Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Balleka video: Come on, come with us to the Seaside

Geplaatst door deZwever op 15-02-2018 23:29
#4

Nu was Matt Wright natuurlijk dé expert op t gebied van parasitaire weerstand veroorzaakt door camera’s. Tegelijk zou het mij verbazen wanneer, afgezien van die ASW-20 die hij ervoor verloor, Matt het nooit eerder voorgekomen zou zijn door t oog van de naald te moeten kruipen mét al die camera’s aan zijn vliegtuig.

...
Ik bewonder hoe de opsteller van het rapport behendig laveert zo min mogelijk uitspraak te doen over Matt zijn persoonlijke aandeel in t geheel. De goede verstaander leest tussen de regels door prima waar & hoe Matt de fout inging en wat hij had kunnen en daarom ook had moeten doen om grotere brokken te voorkomen.

Het is sinister dat iemand die op zijn manier betrekkelijk te koop liep met hoe de vliegkunst dient te worden verstaan er uiteindelijk aan toekomt te eindigen als voorbeeld hoe de vliegkunst kennelijk niét moet worden verstaan. Voor iemand die behalve voor zijn hobby vloog er ook zijn werk van had gemaakt is dat wel héél wrang.

YouTube maakte zijn geschiedenis zeer invoelbaar en het bestuderen van zo’n rapport als vorige week verschenen doet je dan met beide benen aan de grond genageld staan: een schoolvoorbeeld ‘Human Factors’.