Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Anonieme forumtrollen

Geplaatst door Jan Ritsma op 21-06-2014 11:16
#1

Geen nieuw verschijnsel in de forumwereld, maar de vraag is, "hoe gaan we er mee om".
Persoonlijk heb ik niet echt iets tegen anoniem posten, zolang we maar beseffen, dat de mening van een anonieme poster niets voorstelt. Het gewicht van een mening is immers direct verbonden met degene die hem uit. Anders is het met feiten en logische redeneringen. Die zijn natuurlijk wel geldig.

Nu een ander probleem. Iemand heeft om wat voor reden dan ook, een hekel aan een bepaalde forumbezoeker en opent een (tweede) account speciaal met als doel deze bezoeker anoniem te beschimpen. Moet dit getolereerd worden?

Sommige forumbezoekers hebben over anonieme posters een uitgesproken mening, zo schrijft Otto Foelkel in dit forum:
Otto Foelkel schreef:
Zolang jij je meent te kunnen permiteren je anoniem op dit forum te kunnen uiten, hebben diegenen die zich daaraan ergeren het volste recht, jou onder je cover vandaan te slepen!
:

En
hier:
Otto Foelkel schreef:
Klopt, en berichten van anoniemen beschouw ik dan ook als beschimmeld en neem ik niet serieus.
.

Otto schrijft echter ook naar aanleiding van een bericht van een anonieme forumtrol die van zijn cover ontdaan dreigt te worden:
Otto Foelkel schreef:
Jan suggereert te weten wie Minjarats is en verslijt ons voor dom als wij niet tot dezelfde conclusie komen als die hij getrokken heeft.

Zijn hele posting is erop gericht om verwarring te zaaien en daarmee opent hij een heksenjacht, die gevaarlijke neveneffecten kan hebben en alleen al om die reden zou de webmaster onmiddellijk het onderwerp moeten afsluiten.


Je zou er een beetje van in de war raken. Wat is het nu? Moeten anonieme posters onder hun cover vandaan gesleept worden, of is er dan sprake van een heksenjacht die "gevaarlijk" kan zijn? www.zweefportaal.nl/main/images/smiley/frown.gif

Wat er zo gevaarlijk aan is is ook niet duidelijk. Het enige "gevaar" dat ik kan ontdekken is, dat de persoon achter de anonieme posting plotseling de verantwoording moet nemen voor wat hij vanuit zijn veilig gedachte schuilplaats heeft uitgebraakt.

Een vraag aan de webmaster. Is het, of is het niet toegestaan op dit forum anoniem een tweede account te openen met als enig doel één bepaalde bezoeker te beschimpen, te ja of te nee?

Het is mogelijk, dat naar goed gebruik van KNVvL medewerkers, deze vraag onbeantwoord blijft.

Gewijzigd door Jan Ritsma op 21-06-2014 13:51