Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Anonieme forumtrollen

Geplaatst door Otto Foelkel op 25-06-2014 03:48
#78

Toen de discussie over de SZT volop aan de gang was, las ik een anonieme posting waarin loftuitingen geuit werden aan het adres van de SZT. De schuilnaam van de poster weet ik niet meer en ik heb geen zin die op te zoeken. Ondanks mijn uitdrukkelijk verzoek zich bekend te maken, weigerde hij dat categorisch.

Kort daarna ontmoette ik een keurige man op Terlet, die soortgelijke uitspraken deed.
Het gesprek begon wat oppervlakkig, maar na enige tijd besloot ik mij toch even voor te stellen. De andere partij deed of hij het niet goed begreep, reden om even expliciet naar zijn naam te vragen. De sfeer sloeg om; hij weigerde zich bekend te maken en vetrok direct.

Toen heb ik ervaren hoe onbeschoft het is, om je niet voor te stellen nadat de persoon waarmee je een gesprek voert, dat wel heeft gedaan.

Daarbij heb ik geleerd, dat het plaatsen van anonieme postings, onvoorziene consequenties kan hebben. Aannemelijk is dat hij, na het horen van mijn naam, besefte door de mand te zijn gevallen. Het is vermoeiend om voortdurend je anonimiteit te waarborgen en nogal gênant wanneer dat even niet lukt!

Zweefportaal was het eerste forum waar ik mij op begaf en ik was stomverbaasd dat het mogelijk is om iets op een forum te plaatsen, zonder je eerst voor te stellen..

Het zal wel met mijn leeftijd te maken hebben, maar een maatschappij die zoiets accepteert, glijdt met een rotgang de diepte in.