Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Modereren en censureren

Geplaatst door Jan Ritsma op 13-07-2016 07:28
#21

Sieb schreef:
Je kunt via naar mijn mening op geen enkele wijze discussie voeren via dit soort media. Het gaat nooit verder dan wat one-liners, verkeerd begrepen opmerkingen, is weinig genuanceerd, etc hetgeen eerder leidt tot ergernis, onbegrip , polarisatie enz.
Daarom zijn er clubhuizen met barren, vergaderingen, momenten op de strip, en andere echte sociale momenten. Dat is waar het gebeurd,niet op een forum.


Beste Sieb, ik geloof m'n ogen niet! Hoewel ik inderdaad vaak de indruk krijg dat het beleid aan een bar met aangeschoten clubleden tot stand is gekomen, kan ik me nauwelijks voorstellen dat dit het geldende bestuurlijke systeem moet worden geacht te zijn.

Een forum is bij uitstek geschikt om de leden op de hoogte te houden van wat er speelt. Iedereen kan argumenten naast elkaar zetten en in alle rust zijn mening vormen. Dat zweefportaal soms faalt, is te danken aan een paar trollen die inderdaad telkens weer de gelegenheid krijgen de discussie te verstoren door het posten van niet terzake doende onsmakelijke plaatjes en het kopieren van lappen tekst, gevolgd door een paar smilies en een regel die de andere poster afkamt.

Helaas is de KNVvL een vereniging waar vrijwel iedereen enkel en alleen maar lid van is omdat dat een voorwaarde is voor het clublidschap. Wat zich in en rond de KNVvL afspeelt, is de meeste mensen worst (germanisme :) ).
Dat is niet in de laatste plaats te danken aan het bestuur, dat niet verweten kan worden de leden op de hoogte te houden en te betrekken bij het hele gebeuren. Dat iemand anderhalf jaar op antwoord op een bezwaarschrift moet wachten, dat vragen pas beantwoord worden als er een procedure dreigt, is ronduit onbeleefd en een teken van grenzeloos bestuurlijk falen. het is bovendien een bewijs dat het bestuur van de afdeling zweefvliegen zijn leden minacht.

Jij bevindt jezelf op een hellend vlak. Je doet er naar hartelust aan mee. Bijvoorbeeld: je houdt door dik en dun KNVvL medewerkers de hand boven het hoofd. Alles wordt vergoeilijkt en verdedigd. Ook als er niets meer te verdedigen valt.
En een lid dat aan de bel trekt en illustreert wat er fout gaat, wordt als een aso neergezet die maar snel zijn lidmaatschap moet opzeggen.

Je moet je schamen dat jij als bestuurder hier dit soort persoonlijke aanvallen en sentiment in de strijd denkt te moeten gooien om een "vriendjes, ouwe jongens krentebrood" bestuurlijke cultuur in stand te houden.

Gewijzigd door Jan Ritsma op 13-07-2016 14:12