| 23-12-2014 | 03:56
Navigatie
Gebruikers Online
· Gasten online: 8

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 1,855
· Nieuwste lid: shepherd2x
Verzekerings Certificaten (motor) zweefvliegtuigen 2015
Afdelings NieuwsVERZEKERINGSCERTIFICATEN BINNEN- EN BUITENLANDSE ZWEEFVLIEGTUIGEN

Verzekeringscertificaat voortaan zelf aanvragen met een digitaal aanvraagformulier.

Als eigenaar van een Nederlands geregistreerd zweefvliegtuigen kreeg je het bij je kist behorende verzekeringscertificaat elk jaar automatisch toegestuurd. Voortaan moet je er echter zelf voor zorgen dat je dat verplichte certificaat verkrijgt.

Voor zweefvliegclubs is een andere procedure opgesteld.

Lees HIER verder.

NB: Aanvragen kunnen vanaf nu al gedaan worden, echter verzending van de verzekeringscertificaten volgt vanaf januari 2015.
IT & Zweefvliegen aka Nationale Zweefvlieg Nerd Dag
Nieuws

Inschrijven / info: it.zweefportaal.nlStand van zaken verlenging overgangstermijn EU-regelgeving
CIV"De inzet van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de sector is dat de komende drie jaar de bestaande situatie, waarbij de KNVvL de nationale brevetten voor ballonnen en zweefvliegen uitgeeft, wordt gecontinueerd".

Lees het volledige ILT nieuwsbericht op de website van de Commissie Instructie en Veiligheid. (CIV)
Nieuwe KNVvL website
KNVvLDe KNVvL heeft op 5 november haar nieuwe website gelanceerd op www.knvvl.nl

Heb jij een opmerking die ons helpt de website te verbeteren of ben je een fout tegengekomen?

Geef het aan ons door. Een compliment is natuurlijk ook welkom!International Air Cadet Exchange 2015
KNVvLDe KNVvL organiseert jaarlijks samen met de Koninklijke Luchtmacht een internationaal uitwisseling evenement (IACE) voor luchtvaartjongeren (m/v 17-21 jaar).

Op 21 juli 2015 vertrekken ruim 30 Nederlandse jongeren naar 12 verschillende landen en zijn daar 16 dagen te gast bij buitenlandse zusterorganisaties van de KNVvL. De deelnemende landen zijn: AustraliŽ, Canada, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, IsraŽl, Japan, Turkije; Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Zwitserland. Naast bezoeken aan civiele en militaire luchtvaartinstanties, het bedrijfsleven en toeristische attracties bestaat het programma uiteraard ook uit vliegen, sport en een vrij programma. Je verblijft in verschillende accommodaties. Na 16 dagen keren onze deelnemers elk jaar weer terug met unieke ervaringen en nieuwe vriendschappen.

Wat vragen wij?

Jonge enthousiastelingen met een redelijke luchtvaartkennis en een lidmaatschap bij de KNVvL. De voertaal is Engels.

Wat bieden wij?

Een uniek verblijf in het land van bestemming. Je trekt op met collega's van uiteenlopende nationaliteiten en je bent soms te gast bij families aldaar. Het verblijf is geheel geregeld: vliegreis, tickets, maaltijden en overnachtingen. Ook krijg je van ons een outfit.

Kosten?
De eigen bijdrage per land vind je op het inschrijfformulier. Verder heb je zakgeld nodig voor persoonlijke uitgaven.

Aanmelden?
Meld je voor 1 december 2014 aan door middel van het inschrijfformulier. Je wordt daarna wellicht uitgenodigd voor de selectiedag van 11 januari op Terlet om te bepalen of en waarheen je wordt uitgewisseld.

Graag zien wij jouw aanmelding voor 1 december tegemoet!
Uitstel EU regelgeving????????
CIVZoals de meesten van u inmiddels wel vernomen zullen hebben, heeft de EASA† Commissie besloten tot uitstel van de verplichting voor zweefvlieg clubs om ATO te worden. Aanvankelijk zou 8 april 2015 de datum zijn waarop die verplichting van kracht zou worden. Door de stevige weerstand vanuit diverse landen is besloten om deze verplichting drie jaar uit te stellen tot 2018. Tevens zal dan bekeken worden in hoeverre de buiten proportionele administratieve en organisatorische druk, die het ATO zijn voor clubs met zich mee zou brengen, niet een stuk minder kan.

Dit uitstel was ook de reden voor het afzeggen van de voorlichtingsdag die de ILenT had willen houden op 18 oktober.

Lees verder op de CIV website.
Inschrijving TABOE winterprogramma 2014 - 2015
NieuwsTraining Aan Beginnende Overland Experts is in 2003 opgestart als trainingsprogramma om gemotiveerde zweefvliegers verder te brengen met het neerzetten van betere prestaties tijdens het overlandvliegen. Het einddoel is om tips and tricks bij te brengen waardoor je meer snelheid en tactieken beheerst voor overlandvliegen ťn wedstrijdvliegen.


Voor wie?
Het programma richt zich op de vliegers die SION inmiddels zijn ontgroeid en verder willen groeien naar bijvoorbeeld een wedstrijd niveau of gewoon een goede recreant overlandvlieger. Leeftijd speelt hierbij absoluut geen rol, iedereen is welkom voor deelname.

Momenteel wordt er weer gewerkt aan een interessant winterprogramma van drie zaterdagen vol met uiteenlopende onderwerpen zoals (wedstrijd-) tactiek, McCready vliegen, final-glide, flightcomputers, meteo, mental, etc, etc. Met als unieke special een workshopdag vluchtcomputers.

Wanneer?

  • Zaterdag 15 november 2014 (gewijzigde datum)
  • Zaterdag 17 januari 2015
  • Zaterdag 07 februari 2015

Aanmelden
Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar i.v.m. de ruimte, schrijf je in.
Deelnamekosten (voor broodjes enzo wordt gezorgd): Euro 6,- per persoon per dag.

Iedereen is welkom, jong, oud, ervaren, minder ervaren.

Be there! See You @TABOE

Natasja van der Neut, Arie van der Kuil, Frans de Guise & Loek Schot

website: www.taboe.zweefportaal.nl

iFly! 2015 (Jeugd Sponsor Regeling) - inschrijven tot 15 januari 2015
Afdelings Nieuws
In 2015 wil de KNVvL Afdeling Zweefvliegen 80 jongeren van 14 t/m 21 jaar (peildatum 1 maart 2015) de kans geven om een heel jaar te zweefvliegen voor ongeveer de helft van de normale prijs. Deze regeling is bestemd voor jongeren die een HAVO- of VWO-opleiding volgen met ten minste Nederlands, Engels, Wiskunde en Natuurkunde in het vakkenpakket en die voldoen aan de medische voorwaarden voor de burgerluchtvaart.†De iFly! regeling wordt door EPST (www.epst.nl) en de KNVvL Afdeling Zweefvliegen financieel ondersteund met de verwachting dat uit de kandidaten enthousiaste zweefvliegers en toekomstige burgerluchtvaartpiloten voortkomen.

Voor 2015 zijn enkele wijzigingen afgesproken:
  • Inschrijving staat open voor de leeftijd 14 t/m 21 jaar (ipv t/m 19 jaar).
  • Leerlingen die eerder aan een korte cursus zweefvliegen hebben deelgenomen kunnen zich ook inschrijven.

Meer informatie + aanmelden op: www.ifly.zweefportaal.nl
Sectorbijeenkomst zweefvliegclubs 18 oktober a.s. gaat niet door
Geachte heer of mevrouw,

U heeft zich aangemeld voor de sectorbijeenkomst Van zweefvliegclub naar zweefvliegclub met ATO op zaterdag 18 oktober. De ILT heeft echter, na consultatie van de KNVvL, besloten om deze bijeenkomst uit te stellen.

De reden voor dit besluit is dat er een nieuwe situatie is ontstaan over de regelgeving. Zoals u misschien al heeft vernomen, heeft het EASA Comitť op 8 en 9 oktober besloten tot het wijzigen van de aircrew regulation (EU regulation 1178/2011). De wijzigingen houden in dat de lidstaten de mogelijkheid wordt geboden om de datum van invoering uit te stellen tot 8 april 2018. Daarnaast gaat EASA op basis van de GA road map werken aan aanpassingen van de regelgeving.

Op korte termijn consulteert het ministerie (Beleid en ILT) vertegenwoordigers van de sector (KNVvL en AOPA) met als doel om te komen tot een aangepast transitieplan. Na besluitvorming daarover ontvangt u een uitnodiging voor een nieuwe sectorbijeenkomst.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geÔnformeerd en dat het uitstel van de bijeenkomst u niet teveel ongemak oplevert.

Met vriendelijke groet,
Jan Dirk Steenbergen
Hoofdinspecteur ILT/Luchtvaart
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal op
Google +1
            
Foto's Soaring Clubhouse
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden