| 21-10-2017 | 23:26
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 4

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,120
· Nieuwste lid: TomOtterspeer
Kunststof Workshop 25 en 26 november 2017 op Terlet
Service Center Terlet organiseert op 25 en 26 november a.s. een tweedaagse kunststof cursus.

De cursus begint op zaterdag met een theoretisch gedeelte en daarna gaat de cursist aan de slag met een reparatie van een eigen gemaakte schade in een sandwich schaal van een vleugel.

De tweede dag staat grotendeels in het teken van de afwerking van de reparatie

De kosten voor de cursus bedraagt € 475,--  (incl btw)

Hierin zit oa inbegrepen:
 • Lezing over historie, kunststoffen, belasting, vermoeiing, etc
 • Theorie over de praktijk
 • Praktijkles kunststof reparatie
 • Praktijkles lak reparatie en afwerken
 • Werkkleding
 • Beschermende middelen (Handschoenen, stofmaskers)
 • Gereedschappen
 • Materialen
 • Koffie en drank
 • Certificaat van deelname
Meld U snel aan. Voor meer informatie zie www.sct-terlet.nl.
NK Zwefvliegen 2018
Nationale ladder 2017 en versterken CW&S
CSZDe nationale ladder van 2017 is vanaf nu beschikbaar.
Ga daarvoor naar www.zweefvliegwedstrijden.nl voor meer informatie. Op de website is een contactformulier aanwezig voor vragen, opmerkingen of onduidelijkheden.

NB: Ook zo genoten van de successen van onze teams bij de wereldkampioenschappen vrouwen en junioren en Europese kampioenschappen senioren? Wil je hier ook een bijdrage aan leveren? Kom ons dan versterken. Op cws.zweefportaal.nl kun je zien waar we naar op zoek zijn. We zien je reactie graag tegemoet.
Algemene Ledenvergadering 26 september 20:00 u op Terlet
Afdelings NieuwsHierbij laten wij u weten dat de Algemene Ledenvergadering van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen gehouden zal worden op dinsdag 26 september om 20:00 u.  Locatie: De Thermiekbel, Apeldoornseweg 203, 6816 SM  Arnhem.

Het verslag vorige vergadering, de presentielijst en enkele andere vergaderstukken, zijn op 19 juni jl. per mail naar de club- en commissie secretariaten verzonden.
Presentatie Uitbreiding Lelystad
CLROp 12 september 2017 is in Den Haag aan de leden van de Tweede Kamer een symposium verzorgd over de zorgelijke ontwikkelingen rond Lelystad Airport, vliegroutes en luchtruim. Dit is georganiseerd door de werkgroep HoogOverijssel met inbreng van de KNVvL en afdeling Zweefvliegen.

Hier is een uitgebreide presentatie gegeven. De presentatie en bijlagen zijn ook hier downloaden: KLIK

‘Luchtruim niet geschikt voor uitbreiding Lelystad Airport'


Zembla besteedt op 4 oktober 2017, om 21.15 Nederland 2, meer aandacht aan het luchtvaartbeleid in Nederland en aan Lelystad Airport.
iFly! 2018 (Jeugd Sponsor Regeling) - inschrijven mogelijk tm 15 januari 2018
Afdelings NieuwsInschrijving vanaf nu al mogelijk - Lees de iFly spelregels voor de voorwaardes bij de vroeg-aanmeldingen (tot 1 oktober).

In 2018 willen EPST en de KNVvL Afdeling Zweefvliegen 35 jongeren van 14 t/m 19 jaar (peildatum 1 maart  2018) weer de kans geven om een heel jaar te zweefvliegen voor ongeveer de helft van de normale prijs. Deze regeling is bestemd voor jongeren die een HAVO- of VWO-opleiding volgen of hebben gevolgd,  met ten minste Wiskunde en Natuurkunde in het vakkenpakket en die voldoen aan de medische voorwaarden voor de burgerluchtvaart.

De sponsoring is bedoeld als ondersteuning, een zetje in de rug, voor diegenen die anders deze stap niet zouden maken. De sponsoring is daarmee niet bedoeld voor diegenen die toch wel in aanraking gekomen (zouden) zijn met zweefvliegen.

De iFly! regeling wordt door EPST en de KNVvL Afdeling Zweefvliegen financieel ondersteund met de verwachting dat uit de kandidaten enthousiaste zweefvliegers en toekomstige burgerluchtvaart piloten voortkomen.


Afdeling Zweefvliegen


 • Klik HIER voor meer informatie en het online aanmeldingsformulier.
Sjoerd van Empelen is de nieuwe Junior Wereldkampioen in de standaardklasse
Na 8 wedstrijddagen is Sjoerd van Empelen de nieuwe junior wereldkampioen zweefvliegen in de standaardklasse. We feliciteren Sjoerd en het Nederlandse team met deze top prestatie.

In de standaardklasse eindigde Sjors Van Loon op plaats 9 en Lars Groot op plaats 17.

In de clubklasse eindige Nick Hanenburg net naast het podium op plaats 4, Robin Smit op plaats 26 en Jelmer Vis op plaats 36.

Uitslagen op Soaringspot: KLIK

Facebook: www.facebook.com/DutchJuniorGlidingTeam/ & www.facebook.com/JWGC2017/

Websites: www.dutchjuniors.nl & www.jwgc2017.lt/


Nederlandse successen op International Bailleau 2017
De "International Bailleau 2017" is gehouden van 1 tm 11 augustus. Traditiegetrouw bestond het deelnemerveld weer uit veel Nederlandse zweefvliegers.

Na 7 wedstrijddagen is Steven Huiskes winnaar van de "Speed Race" klasse en Mark Leeuwenburgh winnaar van de "Long Flights" klasse.  Gefeliciteerd !!

Uitslagen op Soaringspot: KLIK

Bailleau website: KLIKPodium "Long Flights" Podium "Speed Race"
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden