Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Balleka video: Come on, come with us to the Seaside

Geplaatst door TonS op 20-02-2018 00:00
#7

Dinant schreef:
Ik vind de conclusie van het rapport zeer terecht.

Zeer ervaren piloot, zoekt bewust zeer uitdagende situatie op. Krijgt daarbij met noodsituatie (kabelbreuk op relatief lage hoogte) te maken, en maakt 1 grote fout (niet rechtuit landen), en paar kleine (niet genoeg snelheid, mogelijk doelfixatie), en bekoopt dat met z'n leven.

Het is m.i. te vergelijken met bergbeklimmen. Degene die de Mount Everest beklimmen hebben ook tegenwoordig nog steeds grote kans het niet te overleven. Toch kiezen ervaren klimmers bewust voor die risicos.

Niet te vergeten, lokale vliegers besloten dat die dag vliegen te gevaarlijk was. Maar ze lieten het terecht over aan gebrevetteerde vliegers van elders om hun eigen beslissing te maken.


Klopt wat je zegt, Dinant. Je kunt je wel afvragen of je als club niet ook medeverantwoordelijkheid draagt als je een gastvlieger opliert tijdens omstandigheden die de rest van de club ongeschikt vindt om te vliegen.

Daaraan is nog toe te voegen dat ik steeds vaker videobeelden zie van zweefvliegers die omwille van de meest spectaculaire opnames vliegbewegingen uithalen die wel erg ver richting het randje gaan. Alles voor de views en likes... Dat is denk ik een groter gevaar van camera's op de kist dan eventuele parasitaire weerstand e.d.