Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Anonieme forumtrollen

Geplaatst door Jan Ritsma op 23-06-2014 09:16
#28

roeles schreef:
Jan Ritsma schreef:
Verder zegt een IPadres wel iets als blijkt dat het zelfde adres door verschillende gebruikers wordt gebruikt.
Bijvoorbeeld, als je het IPadres van MinjaRats aanklikt en het forum geeft aan dat dit zelfde IPadres altijd door Ben Hiemstra wordt gebruikt.

Het is wel schattig dat je meer denk te weten van de werking van internet dan een generatie die er mee opgegroeid is.

Ik weet zeker dat ik meer weet van internet dan heel veel mensen van de generatie die er mee is opgegroeid.
De kennis is niet afhankelijk van de generatie maar van de studie en tijd die een individu er in steekt.
Als webmaster van een forum leer je tamelijk snel ;)

roeles schreef:
Bijvoorbeeld: Ben zit nu in Rayskala, samen met een berg andere mensen. Die delen nu allemaal een IP, vanaf internet gezien. Ditto als je Tor gebruikt, er zijn maar weinig exit nodes.
Een IP kan je niet met zekerheid aan een identiteit koppelen.


Dat is mij allemaal bekend. Ben beweert echter dat hij geen verdachte IPadressen accepteert en bovendien dat hem bekend is wie iedere poster is. Kortom op dit forum zijn er volgens Ben geen ECHT onbekende deelnemers.

Ben Hiemstra schreef:
Deze discussie is wel vaker gevoerd. Bij alle mij bekende andere forums is het ook gewoon dat je onder een nick-name mag registreren. Is dus eigenlijk een heel normale gang van zaken op forums.

Bij mij zijn van alle aanmelders in ieder geval bekend:
1) IP-adres
2) Een werkend email-adres

Niks absoluut anoniem dus. Het is de keus aan van de aanmelder zelf of hij onder eigen naam of onder nickname bekend wil worden.

Bij grote twijfels bij de aanmelding, bv een vreemd email en/of ip-adres, doe ik altijd nog een "handmatige" verificatie van het emailadres. (mail sturen met de vraag: wie bent u)

Ook kijk ik regelmatig of er onder een ip-adres meerdere accounts worden aangemaakt.

Gaat iemand strafrechtelijk over de schreef dan zal politie/justitie ip-adres vorderen. Alleen in deze situatie zal ik wettelijk verplicht zijn om deze aan hen bekend te maken.
Gewijzigd door webmaster op 18-08-2010 11:46


Het verbergen van je identiteit op internet, zonder dat de tegenpartij dat merkt, is op zich al iets wat niet zomaar iedereen in de vingers heeft. Het kan, maar dan moeten we aannemen dat MinjaRats een behoorlijke kennis bezit op dit gebied en deze heeft aangewend voor het stalken van een forumgebruiker. Niet bepaald iemand die een webmaster met open armen ontvangt en zeker Ben niet (volgens zijn eigen zeggen).

Nogmaals, als iemand op een forum altijd één of twee vaste IPadressen gebruikt en een troll ook altijd de zelfde adressen gebruikt (en dan heb ik het over gewone Nederlandse IPadressen), dan is dat een zeer sterke aanwijzing dat de berichten van de zelfde computer komen, zeker als alle andere gegevens van die computer ook kloppen.

De vraag die ik hier aan de webmaster stel is: Accepteren we hier anonieme forumgebruikers die er duidelijk op uit zijn om uitsluitend één bepaald forumlid te stalken en langs de neus weg ook nog oproepen plaatsen om op onderwerpen die in het ene subforum zijn geplaatst te beantwoorden in een ander subforum. Daar komt geen antwoord op en dat is uiterst merkwaardig. Het is niet één feit maar een veelheid van feitjes en feiten die MinjaRats aan Ben koppelen.

Gewijzigd door Jan Ritsma op 23-06-2014 09:31