILT ingediend. Dit geldt zowel voor het omzetten van een brevet als voor het aanvragen van een nieuw Europees zweefvlieg- of recreatief ballonbrevet. Houders van een Europees brevet dienen zich te houden aan de Europese regels over geldigheid en recentheid van ervaring (Part FCL.060 en FCL.140.S of FCL.140.B).

Klik HIER om naar de ILT webpagina "Nieuwe brevetten zweefvliegen" te gaan.


Schematische weergave van de veranderingen als gevolg van FCL

Venlose Zweefvlieg Club en Eindhovense Aero Club Zweefvliegcombinatie integreren
RegionieuwsOp 28 maart jongstleden hebben de Eindhovense Aero Club Zweefvliegcombinatie (EACzc) en de Venlose Zweefvlieg Club (VZC) een intentieverklaring getekend als opmaat voor de integratie van beide verenigingen.

De aanleiding van de toekomstige samenwerking tussen de beide zweefvliegclubs is tweeledig:

1) de beide clubs hebben door verschillende oorzaken in de afgelopen jaren een afname van het ledental gehad. Beide clubs zien een sterke synergie in het samen verder gaan als ťťn vereniging, namelijk versterking van het kader binnen ťťn club, voor theoretische en praktische opleiding (door instructeurs), technisch onderhoud (door veel zelfwerkzaamheid van de leden onder leiding van een team erkende technici), sociale aspecten en het gebruik maken van elkaars specifieke expertise op het gebied van opleiding, prestatievliegen, kunstvliegen en organiseren van wedstrijden.

2) De oorzaak van het gedwongen vertrek van de EACzc van de vliegbasis Eindhoven is gelegen in het sterk toegenomen commerciŽle burgervliegverkeer op Eindhoven Airport. Een duurzame voortzetting van de zweefvliegactiviteiten aldaar is daarom niet langer mogelijk. Met de komst van de EACzc in Venlo zal het aantal vliegende leden dat van het Venlose zweefvliegveld gebruik zal gaan maken weer op het oude niveau komen.

In het komende vliegseizoen zal een aantal commissies van EACzc en VZC-leden concrete stappen zetten om de volledige integratie van beide verenigingen in goede banen te leiden. De beide clubs zullen het komende jaar gezamenlijk vliegen vanaf het zweefvliegveld Grote Heide bij Venlo.


28 april 2015: Algemene Ledenvergadering Afdeling Zweefvliegen
Afdelings NieuwsHierbij willen wij u informeren dat de Algemene Ledenvergadering van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen gehouden zal worden op: DINSDAG 28 april 2015 om 20.00 uur.†

Deze vergadering zal plaatsvinden in het VAN DER VALK HOTEL, AMSTERDAMSEWEG 505 - 6816 VK† ARNHEM.
Presentatie en nota BALV Afdeling Zweefvliegen 3 maart 2015
Afdelings Nieuws
Lees: https://www.dropb...1Zasa?dl=0


De afgelopen extra ALV was niet voor niets een extra ALV. Het hoofd agendapunt had te maken met de toekomst van de KNVvL en ons als afdeling. Het is goed, om eens in de zoveel jaren een pas op de plaats te maken en te kijken waar we staan, waar doen we het voor en waar willen we heen. Een reorganisatie, KNVvL breed, is dan een mooi moment.


Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Foto's Soaring Clubhouse
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden