Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: ZCA: Gemeente Ameland laat zweefvliegers in de kou staan

Geplaatst door Jan Ritsma op 07-07-2016 02:38
#4

Sieb schreef:
Ik begrijp dit niet.

Als tegen wettelijke regels in een gemeentebestuur een besluit neemt dan kan dat m.i. niet. Gewoon procederen zou ik zeggen in een kort geding en voorlopige voorziening eisen. De gemeente stelt dat ze geen verantwoordelijkheid kan nemen voor schade? Nee, als ze maar weten dat ze wel aansprakelijk kunnen worden gesteld voor schade die het ve gevolg is van hun eigen besluit. Dus als er een lierkabel opvalt dan zou ik als club de gemeente aansprakelijk stellen .
Daarnaast als er mondelinge toezeggingen zijn gedaan: dat zijn rechtsgeldige toezeggingen en nakomen daarvan geeist worden. Tot slot: wie is de eigenaar van de zonnepanelen: die zou ter bescherming ervan ook de investering in kunsstof kabels kunnnen betalen.


Volledig mee eens. Ik begrijp dit evenmin. Als de gemeente zich niet aan de wet heeft gehouden en als de gemeente toezeggingen heeft gedaan, klop Sieb zijn verhaal als een bus. Deze affaire valt onder bestuursrecht, Dus een kort geding is niet eens nodig. Voorlopige voorziening aanvragen bij de raad van State.

Sieb schreef:
Maar ik neem aan dat onze knvvl voorzitter / advocaat luchtrecht hier wel raad mee weet.


Vast wel. Maar de afdeling zweefvliegen die zo graag zelfstandig wil worden zou dit natuurlijk ook moeten kunnen.