Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Zweefvliegers weg van Valkenburg

Geplaatst door webmaster op 11-05-2012 17:07
#4

Vliegclubs laten zich niet wegjagen van vliegveld

bron: http://www.leidsc...Valkenburg


KATWIJK - De staatssecretaris heeft zijn veto erover uitgesproken, maar de zweefvliegers zijn absoluut niet van plan te vertrekken van vliegveld Valkenburg.

,,De leden zijn bereid te strijden voor deze plek’’, zegt Frank Scholtes namens de vier clubs. Een gang naar de rechter wordt niet geschuwd.

De zweefvliegers vinden dat ze onrechtvaardig worden behandeld. Scholtes: ,,Iedereen beseft, de vlieger en de buitenstaanders, dat het gebied er nog jaren zo bij zal liggen zonder dat er ook maar enige bouwactiviteit zal plaatsvinden.’’ Dat is de reden van het onbegrip onder de vliegclubs. ,,Daar komt bij dat de omliggende gemeenten allemaal blij zijn dat er nog gevlogen wordt want in het weekend houden de zweefvliegers de grote vliegtuigen van en naar Schiphol op een veel hoger vliegtraject waardoor de geluidsbelasting aanzienlijk minder is. Deze situatie kan nog jaren doorgaan maar uitsluitend vanwege onwil moet daar een eind aan komen. Die ongefundeerde onrechtvaardigheid houdt de mensen weerbaar en strijdlustig.’’