| 23-06-2017 | 07:04
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,112
· Nieuwste lid: NicoR
Open Militaire Kampioenschappen 2017: 12 tm 16 juni
Van 12 tm 16 juni vindt, onder auspicien van Bureau Wedstrijdsport (BWS) van het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK), deze†gezellige wedstrijd met hoog niveau†plaats op het Nationaal zweefvliegcentrum Terlet.

Info / opdrachten / uitslagen / blog: www.omk.zweefportaal.nlZweefvliegclub Rotterdam 85 jaar: Way To Fly
RegionieuwsZweefvliegclub Rotterdam, al jaren een begrip in de zweefvliegwereld vanwege de no-nonsense benadering, bestaat dit jaar 85 jaar. Dit jubileumjaar willen wij graag vieren, samen met al onze oud-leden, op zaterdag 23 september 2017 (uitwijk op zondag 24 september).

Indien het weer het toelaat, en afhankelijk van de opkomst, is er de mogelijkheid om een start te maken op een tweezitter en het oude vlieggevoel nog eens te beleven. Na het vliegen zal er gelegenheid zijn voor een hapje, een drankje en vooral om herinneringen op te halen met andere oud-leden en de huidige leden. Tevens zal de gelegenheid bestaan om zelf iets bij te dragen in de vorm van een sketch, verhaal, fotoís etc.

De dag zal in samenwerking met de Zweefvliegclub Deelen worden georganiseerd die dit jaar 65 jaar bestaat.

Bij deze nodigen we de oud-leden van de ZC Rotterdam van harte uit uit om zich aan te melden voor deze heugelijke dag op de website van de ZC Rotterdam. We zien er naar uit om je weer te ontmoeten op onze thuisbasis, de Koninklijke Luchtmachtbasis te Deelen, gelegen op de Veluwe, de mooiste en thermisch beste plek van Nederland.

Inschrijving is mogelijk tot 31 augustus 2017 onder vermelding van het aantal personen, interesse in een startje in een tweezitter en deelname aan de borrel. De inschrijving geeft ook de mogelijkheid om je eventuele bijdrage te vermelden. Wij nemen dan contact op om hierover verdere afspraken te maken.
NK2017 na 7 wedstrijddagen afgesloten en het overzicht van de podiumplaatsen
Na 7 spannende wedstrijddagen met prima vliegweer zijn op 2 juni de Nationale Kampioenschappen zweefvliegen afgesloten.

Hieronder een foto van de deelnemers met podiumplaatsen (1 tm 3)† in de klassementen: club, open, 18m en combi.24 mei tm 2 juni: Nederlandse Kampioenschappen Zweefvliegen 2017
WedstrijdenVan 24 mei tm 2 juni worden op Terlet de Nederlandse Kampioenschappen Zweefvliegen gehouden. In vier klassen (club, combi, open en 18m klasse wordt gestreden voor de titel van Nationaal kampioen.

Website / uitslagen / blog: www.nkzweefvliegen.nl


Op 22 mei een dagoverwinning voor Annemiek Koers !!

21 mei tm 3 juni: WK Zweefvliegen Vrouwen 2017 - Zbraslavice - TsjechiŽ
Van 21 mei tm 3 juni 2017 worden in Zbraslavice (TsjechiŽ) de Wereld Kampioenschappen Zweefvliegen voor Vrouwen georganiseerd. Voor Nederland komen uit:

Clubklasse:
- Annemiek Koers
- Lilian de Bruijn

Standaard klasse:
- Doortje Grunder-Bleeker
Team Captain:
- Harry Huiskes

Vliegtechnisch Coach:
- Ferdi Kuijpers

website: www.vrouwen.wkzweefvliegen.nl


Kunstvliegcursus Terlet
NieuwsTussen 24 en 28 april vond op Terlet het eerste deel van de twee weken durende kunstvliegcursusplaats. Met twee ASK-21's, de YY van de VEzc en de NZ (privť bezit en in gebruik bij de NijAC) en de Super Dimona van de stichting motorzweven Hoogeveen als sleepkist werden zo'n 45 sleepstarts naar 1200 meter gemaakt.

Klik op "Lees meer" voor een verslag / video.

Uitnodiging (oud)leden ZC Deelen voor jubileum 65 jaar

Zweefvliegclub Deelen, al 65 jaar op de mooiste, en thermisch beste plek van Nederland. Dit jubileumjaar willen wij vieren, samen met al onze oud leden, op zaterdag 23 September 2017. (uitwijk op zondag 24 September).

Bij deze dan ook een uitnodiging voor alle oud leden van de ZC Deelen.

Indien het weer het toelaat en afhankelijk van de opkomst, is er de mogelijkheid om een start te maken (misschien wel op onze onlangs aangeschafte Duo Discus XLT) en het oude vlieggevoel nog eens te beleven.

Na het vliegen zal er gelegenheid zijn voor een hapje en een drankje.

I.v.m. de organisatie graag vooraf aanmelden en aangeven met hoeveel personen u komt, of u een start wilt maken en of u na het vliegen blijft voor een hapje en drankje.† Meer informatie volgt ook op facebook en onze website www.zcdeelen.nl

ALV Afdeling Zweefvliegen dinsdag 9 mei 2017 om 20:00 u.
Afdelings NieuwsVooraankondiging: De Algemene Ledenvergadering van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen staat gepland op dinsdag 9 mei a.s. om 20.00 uur.

Locatie: De Thermiekbel, Apeldoornseweg 203, 6816 SM Arnhem
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Foto's The Gliding Bible
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.02 seconden