Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Links naar commerciele sites

Geplaatst door Jan Ritsma op 06-10-2012 07:48
#1

Op Zweefportaal mogen volgens de webmaster geen links naar commerciele sites worden geplaatst.
Het is immers niet de bedoeling om lidmaatschapsgeld van KNVvL leden te misbruiken voor het pushen van commerciele bedrijven.

Dat ligt natuurlijk anders, als je als bedrijfsvoerder, goed bevriend bent met een KNVvL bestuurder. In dit geval de webmaster van zweefportaal. Dan krijg je bladzijden gratis reclame ruimte voor je bedrijf. Niet alleen in het forum, maar ook nog op de nieuwspagina.

Dit is het geval met de Glider Pilot Shop en bijvoorbeeld het bedrijf "Glidertracking", dat ondermeer wordt gerund door een zoon van de KNVvL webmaster. In het laatste geval worden zelfs je bedrijfsmiddelen door de KNVvL betaald.
Over het eerste bedrijf was hier al een discussie in vroeger tijden. Maar de forumregels blijven onbekend en op vragen over het commecieel gebruik van zweefportaal wordt geen antwoord gegeven
Het zou prettig zijn als dat antwoord ooit nog eens kwam, zodat alle bedrijven weten wat wel en niet kan bij KNVvL media.

Ooit vroeg ik naar de regels tijdens een meeting tussen de webmasters van zweefportaal. zweefvliegenonline en het ABZ. De webmaster van zweefportaal antwoordde toen dat het niet de bedoeling was om in het forum naar commerciele bedrijven te linken. Hij liet weten dat hij Maurits, de eigenaar van "de Glider Pilot Shop", hier op aangesproken had. Dat was kennelijk niet van harte want nu doet de webmaster er zelf naar hartelust aan mee.

Dus, stel ik nogmaals hier de vraag: Wat zijn de regels voor het commercieel gebruik door derden van zweefportaal?