Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Hellingen bij de KZC

Geplaatst door Floris Meinster op 08-01-2015 13:23
#1

Beste zweefvliegers,

Aanstaande zondag 11 januari 2015 lijken er goede kansen te zijn voor het hellingvliegen bij de KZC aan de Hollandse duinen.
Omdat wij op dit moment midden in het winteronderhoud van onze vloot zitten hebben we waarschijnlijk slechts een Ka-8 beschikbaar hiervoor, hetgeen zonde zou zijn voor deze bijzondere vliegcondities.
Vandaar dat ik graag wil kijken of er animo bij andere clubs is voor het volgende idee:

Zijn er clubs/prive-eigenaren met tweezitters met turbo die zin hebben om te komen hellingvliegen?Na de vlucht kan in de hellingwind de motor gestart worden en terug worden gevlogen naar het Langeveld, dat scheelt gigantisch ten opzichte van een landing op het strand en het aldaar demonteren (zie ook onderstaand filmpje).

Omdat het hellingvliegen een unieke belevenis is, en we dit onder onze verantwoordelijkheid plaats laten vinden, hebben we wel een aantal voorwaarden voor bezoekers:

-Alleen met 2-zitters (tweede inzittende/passagier zal een KZC-er zijn, dit om als faciliterende club ook wat aan onze leden te kunnen bieden)
-Hoge voorkeur voor kisten met turbo, ivm veel extra kader wat benodigd is bij strandlandingen.
-Goed doornemen en houden aan hellingvliegdocumentatie en lokale procedures (zal ook uitgebreid gebrieft worden) en instructies van de strandploeg.

Ge´nteresseerden kunnen mij een bericht sturen of mailen (f punt meinster @ gmail punt com)
Na inventarisatie zal ik laten weten of dit doorgang kan vinden.
https://www.youtu...jj3wLqllqk