Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Anonieme forumtrollen

Geplaatst door Chester op 25-06-2014 00:39
#75

JuliettBravo schreef:
Inderdaad niet echt van toepassing hier. Alhoewel ik in het verleden sterk tegen anoniem posten was, begin ik mijn mening wel te herzien. Onder een halve schuilnaam posten (als in: niet met volledige voornaam - achernaam) is wat mij betreft prima, zolang het (1) duidelijk is om wie het gaat (bijv, Frans hierboven gebruik alleen zijn voornaam, maar iederee weet om wie het gaat), of (2) de anonieme persoon bereid is zijn identiteit bijv. via een PB prijs te geven. De reden waarom ik voorstander van deze halve transparantie ben is dat zo ongeveer iedere potentiele werkgever bij een solicitatie tegenwoordig wel een achtergrondcheck via Google doet. Wil je echt dat ieder woord dat je ooit op internet geschreven hebt daar opduikt? Online discussies lopen nogal eens uit de hand (ik denk niet dat ik voorbeelden hoef te noemen...), onschuldig bedoelde grappen zijn gemakkelijk verkeerd te interpreteren, enz. enz. Zolang ik weet wie "frans" en "roeles" zijn is het wat mij betreft prima :)

Dat ben ik in beginsel met je eens. Probleem is echter dat enkele lieden op zweefportaal er genoegen in scheppen om iemand (al dan niet anoniem, zelfs een paar mensen die niet eens op zweefportaal komen) met de haren overal bij te slepen en ook op andere plekken grondig de grond in te boren.

Daar heb ik geen behoefte aan, niet qua carrière, niet qua familie en niet qua vrienden. Voor mij is de keuze dus eenvoudig, anoniem posten of helemaal niet posten. Wanneer ik zo eens luister naar andere zweefvliegers ben ik niet de enige die daar zo in staat....

En, indien mijn anonieme woorden iemand niet aanstaan, negeer ze dan gewoon?