Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: GPL examen 5 maart 2016 [Antwoorden]

Geplaatst door TonS op 10-03-2016 21:45
#6

Je snapt het dus wel, Bart... B)

Maar we hebben in ieder geval voldoende ongebruikte vragen voor het volgende examen in april. En we blijven bezig met het ontwikkelen van nieuwe zodat we zo lang mogelijk vooruit kunnen en vragen niet hoeven te hergebruiken. Maar het ontwikkelen van multiple choice vragen is een hele klus dus ik hoop dat je het ons niet kwalijk neemt dat we er even zuinig op zijn. Eerlijk gezegd weet ik ook niet wat het standpunt is van de overheid over het openbaar maken van examenvragen. Deze database is ook bedoeld om straks LAPL-S theorie examens uit samen te stellen die we hopelijk vanaf 2018 zelf mogen blijven afnemen.

De kritiek op de vorige VO-examens ken ik. Deze heeft mede geleid tot de oprichting van het team dat aan deze GPL-examens heeft gewerkt. In de email van Frank hierboven staat al beschreven wat we doen om de kwaliteit te borgen. Vanavond is een statistische analyse uitgevoerd en die is heel behulpzaam bij het identificeren van vragen waar we nog eens naar moeten kijken. Hier wat achtergrond die jou wel zal aanspreken denk ik:
http://onlineexam...t-waarden/
Het wiskundige formulewerk erachter vind je hier:
http://www.wintoe...waarde.htm

Enthousiast geworden? Meld je aan voor de werkgroep; dan mag je behalve de huidige vragen inzien ook mee helpen om vragen aan te passen of nieuwe te bedenken. Des te sneller hebben we een database met zoveel vragen dat als je die allemaal kunt beantwoorden je daarmee aantoont dat je de hele stof beheerst. :kiss